Najbolji mladi igrači Evrope - Mbape, pa Srbin!

Autor: Nikola Miloradović
subota 16.03.2019.
14:50
Izvor: Sportske.net

"Opta" je napravila grafiku na osnovu učinka u tekućoj sezoni.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Kilijan Mbape je definitivno jedan od najboljih igrača na svetu, pa je tako uvek prvi na listama kada su u pitanju najperspektivniji igrači u evropskom fudbalu.

Postigao je 25 golova u Ligi 1 ove sezone, upisao šest asistencija, kada tome dodamo učinak u ostalim takmmičenjima, ali i u reprezentaciji, dolazimo do cifre od 31 gola i 11 asistencija.

"Opta" je napravila grafiku za sve igrače mlađe od 24 godine, koji su ove sezone odigrali hiljadu ili više minuta u ligama petice.

Ona izgleda ovako:

Opta Mbape Jovic

Dakle, iza Mbapea se nalazi reprezentativac Srbije i napadač Ajntrahta iz Frankfurta Luka Jović!

Srbin igra sjajnu sezonu, postigao je 15 golova u Bundesligi i još sedam u Ligi Evrope, upisao je šest asistencija u nemačkom šampionatu i još jednu u LE, za ukupan učinak od 22 gola i sedam asistencija u svim takmičenjima, na 35 upisanih nastupa ili 2231 minut na terenu.

U Nemačkoj, gol postiže na svakih 101 minut, dok u Ligi Evrope daje gol po utakmici, ili pogodak na svakih 87 minuta.

Pisali smo da je veliki broj evropskih klubova pokazao interesovanje za njegove usluge, jedan klub se izdvaja, više o tome u prilogu.

Na listi se iza našeg reprezentativca nalaze Musa Dembele, Timo Verner, Markus Rašford, Kšištof Pjonte, Adrijen Silva, Ričarlison, Nikola Pepe, Serž Gnabri, Liroj Sane, Usman Dembele, Julijan Brandt, Džejdon Sančo i još mnoge druge zvezde evropskog fudbala.

Pred bivšim napadačem Crvene zvezde je blistava budućnost, u to nema sumnje, a transfer karijere mogao bi da ostvari već narednog leta.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Saturday, 16.03.2019
17:32

Luka navija za Celsi. Ako ostane ban dovescemo ga i pozajmiti nekom na godinu dana dok ne mozemo da registrujemo igrace.

avatar
ZubA
Saturday, 16.03.2019
17:01

Onda pogledas kakvu ulogu Mbape ima u Francuskoj repki, a kakvu ulogu ima Jovic kod nas. Sutra da mu ne ide, onda ce verovatno biti izgovor kako mu bas tog trenutka ne ide kako treba, a oni planirali da bude starter 5 utakmica recimo.

avatar
SvetskiSampion
Saturday, 16.03.2019
16:43

Luka jovic je prevazisao i Falkaa... sad navijaci propalog kluba mogu da nastave sa smehom.