Na Apeninima cirkus - Sad Mihajlović na udaru, iako je i on meta rasizma!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 25.10.2017.
17:12
Izvor: Sportske.net

Sam je rekao da je neznalica, a onda se digla velika prašina. I sada je idiotski potez navijača Lacija u drugom planu, a zamerke Srbinu se ne stišavaju.

screenshot - twitter.com
screenshot - twitter.com

Povezane vesti

Siniša Mihajlović je na udaru, nakon što je rekao da ne zna ko je Ana Frank i nervozno reagovao nakon meča.

Podsetimo, navijači Lacija su se obrukovali deleći slike sa Anom Frank u Rominom dresu, što je naravno označavanje Rome kao jevrejskog tima. Sve ovo je ocenjeno kao rasizam, pa se digla prašina, ali na ovom slučaju se vidi licemerje na Apeninima.

Kako kaže Mino Rajola Italija je zemlja sa dosta rasizma, zaostaje 50 godina za modernim svetom, kada se dese ovakve stvari obično se sve završi na rečima.

Optuživati Mihajlovića za izjavu koja je iskrena, iako nije pohvalna je licemerno, pošto se obično prećutkuje da Mihajlovića na svakom stadionu dočekuju rasizmom, nazivajući ga, kao i sve Slovene, "Ciganinom".

On je objašnjavao da ne vređaju njega već čitav njegov narod i sve Balkance, ali to je već postalo toliko uobičajeno da niko ne diže prašinu.

Mediji danas prenose izjavu nekadašnje balerine i ćerke nekada slavnog trenera Torina Ernsta Ebštajna koja kaže da neko ko nije čuo za Anu Frank ne bi trebalo da sedi na klupi Torina.

Suzana Egri ima 91 godinu, njen otac je bio prinuđen da napusti "Bikove" u vreme fašističkog režima i pobegne pred nacistima, ali se kasnije vratio u Italiju.

Ipak, ovde nije reč o Ani Frank, koja je sada iskorišćena za šaradu u italijanskom stilu, već napadu na Mihajlovića jer je, kako sam kaže "neznalica"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MalaSkoljkica
Thursday, 26.10.2017
08:06

Jel znaju oni ko je Vuk Karadzic :)

avatar
Mads87
Wednesday, 25.10.2017
22:07

Al od sveg sveta ITALIJANI.Oni ce nekom da kazu da je ciganin.A kao drugo totalno su nebitni likovi za sta god da se opredele uvek su dobijali po njusci i niko ih nije sisao 2 posto.A kolko su to dobri ljudi najbolje bi vam posvedocio pokojni Gadafi da je ziv.BTW posle drugog svetskog rata su bili toliko jadni i bedni da ih je Juga dug niz godina hranila a sad smo cigani :).

avatar
Cole MCM
Wednesday, 25.10.2017
19:42

Namerno se pravi da ne zna kako ne bi ni na koji nacin konfrontirao navijacima kluba koji voli

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 25.10.2017
18:43

a na kojoj je bese strani bila Italija u 2. svestkom ratu?

avatar
Goran.984
Wednesday, 25.10.2017
17:49

Dali ta evropa zna gdje je Jasenovac i sta je tamo bilo?? 80% ih ne zna..zasto bi Miha morao znati sve da bi bio dobar covek...svasta

avatar
Agan Hodzic1
Wednesday, 25.10.2017
17:41

To u Nemackoj ne moze da se desi,zato sto su izvrsili DENACIFIKACIJU,Italijani su u Prvom svetskom ratu posle godinu dana(1915.) od clanice Centralnih sila postali clanica male Antante,a za vreme drugog svetskog rata (1943) prisli su Saveznicima,tako da nisu izvrsili pritisak na stanovnistvo koje je i dalje bilo fasistickog opredeljenja! Znamo svi da je bivsi kapiten Lacija Di Kanio imao Musolinujevu bistu u kuci,i time se javno hvalio i ponosio!

avatar
rossoneroug
Wednesday, 25.10.2017
17:26

Pa sta ako ne zna... bar je covjek iskren... Boze sacuvajj...

avatar
Agan Hodzic1
Wednesday, 25.10.2017
17:43

Mozda kalkulise da jednog dana sedne na klupu Lacija!

avatar
DuskovicSRB
Wednesday, 25.10.2017
17:22

Битније је да л зна ко је Ана Франк од тога да л је добар човек или фашиста?