Murinjova dugometražna odbrana posle LŠ, konferencija o kojoj bruji ostrvo!

Autor: Milovan Longinov
petak 16.03.2018.
16:56
Izvor: Sportske.net

Portugalac u svom, ali opet malo drugačijem izdanju.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester junajted je ispao iz Lige šampiona i zbog toga su uznemireni svi navijači Sevilje, ali ne i Žoze Murinjo.

Portugalac je na današnjoj konferenciji za medije uoči utakmice 1/4 finala FA kupa sa Brajtonom govorio veći deo vremena o Ligi šampiona, odnosno porazu od Sevilje.

Murinjo je branio svoju izjavu od utorka, da je "Mančester junajted navikao da ispada, odnosno da ovo nije ništa novo".

Verovali ili ne, Murinjo je na pitanje o porazu od Sevilje i šta posle njega, izneo svoju odbranu, koju su neki nazvali "buncanjem", drugi "političkim govorom", a pojedini su rekli "pravo zbori".

Prenosimo vam najzanimljivije detalje:

"Preda mnom je ogroman posao koji treba da uradim. Mogao sam da budem trener u drugoj zemlji u nekoj drugoj ligi i da imam titulu u svom džepu, ali ja sam ovde i želim da budem ovde i da radim na svoj način. Nema teorije da ću promeniti svoj pristup. Ne znam da li se slažete sa tim, ali kod mene postoji kod koji kaže - svaki zid su zapravo vrata. Ja neću pobeći, nestati, okrenuti se posle nekoliko zvižduka. Neću pobeći iz tunela, na sledećem meču biću prvi koji će izaći ispred svih."

Mancester junajted

"Ja dobro znam koje su moje obaveze i koja je moja odgovornost. Kada sam imao 20 godina, bio sam niko i ništa u fudbalu. Sada, sa 55 sam ono što jesam i tu sam stigao zahvaljujući svom radu, talentu i karakteru. Verujem da je mnogim ljudima koji me ne vole bilo teško poslednjih nekoliko godina, "evo ga ovaj, opet je pobedio". A sada, za 10 meseci nemam nijedan trofej, poslednji sam osvojio pre 10 meseci. Pobedio sam Liverpul, Čelsi, izgubio od SEvilje i sada je njihov red da budu srećni. Ali, u mojoj religiji je drugačije, budi srećan kada su drugi srećni. I ja sam srećan zbog njih", počeo je Murinjo.

"Iz nekog razloga, neki klubovi su uvek u 1/4 finalu Lige šampiona, kao danas. Barselona je uvek tamo u poslednjih sedam, osam godina, Real Madrid, Juventus, Bajern Minhen, i sada su opet tu. Neki drugi timovi, poput mog Intera, ili onda Monaka, naprave iznenađenje. Ali tu su oni koji su uvek tu iz nekog razloga."

Murinjo

Murinjo je podsetio i na uspehe Mančester junajteda u Ligi šampiona i Evropi poslednjih godina.

"Mančester junajted nije mnogo puta osvojio Ligu šampiona, 2008. godine, na primer. 2011, 2012. ispadao je u grupnoj fazi, i to u grupi koja je bila slična kao naša sada - Benfika, Bazel i Ocelul. Potom je 2013. ispao od mog Reala. U 2014. je stigao do četvrtfinala. U 2015. nije igrao Evropu, 2016. se vratio u Evropu i ispao. Onda je 2017. opet igrao Ligu Evrope, osvojio i vratio se u Ligu šampiona. U 2018. osvojio je 15 od mogućih 18 bodova u grupi i izgubio u osmini finala. Sve u svemu, tokom sedam godina, jednom nije igrao u Evropi, dva puta je ispao u grupi, najveći uspeh je bilo četvrtfinale i to je realnost. Premijer liga je poslednji put osvojena u sezoni 2012/2013 i u naredne četiri godine Junajted je bio četvrti, peti, šesti i sedmi. Od tada, dakle, najveći uspeh je četvrto mesto."

"Kada sam preuzeo Real Madrid, znate li koliko sam u timu imao igrača koji su igrali četvrtfinale LŠ? Ćabi Alonso sa Liverpulom, Iker Kasiljas sa Realom i Ronaldo sa Junajtedom. Od ostalih, niko nikada nije stigao dotle. I ta statistika je realna. Znate li šta još? Junajtedova najbolja pozicija poslednjih godina je četvrto mesto, a za to vreme Siti je osvojio dve titule. Otamendi, De Brujne, Fernandinjo, Aguero, Silva, Sterling su davne investicije, a ne igrači koji su tu od prošle godine, taj tim se gradio. Koliko je igrača otišlo iz Junajteda prošle i pretprošle godine? Gde oni igraju, kako igraju, da li igraju?".



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

35 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jerome Drake
Saturday, 17.03.2018
19:01

Ako nastavi ovako da igra gubice interesovanje navijaca sirom sveta. Pa ko moze da gleda tu dosadu od fudbala. Ovo sa Seviljom je bio njegov i iskljucivo njegov potpuni fijasko.

avatar
Ivanp
Saturday, 17.03.2018
09:39

Ako je u necwmu poseban to je u spinovanju i izjavama koje mogu biti samo njemu u korist i za svoju promociju,na kraju ce ga najuruti iz mancestera uzece odstetu kao i svuda a spin majstor ce za bezmozgovice opet biti poseban!on moze da radi samo sa gotovim proizvodom,mladim i napaljenim igracima koje potrosi za par sezona,titula sa portom kojom se ponosi skidam kapu ali koja slucajnost treba da se desi da se to ponovi,ima barem deset trenera na svetu koji su bolji!na kraju,covek je imao ista sredstva kao city,barsa,real,psz,bajern,i sto se desilo..nista..u centru paznje murinjo kao zrtva pred azdajama...

avatar
jv
Saturday, 17.03.2018
08:55

Murinjov fudbal nije za MU, oni nisu klub koji igra defanzivno! Pozicija na tabeli je dobra, kao što kaže dotični, ali uložene su ogromne pare i rezultati nisu dovoljno dobri! To što je MC uložio više ne amnestira Murinja, on je gubio bodove od mnogo lošijih ekipa. Murinjo uvek igra defanzivno i to je veliki problem, svaki tim mora da zna da igra više formacija, na više načina. Da je na terenu protiv Sevilje, koja je realno slabija, bio tim koji je završio utakmicu, dali bi 3 ili 4 gola. A on je igrao kao da gostuje Barsi ili Realu. I onda pravdanja, umesto da preuzme odgovornost. Sa ovim čovekom MU međe stići nigde.

avatar
Luka Toni
Saturday, 17.03.2018
01:39

Nije to slucaj samo sa Man, pogledajte Barselona 2 igraca 300m, pogledajte Psg 2 igraca skoro 500m, da bi klub bio u vrhu mora da ulaze, nema ekipe koja ne ulaze ogroman novac, nema uspeha , fudbal je biznis.

avatar
boris340
Saturday, 17.03.2018
00:11

Pa zasto se matori povukao jer nije imao igrace .Koliko je smao utakmica nemsto davajuce igrace na pozajmice.Posle matorog je ostalo rasulo glupi Conte da je zadrzao Costu i matica uzeo bi ove godine titulu.Pep je potrosio vise od Bosne i Hercegovine(proracun za vojsku ) na odbranu i ako ne osvoji LS svi ce pricati ima igru.koga zanima igra samo se rezultati pamte

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 16.03.2018
22:26

Dosta toga je tacno, ali opet, Mo je majstor da naglasi ono sto mu ide u prilog. U pravu je za Siti, Gvardiola je na putu da osvoji titulu ali u LS cemo tek vidjeti ima li pomaka, ali recimo da tek sad igraju dobar fudbal i da su postali ozbiljan kandidat za LS. Znaci, 10 godina ulaganja, Pep je prosle godine skrsio ogroman novac i nista. Sve to stoji, Junajted vec par godina trosi velike svote novca, ali problem je pritisak. Javnost nema strpljenja, stalno se prica o potrosenih 400 miliona. Najgore od svega je to sto je Murinjo sam krenuo u tom pravcu, kupovao je igrace ne da gradi tim, nego da odmah, cak i antifudbalom ako treba, stigne do nekih rezultata. Zasto nije ovo ispricao odmah kad je dosao i trazio strpljenje, rekao da ce tek za 3-4 godine tim da se vrati u vrh Evrope? Kojim god putem da je krenuo, cini se da mu lose ide, da tim napreduje - pa i ne bas, da ima rezultata - nema. Klop vec 3 godine gura svoj neki stil, pobjedjivao je i gubio, ali evo, sad je vec napravio nesto, Liverpul je neka konstanta. Murinju nije mrsko da katanci na pocetku mandata zarad 3 boda, kakav DNK onda daje timu? Vidjecemo sljedece godine, ako ne bude napretka - opravdanja nece biti.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 17.03.2018
00:52

Cuj Liverpul ima konstantnost,a Junajted nema. Vidi,Junajted ce u narednih 15 godina biti u top4 svake godine,a uzece bar 5 titula,Liverpul u toh 15 godina ce bar 5x biti van top4,a maksimum ce uzeti 1 titulu.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 18.03.2018
11:31

Liverpulu da igraju Mesi,Ronaldo,Nejmar i da im je odbrana Juventusa,a zalaganje Atletika,sve bi osvajali stalno :D Liverpul ima neki stil,ali koliko bi igrali ovako da imaju kvalitetne igrace u odbrani i vezi? Ok,oni ce ovako kada ih krene davat dosta golova,ali oni ako ne daju 2 gola,nemaju cemu da se nadaju,dok UTD,Siti pa i Celzi mogu komotno 1:0 pobedjivati,a opet je odbrana ta,koja donosi rezultate,jer i da gore pomenuti stvarno igraju za Liverpul,opet ne bi davali svaku utakmicu 2+ golova.

avatar
Bojan Samardzic
Saturday, 17.03.2018
18:11

Kristalnu kuglu nemam :), ali u zadnje dvije godine Liverpul dobija i gubi, ali ima prepoznatljiv stil i sada igra prilicno konstantno, prije godinu ili dvije dobijali su derbije pa gubili 3 zaredom od manjih klubova, na to sam mislio. Junajted jeste trenutno drugi, ali da im je na golu bio bilo koji golman osim De Hee imali bi barem 5 bodova manje i bili bi u zestokoj borbi za LS.

avatar
RedDevil612989
Friday, 16.03.2018
22:12

Junajted nikad nije igrao defanzivan fudbal. Imas igrace, imas sredstva samo da se promeni taj kukavicki nacin igre. Ako vodis, pred jednakim ili jacim protivnikom nemoj se povuci. A slabijeg, dotuci. Do tad nema mesta izgovorima.

avatar
AS7
Friday, 16.03.2018
21:21

Pljuvo sam ga dok nisam ovo procito al kad se sve sagleda sve je reko kako jeste trenutno.

avatar
brekbaCh1
Saturday, 17.03.2018
00:28

Au kakvi ste vi likovi. Pa ovo je trebao da prica ranije, a ne sad. Vec dve godine je u klubu, a bas sada trazi strpljenje.. sta je sa vama.

avatar
Aleksandar Sale Kis
Friday, 16.03.2018
20:20

Sve je to u tedu, ali igrati ovakav defanzivan fudbal sa Junajtedom je nedopustivo.

avatar
zdenkomen
Friday, 16.03.2018
20:17

Hoće čovek da ostane poseban i uspeva u tome. Sada su u pitanju teorije zavere, masoni i rotšildi su sredili da Mančester ispadne, da Barselona, Real, Bajern i Juventus uvek budu tu itd. Kakvog smisla ima tako govoriti kad su svi videli nikakvu igru tima, koji nema dovoljno jak sastav i klupu? Možda nisu imali sreće ali treba igrati napadački a ne kukavički kako Murinjo obično postavlja taktiku. Nemoguće je da je trenutno Sevilja bolji tim ali je ipak prošla dalje. Gde je problem g-dine posebni?

avatar
neme
Friday, 16.03.2018
20:08

Ja ga ne gotivim ali to je sustina nema manc klasu rasfotdi lingardi smoling tu nema top klase a sto je najjace nemozes ti dovesti ove sto prave razliku cr leva dibala iguain kros i to nije na prodaju.dovdes pogbu i nadas se.

avatar
Friday, 16.03.2018
19:54

Lik prica o Sitiju,taj Gvardiola je naucio svoje igrace da igraju tehnicki fudbal samaraju loptu,dok Junajted sa gomilom skupih igraca izgleda kao Pjulisov Stouk samo nadogradjena verzija,Siti nabija opasne komplekse navijacima Junajteda tim koji je do juce cak igrao trecu ligu,poceo je ozbiljno da dominira Junajted.

avatar
Hitch
Friday, 16.03.2018
19:40

On ne shvata da nije problem sto je ispao od Seville i sto Junajted nema uspjeha u LS posljednjih godina. To je samo manifestacija lose igre, lose atmosfere u timu, losih kupovina, losih alibija... Moras stvoriti zdrav kolektiv, ali u isto vrijeme i navijacima prezentovati atraktivan fudbal da bi se nadao necemu. Ali on nikada nece da prizna svoju krivicu, uvijek je neko drugi kriv.

avatar
Forza RoSs0neri
Friday, 16.03.2018
19:35

Pravi spin majstor,on se vraca sad 10 godina unazad i gleda tudje rezultate,kakve to veze ima sa njim.Covek je potrosio 400m da bi ispao od Sevilje, znaci da je ispao od Reala,Barse,Juventusa,Bajerna,Sitija pa cak i Celsija ili Liverpula ljudi bi rekali OK ti timovi su ili jaci ili su manje vise egal moze da ode na bilo koju stranu.Ali ne, on je ispao od Sevilje a jos gori je nacin na koji je ispao i na koji igra Mancester. Oni su potpuno nadigrani u ovde 2 utakmice,prvu ih je spasao DeHea drugu ni on nista nije mogao.U ligi isto ocajni oni jesu drugi ali ugraju najruzniji fudbal od svih top 6 timova a trose kao City,Liverpul ne trosi toliko,onom Konteu dovede i prodaju igrace koje on nece,Murinjo trazi Pogbu dobije Pogbu,trazi Ibru dobije Ibru,trazi Lukakua dobije Lukakua,trazi Sanceza dobije ga, trazi Matica dobije ga,trazi Lindelofa dobije ga.Sve sto je trazio oni su mu doveli i on sad krivi Mojesa i Van Gal sto je ispao od Sevilje...Ma bezi.

avatar
sasa lesa
Saturday, 17.03.2018
00:50

Svaka čast, sve tačno.

avatar
sasa lesa
Saturday, 17.03.2018
00:52

Al' si pobedio Liverpul, ubilo se... ajde bre...

avatar
Forza RoSs0neri
Friday, 16.03.2018
19:13

Malo je 400m jos jedno 600-700 u naredne 2 godine i onda ce da pricaju da je veliki trener.

avatar
Luka Toni
Saturday, 17.03.2018
01:38

Nije to slucaj samo sa Man, pogledaj Barselonu 2 igraca 300m, pogledaj Psg 2 igraca skoro 500m, da bi klub bio u vrhu mora da ulaze, nema ekipe koja ne ulaze ogroman novac nema uspeha,Milan tvoj je primer nisu godinama ulagali kako treba i odma se vidi gde su, jbg fudbal je biznis.

avatar
Forza RoSs0neri
Saturday, 17.03.2018
12:56

Ponta je bila u rezultatima,Murinjo je ulozio 400m i ispao od Sevilje a igraj najruzniji fudbal koji je po meni bruka za tim kakav ima Mancester,nikad oni nisu bili bunkeraski klub koji da jedan gol i onda parkira autobus.

avatar
Red Demon
Friday, 16.03.2018
19:11

Hahah ovaj se sprda sa svojim navijacima, gubi konce polako.

avatar
Moljonazo style
Saturday, 17.03.2018
13:17

Gledaj ti sebe i tog demonjia u tebi mani se ti naseg djozea pobljo vec ce on naci resenje za ovu sto bi nas narod ljekao ljosu situaciju ...ziv bio pobljo

avatar
brekbaCh1
Friday, 16.03.2018
19:09

Demagog, Gospodar nas da mu pozavidi. :D

avatar
NikkiCFC
Friday, 16.03.2018
18:49

hahaha ne treba da se cita ovo treba da se gleda konferencija. Kakva komedija. Sve van konteksta sto je rekao.

avatar
MALI PLAVI
Friday, 16.03.2018
18:43

Mančester junajted je ispao iz Lige šampiona i zbog toga su uznemireni svi navijači SEVILJE!!!

avatar
GoseiGattaiDairen\'oh
Friday, 16.03.2018
18:32
avatar
Hajduk United
Friday, 16.03.2018
18:29

Ima smisla,dajem ti još vrimena

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 16.03.2018
18:20

za neke stvari je upravu

avatar
II Plava Horda II
Friday, 16.03.2018
18:16

Klasicno spinovanje.

avatar
FK Put
Friday, 16.03.2018
18:13

Mo u svom stilu! :)

avatar
Friday, 16.03.2018
18:11

Preda mnom je ogroman posao koji treba da uradim. Био можда пре две године, да имаш мало морала после испадања од Севиље би отишао на Фарска острва или неку изолацију већ и не би реч проговарао, јер је онакво испадање неопростиво !

avatar
Logika i argumenti
Friday, 16.03.2018
18:06

Sve ja to razumem i postujem te al jedino na sta sam kivan to je igra junajteda...Iako ne navijam za utd gledam ih redovno ne interesuje me da li ce sta osvojiti vec me nervira sto tim ne igra dominatno i sampionski vec kukavicki i gubitnicki....lakse mi je da puknete pet nula a da ste napadali nego da remizirate ili puknetw jedan nula sa parkiranim busem...