Naklon za Čelsi, evo kako će probati da pomognu "neinformisanim neznalicama" među svojim navijačima!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 11.10.2018.
10:00
Izvor: Sportske.net

Ideja je sjajna, klub je već preduzeo korake, ovo je zaista jedinstveni slučaj da se rešavaju problemi na ovakav način...

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Čelsi zaista ima genijalnu ideju, verovatno nezabeleženu u svetu fudbala, a mogla bi se primeniti i u drugim zemljama.

Edukacija umesto kazne.

Naime, navijači koji su suspendovani i zabranjen im je ulaz na "Stamford Bridž" će imati mogućnost, umesto da izgube pretplatnu kartu zbog rasističkih parola i provokacija na račun Jevreja, recimo u utakmici protiv Totenhema, posete Aušvic i informišu se o strašnim zločinima nacista.

"Ako ih samo kaznimo, ostaće neinformisane neznalice, bez šanse da shvate šta su učinili", rekao je predsednik kluba Brus Bak.

"U prošlosti smo ih kažnjavali zabranom tri godine, sada imaju opciju, da u organizaciji kluba, u pratnji naših ljudi shvate na licu mesta šta je to loše što su uradili i kakav se užas krije iza takvih povika i uvreda",
dodao je jedan od najbližih Abramovičevih saradnika.

Roman Abramović je delom Jevrejin i dugogodišnji predsednik rusko-jevrejskog prijateljstva, a odnedavno i građanin Izraela.

Do sada su u Čelsiju nekoliko puta nakon pregledavanja snimaka kažnjavali navijače zbog rasističlih ispada, sećate se situacije iz metroa kada su izbacili Parižanina, Sulejmana Sulu uz povike "Mi smo rasisti i to nam se sviđa". Oni su osuđeni, morali su da plate globu od 10 000 funti, a desetine navijača su zbog skandiranja na mečevima protiv Totenhema ostali bez godišnje karte, i dobili zabranu od tri godine prisustvovanja utakmicama.

Sada će probati da ih edukuju, što je za svaku pohvalu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CFC-Macedonia
Friday, 12.10.2018
12:30

We are Racist and the way we like it :D

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Friday, 12.10.2018
01:46

Protiv svakog sam omalovazavanja i diskriminacije!

avatar
La bestia negra
Thursday, 11.10.2018
10:33

Jos da ih nauce da se ponasaju i da ne ispoljavaju komplekse nize vrednosti to bi bilo to,jedino ih velika vecina navijaca sprecava da budu veliki klub uz naravno jos bar 10tak trofeja.