Najluđi vlasnik na svetu - Smenio sebe, trenera posle sat vremena, kokain u toaletu i prvo kolo FA kupa!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 13.09.2018.
10:28
Izvor: Sportske.net

U Engleskoj je poznat i ozloglašen, van ostrva i baš i ne. Ali sve što je uradio čini ga sigurno najluđim vlasnikom fudbalskog kluba na svetu...

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Glen Tamplin je zaradio novac nakon što je osnovao kompaniju za proizvodnju čelika u svom dvorištu. Naravno napravio je fabriku u Romfordu, AGP mu je doneo dosta novca, na pravom mestu u pravo vreme.

Sada je u stečaju, duguje oko milion, ali je već mnogo zaradio, čini se da ga to više ne zanima otkada je otkrio fudbal.

Kupio je sedmoligaški Bilerikaj Taun iz Eseksa, investirao oko 2 miliona funti u infraskturu, a ponosno je pokazivao murale sa lavovima, orlovima, sopstvenim likom, sam je dizajnirao svlačionice.

Sad, neko bi rekao da je osobenjak, seo je na klupu, i zanimljivo tim kroz kvalifikacije doveo do prvog kola FA kupa, prvi put u istoriji. Dakle, talentovan je kao trener, ali posle tri poraza u nizu, smenio je sam sebe, pa se nakon dva dana predomislio.

Pretio je da će prodati klub nakon izveštaja da šmrče kokain u klupskom toaletu u poluvremenu, a često dolazi u sukob sa zakonom, ali i sa navijačima, pogotovo kada mu je tu porodica. Hapšen je nekoliko puta, jednom od igrača je pretio mafijom, a osuđivan je zbog nepravilnog odlaganja otpada dok je fabrika radila.

Uz to, juče je opet bio na naslovnim stranama, angažovao je Stiva Vata za trenera, predstavio ga igračima i smenio sat vremena kasnije kada je otkrio da je novi trener vodeći rivalski klub imao neke izjave protiv Bilerikaja.

"Nisam mogao da ga ostavim, pljuvao nas je prošle godine", kaže Tamplin koji po ceo dan visi na društvenim mrežama i svađa se sa hejterima.

Ima i bolju stranu, recimo poklonio je 50 000 funti porodici sedmogodišnjeg Harija Parkera koji boluje od cerebralne paralize, a dao je i posao dvojici beskućnika koje je viđao na putu do posla.

Živopisna ličnost, svakako...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke