Murinjova katastrofa, Mančester junajted obara negativne rekorde

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 12.11.2018.
17:16
Izvor: Sportske.net

Mančester junajted obara negativne rekorde ove sezone pod Murinjom.

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Beta/AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Da li je konkurencija dosta jača nego ranije ili je jednostavno Mančester junajted manje kvalitetan u odnosu na prethodne godine, na vama je da procenite.

Ipak, brojke ne lažu, Mančester junajted nikada u poslednjih 40 godina nije imao slabiju gol razliku. Ne samo to, Mančester junajted je trenutno osmi na tabeli, kasne za vodećim Mančester sitijem 12 bodova, a Murinjo nastavlja da govori da je statistika za one koji ne razumeju fudbal.

Poslednji poraz Mančester junajteda usledio je u nedelju od Mančester sitija, gradski rival je lagano slavio sa 3:1, bio daleko bolji i zasluženo je odneo tri boda.

Ono što znamo još jeste da Murinjo svoju taktiku bazira na odbrani, ali je primio 21 gol do sada u sezoni. Mančester siti i Liverpul su do sada primili po pet.

Posle 12 utakmica u sezoni Mančester junajted ima negativnu gol razliku (-1) po prvi put u 40 godina. Samo na jednoj utakmici su ostali bez primljenog gola, a jedino je Fulam po tom pitanju slabiji, oni su primili golove baš na svakom meču.

Nije to sve, Mančester junajted je ranije bazirao svoju igru na pasovima koji su išli unapred, koji su bili brzi, ali to sada nije slučaj jer imaju problem sa posedom. Nakon 12 minuta meča protiv Mančester sitija su imali svega pet uspešnih pasova, što je zaista smešno i za daleko slabije timove od Murinjovih.

Rekli bismo da nešto mora da se menja, očigledno je da Mančester junajted ima veliki problem nakon odlaska Fergusona sa kormila.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Tuesday, 13.11.2018
10:13

Kada je Ferguson odlazio svi su očekivali problematičan period, ali niko da će to da traje ovoliko. Treba početi od promene trenera, a onda uložiti ogroman novac.

avatar
RedDevil612989
Monday, 12.11.2018
22:43

Velicina jednog kluba nije samo u pobedama vec i u njegovom padu. Kada padne da li ce imati snage da se vrati na svoje mesto ali isto tako i kolicinu dusebriznika koji se nasladjuju njegovim padom. To sto se svi raduju Junajtedovom posrtanju meni dosta govori.

avatar
real4ever
Tuesday, 13.11.2018
13:31

Od kad traje taj pad. Od odlaska Fergusona, a to je već dugo, dugo. Ne kažem smjena generacija je problem u svakom klubu, ali ako si veličina, kupiš nove, uigraš ih i opet si u vrhu. Ovo mi liči na mazohizam, uživanje u mučenju koje traje li traje. Junajted je veliki klub i do sada je trebao da već ima dobar tim i da budu konkurentni u svim takmičenjima, da budu ravnopravni sa Liverpulom, Sitijem, Čelzijem, a oni opet loši. Svaka ti čast kada možeš imati nešto pozitivno za trenutno stanje ali realno je da je jedan velikan u očajnom stanju. Do kada će to biti ne znam, ali mislim da dokle god je onaj portugalski klovn na klupi neće biti bolje.

avatar
RedDevil612989
Tuesday, 13.11.2018
19:59

On i jeste najveci problem. Ne krivim Vudvarda kao mnogi. Covek je napravio ogroman kapital ali svaki trener koji je dolazio je trosio ogromne kolicine novca. Naravno bez nekog rezultata. I Murinjo je trosio na pojacanja a sad kuka kako mu trebaju pojacanja. Ima solidnu ekipu i umesto da proba da ih uigra covek samo kuka. Jedva cekam da mu vidim ledja.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 12.11.2018
18:38

Toliki hvalospevi posle Juvea a sad komedija i cirkus, sta ti je fudbal. Taman su se malo povratili ovi njihovi navijaci, okupili se u nesto vecem broju i sad opet kud koji mili moji. Iskreno dosadno je na sajtu bez tih glava.

avatar
Marchisio8
Monday, 12.11.2018
20:30

Ја сам написала после меча да ће им тешко пасти приземљење,јер су после меча са Јувеом полетјели,а нису имали разлога за то. Јуве је то требао глат добити,а они пишу како је то Мурињова побједа итд. Глупост,али овај Манчестер једноставно није топ екипа. Тим без главе и репа,не зна се шта треба прије мијењат...

avatar
Antihepi
Monday, 12.11.2018
18:36

Више не знам шта је боље за клуб. Са или без Муриња. Са једне стране верујем да треба да остане јер клубови попут Манчестер Јунајтеда не мењају тренере сваких годину-две,а са друге стране мука ми је више да гледам овакав Јунајтед. Волео бих да нас купе Арапи живота ми. Мурињо га претера. Тврдоглав и егоцентричан,тим атрибутима бих га описао...

avatar
Logika i argumenti
Monday, 12.11.2018
18:33

Taj isti Ferguson bi se proveo kao bos po trnju zadnjih par sezona kada su siti,celsi i totenhem postali prejaki...Jel se zaista ovde neko zavarava da ga ne bi sacekala ista sudbina kao murinja jer ne zaboravimo kada je murinjo prvi put dosao u englesku osvajao je titule lagano sa celsijem pored najboljeg utda u istoriji...Ferguson se kao i Zilo povukao sa kormila u pravom trenutku...Gvardiola je razneo fergusona u ligi sampiona ko se ovde seca potvrdice...Bukvalno je bila igra macke i misa...

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 12.11.2018
19:54

Zaboravljas kako je Ferguson pojeo Barselonu 2008e? Ako si uopste pratio fudbal tad. Lik je osvojio 3 titule u nizu pored najjace Celsijeve generacije, Liverpula i Arsenala koji su redovno igrali zavrsnicu LSa. Sto se tice finala sa Barsom, jeste Barsa bila dominanta ali to je najjaca Barsa u istoriji, mozda i najjaci tim u istoriji fudbala. Tako da ima i ta strana medalje, sa trenutnim timom Junajteda bio bi daleko nadmocniji nego sto je Murinjo.

avatar
BlueMoon
Monday, 12.11.2018
20:19

To je istina koju 95% ljudi nece da prihvati,Ferguson se na vrijeme povukao i znao je sta radi.Da nije docekala bi ga ista sudbina ko i Mojesa,6-7 pozicija.Ali da ne bude zabune,naravno da jeste jedan od najboljih svih vremena.