Najbolji igrač sa kojim je Zidan ikada igrao se bori za život, legende Juventusa u šoku!

Autor: Stefan Matić
petak 03.07.2020.
13:30
Izvor: Sportske.net

"El Magu" treba pomoć.

EPA PHOTO ANSA/D'ALBERTO/def/gh
EPA PHOTO ANSA/D'ALBERTO/def/gh

Povezane vesti

Fabijan O'Nil je možda i prototip za čuvenu kovanicu 'šta bi bilo kad bi bilo' u svetu fudbalera.

Urugvajac je izgradio svoje ime u Seriji A gde je nosio dresove Peruđe, Kaljarija i Juventusa. Upravo su mu partije u Kaljariju donele transfer u Juventus 2000. godine, ali je kod "bjankonera" proveo svega godinu dana. Klub je napustio zbog incidenata van terena.

Ali zaigrao je sa Zinedinom Zidanom u istom timu, Francuz je kasnije izjavio kako je "El Mago" najtalentovaniji fudbaler sa kim je igrao. 2003. godine O'Nil se povlači iz fudbala sa 30 godina.

"Imao sam 14 miliona dolara i izgubio sam sve, ne brine me to što ću biti siromašan", izjavio je O'Nil kada su ga tužili za nameštanje utakmica i u jeku propadanja posla na farmi stoke.

baner

Danas je u velikim problema. 46-godišnjak je morao hitno u bolnici u Montevideu zbog problema sa jetrom, ciroza je u pitanju. Dobro je reagovao posle tretmana, ali stanje je i dalje ozbiljno.

"Njemu treba transplatacija, ali za to mu treba godinu dana pratnje zdrave dijete i da prestane sa pićem. U suprotnom biće odbijen", izjavila je njegova ćerka Martina za El Pais.

Mnogi bivši saigrači i legende Juventusa, uključujući i Zidana su reagovale, spremne da preuzmu cenu procesa rehabilitacije na sebe. Nadamo se da će "El Mago" ponovo zaigrati u 'timu' sa Zidanom, ovog puta u borbi protiv bolesti.


   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke