Najgrublji svih vremena - Ramose ne očajavaj, seti se Juventusovog mesara i irskog boksera!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 05.12.2017.
18:44
Izvor: Sportske.net

Serhio Ramos jeste srušio rekord Primere, ali kako smo pisali par igrača imaju ukupno više isključenja od njega. Ko su rekorderi u ostalim ligama petice?

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Pisali smo o rekordu Serhija Ramosa, 19 isključenja u Primeri, pobedio je kako rekosmo i zubara Pabla Alfara koji je ostao na drugom mestu španske večne liste.

Ali, Ramosa sada čeka novi "izazov", da stigne do prvog mesta u istoriji najjačih pet evropskizh liga.

Naime, Siril Rol, štoper koji je igrao za Bastiju Lens, Marsej, Monako i Nicu, takođe je isključen 19 puta. Povukao se početkom decenije, pa sada čeka da ga Ramos preskoči.

Zanimljivo i napred pomenuti Alfari Rol su isključivani i u drugim takmičenjima, Alfaro čak 30 puta računajući niži rang i kupove, dok je Rol dobio 25 crvenih kartona i 187 žutih, takođe računajući sva takmičenja.



Ramos je specijalizovan za Primeru i LŠ i to samo u dresu Reala, u Sevilji kao klinac nikada nije bio isključen, kao ni u reprezentaciji, dobio je ukupno 24 crvena, uz ove u ligi, sakupio je pet u Evropi, u ukupno 541 odigranoj utakmici u karijeri.

U Seriji A, rekord drži Paolo Montero iz Juventusa sa 16 crvenih kartona, on je u Atalanti i Juveu, gde je bio i ostao idol navijača, bio poznat po svojim startovima, a sa velikim uspehom Urugvajac je čuvao najbolje igrače na svetu devedesetih, mitski su njegovi dueli sa Ronaldom, Batistutom i ostalim velikanima. Rajan Gigs ga je nazvao najgrubljim fudbalerom protiv koga je igrao, Montero je ukupno, računajući sva takmičenja isključen 21 put.



Sa Juventusom je osvojio pet titula prvaka i bio prvak sveta.

U Engleskoj PL, pogađate, Roj Kin sa 13 isključenja drži prvo mesto, poznat je start nad Alf Inge Halandom, u autobigrafiji je napisao da je išao da mu slomi nogu, Irac je inače 11. na top listi najgrubljih fudbalera svoh vremena. On je dobijao crvene, ne u žaru borbe, već recimo prvi zbog šamara koji je udario Garetu Sautgejtu 1995. u polufinalu FA kupa, prvi put je u prvom meču Mika Mekartija kao selektora, za reprezentaciju Republike Irske isključen 1996.



Bivši kapiten Junajteda se tukao i van terena, na ulici, karijeru je počeo kao bokser, uspeo je da bude isključen i u Čeriti Šildu na početku veka. U PL je zanimljivo isključen samo 7 puta, kako rekosmo ukupno je sakupio 13 crvenih što i nije strašno, ali, možda je i kriterijum suđenja tome doprineo.

I na kraju u Nemačkoj, rekorder Jens Novotni sa 8 crvenih kartona, deluje kao puki amater u odnosu na napred navedenu gospodu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MalaSkoljkica
Tuesday, 05.12.2017
22:06

Ako ne mozes da mu oduzmes loptu, udari ga. I posle bude izabran za najboljeg odbrambenog na svetu

avatar
Phenomenal
Tuesday, 05.12.2017
20:44

Gledam klip za Montera i ne verujem da je samo 16 crvena, glat je mogo bar 30, kolko je lud lik, klasican lopta moze da prodje al ti boga mi ne XD... Eh da je jedan takav Nejmaru i ostalim cirkuzantima...

avatar
ADP_10
Tuesday, 05.12.2017
20:06

Zanimljivo Montero, Kin i Ramos jesu rekorderi liga po crvenim kartonima, ali su i vrlo kvalitetni i borbeni fudbaleri sto im je kod navijaca i donelo status legendi. Kada se spomene Montero meni je prva asocijacija gol protiv Barse u cetvrtfinalu LS 2003.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 05.12.2017
19:55

Ma di je Ramos grub? Covek ne znam da li ima 2 gruba starta u karijeri,crvene dobija jer glupo igra ili na 2 zuta,jer se svadja,gurka i ostale stvari,da dobije crveni jer kao zadnji igrac odbrane skrsi igraca to je opravdano,mada i to zavisi od vaznosti utakmice,minuta i trenutnog rezultata,kao trener jedino mi je opravdan crveni Suarezu protiv Gane,gde bih pohvalio igraca u ostalim situacijama bi ih kaznjavao.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 05.12.2017
19:53

Kao grub igrac a ustvari je najveca pi****a medju igracima. Sad sam se iznervirao, veceras da igramo namerno nereseno i onda Real u osmini finala, Siti u cetvrtifnalu, Barsa u polufinalu i psg u finalu. Idealan put za nas do trofeja LS!

avatar
scofield
Wednesday, 06.12.2017
03:44

Hahhaa sta ti mislis da je Celsi AC Milan Ariga Sakija.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 05.12.2017
19:49

I posle neko pita zasto su Real, Mancester i Juventus najomrazeniji timovi sa takvim drvosecama kao legendama kluba?

avatar
Los Vikingos
Tuesday, 05.12.2017
20:14

Najomrazeniji su jer su najbolji klubovi ove igre, uz Barsu i Bajern.nRamos moze da dobije jos 100 crvenih opet ce biti legenda, jer ono sto je on uradio nece niko.

avatar
scofield
Wednesday, 06.12.2017
03:44
avatar
chaki
Wednesday, 06.12.2017
00:16

Ko kaze da je montero legenda, od svih navedenih Ramos je najmanje grub, dobija glupe crvene kartone

avatar
Al(a)din
Tuesday, 05.12.2017
19:48

Moze pogledati i Partizanovog Drincica, uvek pred vazne utakmice povredi igrace CZ. Jovicica, Krsticica, ko je sledeci ???? Boaci, Kanga ili Savic ??