Na otvaranju ruske PL bez golova, Lokosi odoleli Zenitu

Autor: Nikola Miloradović
subota 30.07.2016.
18:30
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Sankt Petersburga je dočekala Lokomotivu iz Moskve na "Petrovskom" u prvoj utakmici ovosezonskog izdanja ruske Premijer lige.

twitter.com/fczenit_en
twitter.com/fczenit_en

Povezane vesti

Lučeksu je pre nekih nedelju dana svoju karijeru u Zenitu otpočeo trofejno, kako je savladao CSKA u finalu Super kupa.

Ipak, u ligi nije startovao trijumfalno, kako je Lokomotiva izdržala svih 90 minuta.

Zenit je bio daleko bolji rival, ali je Giljerme ostao na savladan.

Mirčeao Lučesku se za debi u RPL odlučio za sledeći sastav: Lodigin, Krišito, Neto, Garaj, Smolnikov, Maurisio, Jusupov, Havi Garsija, Šatov, A. Keržakov i Kokorin.

Na klupi se našao i bivši igrač Crvene Zvezde Vukašin Jovanović, a priliku u drugih 45 minuta je dobio Aksel Vitsel, koji je na izlaznim vratima kluba.

S druge strane Tadžikistanac Čerevčenko je izveo sledećih 11: Giljerme, Denisov, Ćorluka, Pejčinović, Šiškin, Tarasov, Ndinga, Ignjatjev, Sameodv, Mirančuk i Škuletić.

Već u sedmom minutu je Zenit prvi put pripretio preko Kokorina, ali je faulom zaustavljen reprezentativac Rusije.

Zenit Loko

Nekih dvadesetak minuta kasnije je Kokorin opet imao priliku ali su ga defanzivci Lokomotive opet sprečili faulom da uputi udarac.

Kokorin

Jedna od boljih šansi u prvom delu igre viđena je u 33. minutu kada je Šatov zahvatio loptu nakon centaršuta Keržakova, ali je za malo bio neprecizan.

Kerzakov

Samo tri minuta nakon toga i sprski reprezentativac Petar Škuletić je dobio javnu opomenu.

Skuletic

To je bilo sve iz prvog poluvremena, a interesantan podatak je da se na tribinama "Petrovskog" našao i doskorašnji ljubimac navijača Zenita Hulk, kako bi se oprostio od ove ekipe, jer je još ranije odlučio da karijeru nastavi u Kini.

Hulk

Hulk

U drugom poluvremenu (59. minut) je priliku kao što smo gore i napomenuli, dobio i reprezentativac Belgije Aksel Vitsel.

Vitsel

Imao je Belgijanac dobru priliku u 68. minutu nakon kombinacije Kokorina i Šatova, ali je njegov udarac odseo na gornjoj mreži gola Lokosa.

Zenit Loko

Najbolja prilika na susretu viđena je uz 74. minutu, kada je nakon centaršuta Krišita glavom loptu zahvatio Žirkov, ali je sjajno intervenisao Giljerme.

Zirkov Zenit Loko

U 77. minutu je dobru šansu imala i ekipa Lokomotive, ali je Neto sjajno intervenisao i otklopnio opasnost tik ispred gola Lodigina.

Neto Zenit Loko

Do kraja susreta je priliku dobio i Luka Đorđević, koji je delovao dosta dobro ali nije uspeo da pomogne svojim saigračima da dođu do pogotka.

Imao je Zenit još nekoliko šansi do kraja, ali lopta nije htela u mrežu.

Foto: twitter.com/fczenit_en

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke