Naklon majstoru - Dibala da uči od Srbina, a "Ljaja" od "Malog Bude"

  • Autor: Nikola Miloradović

  • 22. septembar 2017.

  • 16:33

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Kada ovo kaže takav maestro, onda je jasno šta je Srbija imala i ima u svojim redovima!

Naklon majstoru - Dibala da uči od Srbina, a
Foto: EPA-EFE/Elisabetta Baracchi
Đanfranko Zola je tokom svoje karijere važio za odličnog izvođača slobodnih udaraca, pa je sada Italijan iskoristio priliku da prokomentariše kako to rade današnje zvezde.

Prvi na tapetu je svakako bio maestralni Paulo Dibala, koji je nezaustavljiv ove sezone u dresu Juventusa i koji je već pokazao da ume izuzetno dobro da izvede direktan slobodan udarac.

"Dibala ima direktan šut, putanja lopte nakon njegovog udarca podseća me na trajektoriju koju su imale lopte Danijela Fonseke, mog saigrača iz Napolija. Dibala ima fantastičnu levicu. Lopta odlazi od njegovog stopala neverovatnom brzinom pa golman mora da pogađa u koji će ugao otići. Ukoliko ne pogodi, biće to težak zadatak za njega.

Italy Soccer Serie A


Paulo može da postane jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca. Vreme je na njegovoj strani
", rekao je Zola.

On se osvrnuo i na svoje idole kada je izvođenje slobodnjaka u pitanju, a dao je i savet mladog Argentincu iz redove Juventusa.

"Ja sam najpre učio gledajući Platinija, potom sam se prebacio na Maradonu i Zika. Dibala takođe mora da pronađe nekog koga će pratiti. Kako je levonog, da sam na njegovom mestu, ja bih gledao di-vi-dije Siniše Mihajlovića. On je bio izvanredan i mogao je da pogodi sa nemogućih razdaljina", dodao je Zola.

Dibala

Mihajlović je sada trenera Torina i nije tajna da je pomagao svojim saigračima kod izvođenja slobodnih udaraca.

"Ljajić nije toliko dobar u izvođenju prekida, ali nekako uvek pronađe tu neverovatnu trajektoriju. Kada pričamo o stilu, njegovi slobodnjaci me podsećaju na Bađove", izjavio je Zola.

On je dodao i da je prema njegovom mišljenju najbolji izvođač slobodnih udaraca na svetu, u ovom trenutnku, vezista Juventusa Miralem Pjanić.

"Najbolji izvođač slobodnih udaraca je trenutno Pjanić. On je verovatno igrač u kojem se najviše pronalazim. On ipak šutira malo jače nego što sam ja to radio, ali moji šutevi su bili izuzetno precizni. Kada bih napravio kontakt sa loptom i onda pogledao gore, odmah bih znao da li ću pogoditi ili ne. Prvo postignem gol očima pa tek onda stopalima.

Najopasniji Pjanićev slobodnjak je sa oko 10 metara udaljenosti od kaznenog prostora
", rekao je Italijan.

On je dodao i jedan fantastičan predlog za kraj.

"Mogli bismo da napravimo takmičenje u slobodnjacima, Argentina protiv Italije. Dibala i Maradona protiv mene i Andree Pirla. Spektakularno", izjavio je Zola, oduševljen svojom idejom.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari