Najluđi "Boksing dej" u istoriji, ali znate li šta je bilo dva dana posle?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 26.12.2018.
11:00
Izvor: Sportske.net

Kladi se na golove, kažu u srpskim kladionicama kada se pomene "Boksing dej". Samo 1963. su uz probušene mreže, dva dana kasnije timovi igrali ponovo. Ovo je priča o tri luda dana u tadašnjoj Diviziji Jedan.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Uvek su mečevi na Boksing dej, odnosno prvi dan posle Božića bili poslastica za ljubitelje fudbala u Engleskoj, a verovatno ste čuli priču iz 1963. kada su strelci poludeli i postigli 66 golova na 10 mečeva.

Samo dva tima od dvadeset nisu uspela da daju gol, a kolo je završeno sa neverovatnih 66 pogodaka.

Junajted je teško stradao od Barnlija, izgubili su sa 5:1, Andi Lokhed je zatresao mrežu "Đavola" četiri puta, baš kao i Rodžer Hant u dresu Liverpula u pobedi od 6:1 protiv Stouka.

Ovaj 26. decembar 1963. pamtiće navijači Fulama, dali su deset golova na "Kotidžu" protiv Ipsviča, dok je Blekburn dobio 8:2 na gostovanju u Londonu protiv Vest Hema.

Videli smo i dva uzbudljiva remija od 3:3, Forest protiv Šefild Junajteda, kao i regionalni derbi između Vulvsa i Vile. VBA i Totenhem su igrali 4:4.

Jedino Everton protiv Lestera i Bolton protiv "Sova" iz Šefilda nisu dali gol tog ludog dana.

Sampo dva dana kasnije, ponovo su timovi igrali, samo zamenili domaćinstva, Junajted se osvetio, 5:1 na "Old Trafordu" protiv Barnlija, Ipsvič je posle primljenih deset golova u Londonu dobio Fulam sa 4:2, a Vest Hem posle primljenih osam kod kuće, savladao Blekburn u gostima 3:1.

Boksing dej


Zanimljivo da Everton nije dao gol ni u drugom meču protiv Lestera, izgubili su 3:0 kod kuće, ali su sezonu završili treći.

U tom kolu, dva dana posle ludog "Boksing deja" postignuti su sledeći rezultati:

Totenhem - VBA 0:2
Šefild Junajted - Notingem Forest 1:2
Mančester Junajted - Barnli 5:1
Ipsvič - Fulam 4:2
Everton - Lester 0:3
Čelsi - Blekpul 1:0
Bolton - Šefild Vendsdej 3:0
Blekburn - Vest Hem 1:3
Birmingem - Arsenal 1:4
Aston Vila - Vulverhempton 2:2


Dakle, 38 golova, dva dana kasnije, nisu se obrukali, pa možda ima istine u pričama kladioničara da za Božićne praznike treba igrati na golove...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke