Najmlađi rasista na svetu, ima samo tri godine...

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 12.05.2019.
18:24
Izvor: Sportske.net

Šta poneseš iz kuće...

Povezane vesti

Pomalo gorku priču ispričao je danas na Tviteru lekar Kristal Palasa, Zaf Ikbal.

On je ranije radio u Liverpulu i Totenhemu, sada je lekar Palasa. Pošto je poslednje kolo sezone, ispunio je obećanje deci, odveo ih na "Selharst Park".

Dok je koračao ka stadionu sa klincima, sin jednog od navijača Palasa je povikao: "Tata, pogledaj, Pakiji".

Ovo je rasistički izraz za Pakistance u Engleskoj.

"Bio sam šokiran, malo dete, nema više od tri godine otac je počeo da ga ućutkuje, meni je bilo strašno pred mojoj decom", kaže lekar "Orlova".

"Nisam smeo da reagujem, ovo dokazuje da je rasizam problem, ne samo na stadionima. Baš se pitam, kada navija za Palas, da li navija i za mene, ili nekog igrača poreklom iz Azije koji nastupa za naš klub", rekao je Ikbal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Monday, 13.05.2019
01:53

Ako vam se ne sviđa, nazad u vaš pakistan!

avatar
stevan_vasic90
Sunday, 12.05.2019
20:07

U Norveskoj recimo u krugu porodice, dakle iza zatvorenih vrata, nezvanicno, se deca uce da se ne druze sa decom drugih nacionalnosti, pogotovu ako su u pitanju deca sa Istoka(sto Evrope, sto Azije)... A zvanicno se govori o jednakosti, pravima i sl. Ali vise ili manje, toga ima svuda. Ako mi mislimo da toga nema u Srbiji, onda ili ne znamo gde zivimo ili smo bezobrazni. Pa kod nas roditelji govore svojoj deci da se ne druze sa romskom decom. Kod nas se deca bogatih roditelja uce da se ne druze i ne mesaju sa siromasnom decom. Ne govori im se to eksplicitno, ali se vaspitavaju i usmeravaju na taj nacin da su iznad njih. Uostalom, pogledajte kakvo je raspolozenje prema migrantima sa bliskog Istoka, kakvo mislienje imamo o njima. E sad... ko je bio u nekoj od zemalja Bliskog Istoka, a ja sam bio u nekoliko, i to po nekoliko puta, zna da ti ljudi zaista jesu nekoliko stupnjeva ispod u odnosu na Evropljane, pa onda takvo raspolozenje prema njima ni ne treba da cudi. Moju su devojku zbog boje kose, ociju, izgleda uopste, gledali kao da je sa Marsa pala, stajali su autom na sred ulice ne bi li je bolje zagledali, iako je bila vrlo pristojno obucena i iako devojka izgleda kao i svaka druga lepa devojka. Dakle, to je samo jedan primer. Mogao bih ovako do ujutru.