Najstariji trener u PL, po starom dobrom receptu, sezonu otvorio pobedom!

Autor: Nikola Miloradović
subota 12.09.2020.
17:56
Izvor: Sportske.net

Trijumfalan početak za ekipu Kristal Palasa.

EPA-EFE/Andy Rain / Pool
EPA-EFE/Andy Rain / Pool

Povezane vesti

Fudbaleri Kristal Palasa slavili su na svom "Selhrst parku" protiv Sautemptona u prvom kolu Premijer lige rezultatom 1:0 (1:0).

Poveli su u 13. minutu, pukla je kontra, povukao ju je Taunsend po desnoj strani, uočio je da je Zaha ostao sam na suprotnoj strani, poslao mu je preciznu loptu, da bi reprezentativac Obale Slonovače iz prve šutirao i matirao Mekaritija.

Sautempton je jalovo napadao u nastavku, "Orlovi" su bili konkretniji, pripretili su u 26. minutu preko Skota Dana, iskusni štoper je odlično skočio nakon kornera, ali je Mekarti dobro intervenisao.

Mogao je Kujate da duplira prednost Palasa u 36. minutu, ali je Mekarti uspeo da ukroti i njegov snažan udarac iz dobre pozicije.

Do odmora nije bilo promena, a nakon samo pet minuta igre u nastavku sudija Mos je pokazao crveni karton Voker-Pitersu.

Ipak, reagovao je VAR, glavnom sudiji je sugerisano da pogleda snimak, on je to i uradio, nakon čega je promenio odluku, samo žuti za bivšeg beka Totenhema, čitavu situaciju pogledajte OVDE.



Zaledio je Zaha goste u 83. minutu novim pogotkom, pobegao je visoko postavljenoj odbrani Sotona i matirao Mekartija po drugi put, ali je ponovo reagovao VAR, crtale su se linije, pa je zbog ofsajda poništen pogodak domaćina.

U samom finišu dve velike šanse na obe strane, prvo je Zaha imao priliku da stavi tačku, ali je sa samo par metara šutirao u spoljni deo mreže protivničkog gola.

Usledio je brz i opasan napada gostiju na drugoj strani, udarac Ingsa sa 10ak metara, ali je Guaita sjajno intervenisao.

Nije bilo promena, pobeda Palasa po starom dobrom receptu, loš početak za ekipu Sautemptona.

Baner 5

   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke