Mutko napušta funkciju predsednika organizacionog odbora SP

Autor: Beta Beta
sreda 27.12.2017.
23:45
Izvor: Beta

Zamenik premijera Rusije zadužen za sport Vitalij Mutko najavio je danas da će se povući sa funkcije predsednika Organizacionog odbora Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine.

Epa-Efe/Alexey Nikolsky/Sputnik/Kremlin Pool Mandatory Credit
Epa-Efe/Alexey Nikolsky/Sputnik/Kremlin Pool Mandatory Credit

Povezane vesti

Zamenik premijera Rusije zadužen za sport Vitalij Mutko je za agenciju TASS rekao da će ga na toj funkciji zameniti Aleksej Sorokin.

"Sorokin će sarađivati s FIFA, a ja ću koordinirati posao sa vladine strane", rekao je Mutko.

Zamenik premijera Rusije je u ponedeljak privremeno napustio funkciju predsednika Fudbalskog saveza Rusije, dok traje njegova žalba na doživotnu suspenziju sa Olimpijskih igara.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je početkom meseca doživotno suspendovao Mutka posle optužbi da je imao glavnu ulogu u sistemskom dopingu ruskih olimpijaca.

Mutko je najavio da će se žaliti Sudu za sportsku arbitražu i da je zbog toga na šest meseci napustio funkciju predsednika Fudbalskog saveza Rusije, kako tu organizaciju ne bi ometala istraga.

On je konstantno negirao učešće u doping skandalu, ali Rusiji je i pored toga zabranjeno da učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu narednog februara.

Uzbunjivač, bivši čelnik ruske antidoping agencije Vitalij Stepanov optužio je Mutka da je osnovao i predvodio doping program, koji je navodno pomagala i prikrivala država.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke