Nama se dopada, a šta o Ligi nacija kažu iz UEFA?

Autor: Beta Beta
sreda 21.11.2018.
16:25
Izvor: Beta

Prvi čovek evropske kuće fudbala zadovoljan na kraju.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je danas da je Liga nacija ispunila očekivanja.

"Liga nacija je još uspešnija nego što smo mislili da će da bude", rekao je Čeferin po završetku grupne faze takmičenja.

Liga nacija koju je pokrenula UEFA zamenila je prijateljske utakmice u veoma gustom rasporedu.

Većina reprezentacija je ozbiljno shvatila takmičenje i viđene su brojne uzbudljive utakmice.

Reprezentacija Srbije je uspela da se plasira u drugi rang selekcija nakon što je zauzela prvo mesto u grupi ispred Rumunije, Crne Gore i Litvanije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 21.11.2018
18:36

ne valja ovo dajte stari sistem i euro od 16 ekipa di je to to ali eto pare

avatar
kizito
Wednesday, 21.11.2018
17:44

Ne znam šta tu može nama da se dopada.Stekli smo lazni utisak da ovaj kvazi selektor moze da nam vodi reprezentaciju,kad budemo igrali u ligi B nece nam se dopasti,jer necemo imati rezultate.I sta sad kad se sa F4 cetiri selekcije plasiraju na EP, njima nista nece znaciti kvalifikacije, prostora za manipulaciju i nameštanje bice koliko hoćete kao što je bilo i u samoj Ligi Naciji.Jedino pozitivno sto iz lige D neko ide na EP,sto ce znaciti tim zemljama iako ce tamo biti topovska hrana.Liga Nacija-najobicnija farsa, zabava za sirotinju,a vrlo isplativa zabava za kladionice.

avatar
dejavu
Wednesday, 21.11.2018
18:35

Liga nacija, iako ne ukida, praktično zamenjuje prijateljske utakmice. I to na takav način da ne samo postoje nagrade, već su ekipe u mogućnosti da se uigravaju, uvode nove igrače, i mere, u dvomečima za sebi sličnima po trenutnom rejtingu. Jedino je sada sužen prostor za interkontinentalne susrete(mada ih i dalje ima). Inače sve ostalo apsolutno ide u prilog ovom takmičenju.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 22.11.2018
13:35

Ipak trebali su da idu korak dalje. Recimo u diviziji A umesto 4 grupe sa 3 tima trebalo je da ima 3 grupe sa 4 tima i onda ne bi imali ove prijateljske sto su imali dva termina sad. Pa da najbolji drugi ide dalje.

avatar
Rulermaster
Thursday, 22.11.2018
09:14

Te četiri selekcije koje će ići na EP igraju baraž tek nakon kvalifikacija za EP. Tako da nema prostora namestanju, u smislu da su već obezbedile plasman.

avatar
kizito
Wednesday, 21.11.2018
20:50

Ali iz te Lige Nacije cetiri reprezentacije idu na EP,a igrace i kvalifikacije za isto,to je ono sto upada u oci i sto je nelogično

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 21.11.2018
20:46

Liga nacija je nesto najbolje sto je nama moglo da se desi jer smo uvek potcenjivali prijateljske utakmice i u velikom broju ih i gubili.