Murinjova priprema za utakmicu, "Pretucite Mesija"?!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.03.2019.
19:57
Izvor: Sportske.net

Da li se sećate ovog legendarnog dvomeča?

EPA-EFE
EPA-EFE

Povezane vesti

Žoze Murinjo je svoju reputaciju čoveka koji brine o svakom detalju zaslužio još pre nego što je postao prvi trener.

Zatim su usledili veliki uspesi sa Portom, nakon čega je stigao u London i preuzeo Čelsi sa velikim oreolom "posebnosti".

U sezoni 2005-06 će u osmini finala Lige šampiona ispasti od Barselone bez obzira što je Žoze zajedno sa stručnim štabom uradio odličan posao analize Barsinih igrača.

Tako je izašao izveštaj o Pujolu koji je etiketiran kao "sklon odgovaranju na provokacije i loše pozicioniran", Ronaldinjo je označen kao neko ko stalno folira i lako pada, a šta je pisalo za tada 18-godišnjeg Lea Mesija?

"Faulirati ga odmah i što pre je pre moguće, što dalje od gola. Neverovatna igra jedan na jedan", pisalo je u izveštaju.
To je umeo da posluša i direktan čuvar Argentinca Asijer Delorno koji je nakon 36 minuta igre dobio crveni karton zbog brutalnog starta nad tada tinejdžerom. Čelsi je prvu utakmicu izgubio sa 2:1, sa bi u Barseloni remizirali 1:1.

Barsa je na kraju te sezone i osvojila Ligu šampiona u finalu protiv Arsenala koji su savladali sa 2:1.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Wednesday, 20.03.2019
00:56

Inijesta je reko, da od kad je Murinjo trenirao Real oni kao reprezentacija su pali, posto je Murinjo samo iso na tucu kad su igralao el klasiko! Inijesta rece da je on Murinjo posvadjao spanske igrace koji su igrali za reprezentaciju, tako sto je Murinjov moto bio ubi Mesija, onesposobi Inijestu i tako dalje, i zato je spanija kao reprezentacija pala! Pike se zato i povuko iz reprezentacije, kad igraju real i barca oni jedan drugog tuku a posle treba da igraju zajedno za reprezentaiju i da se grle i ljube kao da se nisu tukli!

avatar
Marco Popovich
Tuesday, 19.03.2019
21:47

A Boularuz stavio Dinja u dzep,nzm dal je bila bas ta utakmica

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 20.03.2019
01:00

Auuu kakav fail...Lukas Dinj nije tad ni bio blizu onog sto je danas,mislim da je tad bio u omladincima Psz-a...a u Barsu je dosao mnogo posle toga i nije mogao igrati napad da bi ga cuvao Boularouz jer on je levi bek...mnogo si pogresio

avatar
Ненад Јакшић
Wednesday, 20.03.2019
22:07

mislio je na Ronaldinja

avatar
Marco Popovich
Wednesday, 20.03.2019
20:06

Boularuz kao napadac je unistio Ronaldinja koji je bio tad najbolji stoper :D