Najvažniji potpis - 10.257 razloga da navijači veruju u novi tandem sa Mesijem!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 11.01.2021.
17:25
Izvor: Sportske.net

To je to.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Predsednički kandidati u Barseloni danas moraju da predaju broj potpisa kako bi i zvanično mogli da izađu na izbore, a Đoan Laporta je oborio sve moguće rekorde. I što je najvažnije, ponovo je realno da vidimo tandem Laporta u fotelji, Mesi na terenu!

I pre današnjeg dana, Laporta je bio glavni kandidat da postane novi predsednik Barselone, a od sada je jasno da će teško bilo ko moći da mu parira.

Da krenemo redom - svaki kandidat morao je da prikupi potpise od minimum 2.257 "sosiosa" odnosno članova kluba, da bi imali dozvolu da izađu na izbore.

Od devetorice kandidata, čak petorica nisu uspeli da prikupe dovoljan broj potpisa, a Laporta je doneo - 10.257, a među njima i iz porodice Mesi!

Poređenja radi, Laportin glavni rival na predstojećim izborima, Viktor Font, predao je danas 4.710 potpisa. Dakle, više nego duplo manje Font ima od Laportinih 10.257 potpisa.

To je skoro pet puta više od potrebnog, ali i rekord kada su u pitanju izbori u Barseloni, a ovo su neke od zanimljivosti:

- 10.257 potpisa skupio je Đoan Laporta
- 4.710 potpisa predao je danas Viktor Font, najveći Laportin protivkandidat
- 4.807 potpisa imao je Laporta za izbore 2015.
- 9.093 potpisa imao je Bartomeu 2015, što je do danas bio rekord
- 5.725 potpisa imao je Laporta kada je pobedio na izborima 2003.
- 2.257 potpisa potrebno je da bi kandidat mogao da izađe na izbore

I najvažnije:

- potpis porodice Mesi takođe se našao na listiću Đoana Laporte!


Prvih pet stavki su zvanično potvrđene, Laporta obara sve moguće rekorde, a što se tiče Mesija, pouzdani Serhio Gonzales je putem svog Tvitera otkrio da je potpis iz porodice kapitena otišao na adresu bivšeg predsednika.


Mediji pišu da bi upravo podrška Mesijeve porodice mogla da "overi" unapred već viđenu Laportinu pobedu.

Takođe, ovo je još jedan od znakova u nizu da bi Mesi mogao da ostane u klubu ako se Laporta vrati u predsedničku fotelju.

Sve u svemu, ovo su sve pozitivni signali, pre svega, Laporta je po ukusu najvećeg broja navijača, a ima i Mesijevu podršku.

Čekamo 24. januar...

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mladen Nikolić
Tuesday, 12.01.2021
03:24

Ako sam dobro razumeo Đoan Laporta je još jedan koga Messi dovodi? Pretpostavljam da je Messi potpisao za Viktora Fonta Laporta ne bi imao šta da traži na izborima?