Musolini traži kaznu za navijače Seltika?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 27.10.2019.
10:24
Izvor: Sportske.net

Koreografija obišla svet, jasna je poruka Škota, UEFA jasno, neće reagovati...

EPA PHOTO ANSA/FILIPPO MONTEFORTE/def/kr
EPA PHOTO ANSA/FILIPPO MONTEFORTE/def/kr

Povezane vesti

Svet je obišla slika navijača Seltika koji su pre meča sa Laciom u LE razvili veliki transparent-sliku obešenog Benita Musolinija uz poruku "Sledite svog lidera".

Podsetimo italijanskog fašističkog vođu su 1945. obesili Partizani na trgu Loreto u Milanu, zajedno sa ljubavnicom Klarom Petraki. Ta slika se obično uzima kao stvari kraj italijanskog fašizma i kraljevine, ali sa druge strane, postoji nemali broj onih koji se bore za istorijski revizionizam.

Unuka Benita Musolinija, Alesandra koja je bila i evropski poslanik i visokopozicionirani član Berluskonijeve partije, traži od UEFA da Seltik bude procesuiran nakon što su oživeli sliku na obešenog dedu.

Ona je rekla da je u pitanju nasilni čin i podsetila da se zalaže za novi zakon u Italiji koji će sprečiti "Dučefobiju".

Lacio je osudio svoje navijače zbog ponašanja na ulicama Glazgova i slogana na utakmici, optužujući ih da brukaju klub i da dovode Hitlera u Lacio, Lotito je veoma određen prema takvom ponašanju i dugo je u ratu sa severnom tribinom "Olimpika".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke