Na Ozila besni svi klubovi, nije samo Arsenalu isterao milione iz džepa!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 16.12.2019.
10:25
Izvor: Sportske.net

Glavni kupci nisu zadovoljni.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti


Premijer liga jeste najjača liga zbog najvećeg ulaganja. Svakako znatan deo finansiijskog kolača čine investitori iz Kine, a videli smo u prošlosti na primeru NBA i Hjustona da se tamošnjim zvaničnicima ne sviđa kada se igrači ili vlasnici bave politikom jedne od najmoćnijih zemlji sveta.

Od prošlog kola na tapetu je i Premijer liga.

Sve je počelo tvitom Mesuta Ozila gde igrač Arsenala izražava podršku za muslimanske Ujgure, koji su u logorima gde ih kineske vlasti navodno treniraju, međutim uslovi su daleko od humanih.

Kineska nacionalna televizija CCTV je hitro reagovala tako da su tamošnji gledaoci umesto derbija između Arsenala i Mančester Sitija dobili reprizu utakmice između Vuvlsa i Totenhema gde su "pevci" slavili rezultatom 2:1.

Brojke su jasne, ugovor Premijer lige sa Kinezima vredi 564 miliona funti, ovo je ujedno najbrže rastući sponzor za takmičenje sa Ostrva. Sami klubovi imaju dosta veze sa Istokom, upravo su "vukovi" vlasništvo Fosun konglomerata, Siti ima kineske investitore, kineske kladionice su takođe glavni sponzori dresova Bornmuta i Kristal Palasa.

Mesut Ozil Sead Kolasinac Arsenal

Ozil sa druge strane je imao još jednu partiju za zaborav, najskuplji igrač "tobdžija" je sinoć napustio teren u 57. minutu što je "proslavio" u stilu Granita Džake, navijaču su mu zamerili što se "šetka" do aut-linije a rezultat je bio veoma nepovoljan.

Nemac je u prošlosti bio meta medija povodom bliskih veza sa predsednikom Turske Erdoganom, deluje da bi ovo mogla biti kap koja je prelila čašu.

Premijer liga još uvek nije zvanično reagovala, dok su se čelnici Arsenala oglasili saopštenjem na Tviteru da su apolitični klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Monday, 16.12.2019
13:41

Pa ima li čovek pravo na mišljenje?! Ne volim Ozila, ali je ovaj put u pravu, Kina je, uz Sjevernu Koreju , zemlja u kojoj ljudska prava ne postoje.

avatar
Südkurve München
Monday, 16.12.2019
11:52

Podrska za Ozila 👍👍👍👍👍👍✅✅✅✅

avatar
Benz9
Monday, 16.12.2019
11:38

Ne znam šta ovdje mogu uraditi Arsenal, liga ili bilo ko drugi... Izrazio je svoje lično mišljenje na svom privatnom profilu, tako da mu ne mogu ništa... Ili barem ne bi trebali moći, koliko znam Engleska je daleko od Sjeverne Koreje...