Najopasniji tim u Evropi, tuku, pobeđuju službenim rezultatom i znaju gde živiš!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 24.03.2020.
09:55
Izvor: Sportske.net

Ovo je zaista sramota za fudbalski svet, ali tim zaista postoji...

twitter
twitter

Povezane vesti

Nema sumnje da je u pitanju najopasniji tim u istoriji fudbala. Formiran u jednom predgrađu Portoa, Kaneljaš je nastao početkom decenije na inicijaticu "Superdragoesa", najmilitantnije grupe navijača Portoa.

Ove siledžije su formirale fudbalski klub, napravile strašni seriju od 13 pobeda, 12 su bile sa 3:0 jer malo ko od klubova sme da im izađe na teren. Oni radije biraju da plate 750 evra kaznu i izgube službenim rezultatom.

Zbog čega?

Pa protiv ovog rivala je nemoguće igrati. Prete rivalima, sudiji, udaraju, u timu igra nekoliko huligana, ostali su na ivici terena spremni da reaguju.

Često protivniku kažu da znaju gde im živi porodica, kao i sudiji koji okreće glavu na drugu stranu kada vidi divljaštvo na terenu.

Međutim njihov nekadašnji kapiten Fernando Madureira kaže da su to glasine.

"Krivo im je jer mi nemamo novca, a oni ulažu dosta i opet ne mogu da nas pobede. Svi smo amateri, svi igramo bez para. Nemamo toliko žutih kartona, a koliko su rivali licemerni, prestali su da igraju i predaju mečeve kada smo mi prešli u vođstvo na tabeli", rekao je kapiten zloglasne ekipe.



Neki sudija se usudi da im pokaže crveni, jedan je završio tako što ga je isključeni fudbaler udario kolenom u glavu. Pomenuti Marko Gonkalveš nije dobio neku veliku kaznu.

Oni sami kažu da su snimci na mrežama od pre par godina, da ljudi mrze Porto i njihovu navijačku grupu i da zbog toga šire laži.

Ova grupa je smeštena inače u Vila Nova de Gaji preko reke Duro u predgrađu Porta. Nekolicina članova grupe su obezbeđenje predsednika Porta. Kapiten Maduereira je poznat kao "Majmun" i od njega svi zaziru.

Kada su rivali u pitanju, i kada odbiju da igraju, mogu da se dese problemi, Pedrokuš koji je izgubio službenim rezultatom je završio sa dva zapaljena minibusa kojim prevoze igrače, ali nikada ništa nije dokazano.

Grupa oko koje je formiran klub služi kao gvozdena pesnica direktora.

"Danju prete igračima, uveče se provode sa direktorima", rekao je svojevremeno nekadašnji igrač Portoa Koštinja...

Inače Kaneljaš je godinama u trećoj ligi što im omogućava da igraju u nacionalnom kupu, nadaju se da će jednom izvući Porto i to bi mogla da bude prava fešta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Tuesday, 24.03.2020
15:32

Ne vidim neku razliku u odnosu na Zvezdu ovde. Tako i kod nas treba da odustanu timovi da igraju protiv njih.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 24.03.2020
11:23

Imamo mi jedan klub u komsiluku mnogo gori od njih samo sto se oni sluze savremenijim metodama.