Nakon rasističkog skandala oglasio se i Zenit!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 05.08.2019.
18:50
Izvor: Sportske.net

Ruski klub je optužio medije kako su jedva čekali ovakvu situaciju.

AP Photo/Eugene Hoshiko
AP Photo/Eugene Hoshiko

Povezane vesti

Krajem prošle nedelje smo imali veliki transfer u rusku Premijer ligu. Zenit je doveo Malkoma iz Barselona, Brazilac je plaćen četrdeset miliona evra, ali se nekim frakcijama navijača ruskog kluba to nije svidelo.

Tokom utakmice četvrtog kola lige između Zenita i Krasnodara viđeni su transparenti sa rasističkim porukama, Malkom je na pomenutoj utakmici debitovao u 72. minutu.

Sam klub je rešio da raščisti i objasni šta se desilo.

"Fudbalski klub Zenit je svestan transparenta koji je otkriven od strane malog broja navijača na kome piše "Hvala vam za vođstvo i verovanje u tradiciju", i da je značenje ove poruke pogrešno shvaćeno od strane medija. Bazirano na tim shvatanjima, izvedeni su pogrešni zaključci.

Zenit ima dugu tradiciju dovođenja najboljih igrača sveta, nezavisno od njihove pozadine, nacionalne ili etničke. Sam klub se dugo bori protiv rasizma i tako ćemo nastaviti i ubuduće.

U isto vreme želimo da izrazimo duboku žalost za medije i njihovo izveštavanje, uključujući fudbalske klubove, koji su neiskreno izvestili o ovoj temi. Nadamo se da sledeći put organizacije poput takvih provere u potpunosti svoje informacije pre nego što krenu u optuživanje."


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke