Najtraženiji direktor na svetu!

Autor: Aleksa Blaćanin
ponedeljak 05.11.2018.
13:18
Izvor: Sportske.net

Jasno je zašto ga svi žele, da li će napustiti Romu?

Epa/Giuseppe Lami
Epa/Giuseppe Lami

Povezane vesti

Mogla bi Roma čak i da zaradi ukoliko on napusti klub.

Sportski direktor Rome, Monći je jedan od najboljih u svom poslu, pa ne čude interesovanja brojnih klubova za njega. Kako italijanski mediji prenose, čak 4 kluba bi želela ovog Španca na poziciji sportskog direktora, a spremni su da izdvoje novac ako je potrebno kako bi ga doveli.

Monći je pokazao i u Romi, ali i u Sevilji koliko je značajan za klub. On je u Sevilju doveo igrače poput Ivana Rakitića i Danija Alveša, pomogao je ovom španskom klubu da otkriju talente poput Serhija Ramosa, Hesusa Navasa, Alberta Morena, Hozea Antonija Rejesa i mnogih drugih vrhunskih igrača.

Doneo je ovom španskom klubu profit od preko 200 miliona evra, i bio vrlo bitna karika u osvajanju brojnih trofeja, pogotovo onih u Ligi Evrope.

Ipak, Monći je napustio Sevilju prošlog leta i sada je u Romi. Već sada je napravio neke fantastične poteze i doveo igrače od kojih bi Roma u budućnosti mogla da zaradi ogroman novac, pošto se timovi praktično otimaju oko Undera, Klajverta, Pelegrinija i ostalih. Međutim, njemu malo zameraju prodaju Naingolana, Strotmena i Alisona, ali jednostavno je morao to da uradi.

Monci

Mnogi timovi su svesni koliko je Monći bitan i koliko pa bi mogao da pomogne njihovom klubu, pa se tako Mančester junajted, Barselona, PSŽ i Atletiko Madrid otimaju oko njega.

Monći ima dve klauzule u svom ugovoru. Jedna koja mu omogućava da produži svoj četvorogodišnji ugovor za još godinu dana i druga koja mu dopušta da napusti poziciju sportskog direktora Rome i da pređe u drugi klub, ali uz određeno obeštećenje.

Ovo je tek druga sezona Monćija u Romi i jasno je da ukoliko ga ovi timovi žele da će morati da izdvoje određenu svotu novca kako bi ga doveli. Navodno su sva četiri tima spremna da plate obeštećenje za Španca, ali pitanje je koliko bi Roma bila bezobrazna i koliko bi tražila novca?


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
OGLoc
Monday, 05.11.2018
15:21

nista znacajno oko njega, vidjelo se to u romi

avatar
INTERnacionalist
Monday, 05.11.2018
14:32

..Monci je direktor za klub tipa Sevilja,Arsenal,Lacio,Fjorentinu koji igraju da bi ostvarili profit a ne da bi osvojili trofej! Pa Vengera je zadnjih 10 godina u Arsenalu držalo to sto je zaradjivao velike sume nivca na igrače kibe bi on izmislio,Lotita u Laciju interesuje sami keš,vlasnike Fjorentine takodje...

avatar
Agent Provocateur
Monday, 05.11.2018
14:24

Ne slazem se. Lako je u Sevilji i Romi, niko nista ne ocekuje i na svakih pet promasaja hajpuje se jedan pogodak. Voleo bih da ga vidim u jacem klubu gde se niti jedna jedina greska ne prasta, letelo bi perje posle mesec dana.