Najslabiji Juventus u ovoj deceniji, Pirlu nedostaje - Pirlo, ali na terenu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 28.10.2020.
23:17
Izvor: Sportske.net

Andrea Pirlo ima još mnogo, mnogo posla...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juventus je ponovo razočarao, ove sezone, ima samo dve pobede na terenu, protiv Sampdorije još u prvom kolu Serije A i protiv Dinama u Kijevu. Treću su dobili za zelenim stolom, pošto se Napoli nije pojavio na utakmici u Torinu.

Bez Kristijana Ronalda, jednostavno, ne ide. Ali, da li je to jedini problem i da li će Juve biti konkurentan u Evropi kada se Portugalac vrati?

Poraz od Barselone, koja je čitavo drugo poluvreme igrala sa jednim štoperom, prinudno je zbog povrede Arauha u srce odbrane morao Frenki de Jong - otvorio je mnoga pitanja u redovima šampiona Italije.

Komentari italijanskih medija, navijača i "znalaca" na društvenim mrežama jeste da je Juventus bio daleko ispod proseka jedne velike evropske ekipe.

U drugom poluvremenu su napadali jalovo, dok je utisak bio da Barselona može da dođe do opasne zone kad god razmeni nekoliko dodavanja.

Katalonci su odigrali najbolji meč ove sezone, iako prolaze kroz težak period, možda nije ništa lakši u Juventusu. Ne toliko u odnosima unutar kluba, koliko zbog nejasnih ideja Andree Pirla i neuverljive igre, te slabe forme ogromnog broja igrača.

Baner

Istina, nedostaje nazad Matijs de Liht, u napadu Kristijano Ronaldo, ali utisak je da je glavni problem što Juve nema lidera na sredini terena. Nema igrača koji će da drži igru, da menja stranu, da razbija linije rivala jednim potezom, dodavanjem po vertikali. Adrijen Rabio, Rodrigo Bentankur i Artur Melo nisu ispunili očekivanja, a igrao je Pirlo u raznim kombinacijama na sredini terena.

U prevodu, Pirlu za ono što želi da igra nedostaje jedan - Andrea Pirlo, ali na terenu.

Paulo Dibala ne može da nadoknadi odsustvo Ronalda, još uvek nije u formi i nije lider kada je to potrebno. Alvaro Morata je doneo dubinu u igri, radi mnogo za tim, ali je njegov problem i dalje isti, a to je efikasnost i konkretnija igra pred golom.

Činjenica da je i večeras, kao i na nekim orethodnim utakmicama, najopasniji Huan Kuadrado, dovoljno govori o Juventusu ove jeseni.

Istina. Juventus je tek na početku građenja nove ekipe, ali igra je zabrinjavajuća. Taktika je nedorečena, nema pečat, Juve nije tim koga se ostali plaše.

U Seriji A imaju tri remija, u Ligi šampiona im je ovo prvi poraz, Pirlo mora mnogo toga da menja, za početak, da se vrate Ronaldo i De Liht...

Slede dve lakše utakmice na papiru, protiv Specije i Ferencvaroša u gostima, a potom i pred pauzu teško gostovanje Laciju na Olimpiku, posle kog će morati da se napravi presek i analiza tokom nove reprezentativne pauze.

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 29.10.2020
08:31

Konkurentan, ne kompetentan.

avatar
Benz9
Thursday, 29.10.2020
08:00

Drugim rijecima treba im Pjanic...

avatar
riquelme
Thursday, 29.10.2020
02:08

Grese sve vise kao uprava iz godine u godinu. Ronaldo je stvar ukusa najbolji ili odmah posle najboljeg nebitno za ovu temu. Za Juve je preveliki faktor. Odbrana je sve matorija, vezni red sve tanji. Trebalo je ekipu praviti oko Dibale

18/19 - Grizman i Donaruma,
19/20 - De Liht, Milenkovic i SMS,
20/21 - Kante, Tonali i Kijeza.

To je cist racun i za plate i za transfere. Ronaldo pokriva transfere 18/19 i plate za sve njih zajedno.

1. Donaruma (Bufon),
2. Sandro,
3. Danilo (Kvardado),
4. De Liht (Bonuci),
5. Milenkovic (Kijelini),
6. Kante (Rabio),
7. Pjanic (Tonali),
8. SMS (Remzi),
9. Grizman (Morata),
10. Dibala,
11. Kijeza (Bernandeski).

Ronaldo bi isplatio bar transfere 18/19 kada je i uzet a platom bi pokrio sve novajlije koje fale a nisu vec dovedeni. Ostalo je cist racun i lagano izvodljiv za ove 3 godine. Mogu oni ovo sada da dovedu ali stvat je uigranosti.

avatar
Offside
Thursday, 29.10.2020
01:30

Nije jedini Pirlo kriv!Nije njegova ideja bila da se bez ikakvog iskustva potrosi i potom odbaci kao krpa vec ideja uprave Juventusa!On covek radi najbolje sto zna (koliko zna vidi se) na to dodajte i po koji procenat lose srece i izostanak Ronalda i DeLihta i eto razloga loseg Juvetusa...

avatar
Alex#10
Thursday, 29.10.2020
01:27

Zao mi je Morate jer se covek zaista trudi i igra vrhunski. Bojim se samo da zbog ovih 5 ponistenih golova ne padne psihicki. Nije mala stvar ponistiti nekome tolike golove i onda ostati posle isti u glavi. Samo da ovo ne utice na njega i da ga ne poremeti. Za sada jedina svetla tacka Juvea.

avatar
juvealexx
Thursday, 29.10.2020
00:54

Iako sam često pisao "ne otpisujte" nikad Juventus i sjetite se sezone 2015-2016 i "otpisanog " Juventusa , ovaj put se moram složiti sa vašom konstatacijom da je ovo "najgori" Juventus gori čak i od "sarrijevog" a glavni i jedini "uzrok" je isti čovjek ,sportski direktor paratici ,čim je on ostao bilo je ovo za očekivati ali mora se istaći i vrlo "riskantan" potez agnellija i postavljanje trenera početnika pirla uz neznalicu Tudora koji je "upropastio" Hajduk a kako vidimo nastavlja i u Juventusu sa svojim "eksperimentima" ,pitanje je hoće li Pirlo uopće izdržati do kraja sezone pogotovo ako u pitanje dođe i sam plasman u LP odnosno barem mjesto među prva 4 u serie a ,ne vjerujem ni da će se agnelli toliko "kockati" premda Pirlo nije isključivi "krivac" ali veliki "ulog" je u igri

avatar
Bádr Hari
Thursday, 29.10.2020
00:35

Juve nema ono sto ima Barsa a to su sudij....htedoh reci moj idol Messi da pogodi genijalno sa bele tacke. :D

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 29.10.2020
00:35

Realno , sredina je presmesna ! Sta nam fali ? De Jong ! Kompletan igrac , fizika i 'hemija' , tehnika i taktika , jedno poluvreme defanzivni vezni , drugo stoper , nismo ni osetili ... Barcelona odlicna , svaka cast Kumanu , dobili su SAMO sa 2 razlika , imali smo srece ...

avatar
Zoran Krstin
Thursday, 29.10.2020
00:28

Nisu trebali menjati Pjanića za Artura.

avatar
Lucifer
Thursday, 29.10.2020
00:39
avatar
fadsasdfads
Thursday, 29.10.2020
00:41

Nisu trebali uopste Pirla da stave za trenera mnogo losih resenja