Mutko privremeno napustio funkciju predsednika FS Rusije

Autor: Beta Beta
utorak 26.12.2017.
18:49
Izvor: Beta

Zamenik premijera Rusije zadužen za sport Vitalij Mutko napustio je privremeno funkciju predsednika Fudbalskog saveza Rusije, dok traje njegova žalba na doživotnu suspenziju sa Olimpijskih igara.

EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je početkom meseca doživotno suspendovao Mutka sa Olimpijskih igara, posle optužbi da je imao glavnu ulogu u sistemskom dopingu ruskih olimpijaca.

Mutko je na konferenciji za novinare rekao da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu i da je zbog toga na šest meseci napustio funkciju predsednika Fudbalskog saveza Rusije, kako tu organizaciju ne bi ometala istraga.

On će nastaviti da obavlja funkciju zamenika premijera i nadgledaće pripreme za Svetsko fudbalsko prvenstvo, koje će se narednog leta održati u Rusiji.

Mutko je konstantno negirao učešće u doping skandalu, ali Rusiji je i pored toga zabranjeno da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu narednog februara.

Uzbunjivač, bivši čelnik ruske antidoping agencije Vitalij Stepanov optužio je Mutka da je osnovao i predvodio doping program, koji je pomagala i prikrivala država.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke