Murinjova druga sezona - Rastanak sa Junajtedom?!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 07.11.2017.
09:23
Izvor: Sportske.net

Taktika ili predaja? Način da ih natera da smanje jaz u odnosu na komšije ili već ima dogovor?

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Tema dana u Engleskoj je eventualni odlazak Murinja iz Mančester Junajteda.

Naime, "Mančester ivning njuz" tvrdi da je ta mogućnost više nego ozbiljna, da je Portugalac nezadovoljan podrškom koju ima u klubu i da bi godinu dana pre isteka ugovora mogao da ode sa "Old Traforda".

Klub će mu ponuditi novi ugovor, da li je ovo deo pritiska da pristanu na njegove uslove, više od 15 miliona evra po sezoni, teško je reći.

Čini se da mu smeta nešto drugo.

Murinjo naime smatra da je Junajted nedovoljno uložio u ovaj tim i da zbog toga Siti deluje nadmoćno.

Naime, Gvardiola je potrošio oko 70 miliona funti više u prelaznom roku, Murinjo je prema nekim pričama došao u sukob sa Edom Vudvordom jer klub nije uspeo da dovede nijednog od sledeće trojice igrača, Perišića, Dajera i Gareta Bejla.

Ovaj treći nije ni želeo da ode iz Reala, mada sada kada bi transfer možda bio moguć narednog leta, Murinjo ima sumnje zbog čestih povreda Velšanina.

Takođe, sve je manje verovatno da će stići Grizman, pa kako piše list iz Mančestera, neće biti čudo u slučaju da Murinjo napusti "Old Traford". Sledeća stanica se zna, Pari Sen Žermen, Portugalac je natuknuo nešto, posle pričao da je izvučen iz konteksta, ali on ništa ne radi slučajno.

Mendeš je razgovarao sa Parižanima, Emeri bi na kraju sezone mogao da ustupi mesto Murinju, ali kako rekosmo, možda je i cela ova priča uperena na to da Murinjo pritisne klub i oko ugovora i oko ulaganja u nove igrače.

Jer, osam bodova prednosti nije malo, istina tek slede obračuni sa Sitijem, no Gvardiolin tim deluje moćnije i to boli Portugalca...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Wednesday, 08.11.2017
00:54

Pep je za mene bolji od Murinja zato sto on trosi da igra fudbal i da navijaci sa nestrpljenjem ocekuju utakmice, a Murinjo teosi da bi se branio i igrao kao ekipe koje se bore za opstanak. Citav zivot gotivim Junajted kao veliki klub, ali ove i prosle sezone mi se gade. Siti igrom i pristupom u potpunosti zasluzuje titulu (tesko mi je ovo reci, jer su plastikaneri, ali tako je).

avatar
_mladen_
Wednesday, 08.11.2017
18:05

To je tacno, Murinjo nikad nije bio poznat po ofazivnoj igri. Samo kazem da Pep zna samo kada ima najbolje sa trzista. Da dodje u tim koji ne moze kupiti toliko igraca i ne moze dovesti najbolje sa trzista, to bi bila tragikomedija. Nema svako luksuz da menja golmana dok ne ubode pravog...

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 07.11.2017
17:10

Englezi vole sve da izracunaju pa i ovo SA POGBOM U TIMU : chances per game 14.8, big chances per game 3.0, goal per game 3.0....BEZ POGBE U TIMU : chances per game 7.0, Big chances per game 1.6 , goal per game 1.6... Junajted je duplo pao bez Pogbe u ofanzivnom djelu i to citavo vreme pisem da se mora gurati do njegovog povratka koje ce se desiti po nekim vjestima oko novogodisnje ludnice. Do tad ce biti smorno ali ostao je jos siti uskoro na old trafordu i imamo slabije protivnike u LS mislim da nebi trebao doci u pitanje prolazak..Cinjenica je da previse zavisimo od njega kao i svi klubovi kad im ne igraju naj bolji igraci..

avatar
Bat
Tuesday, 07.11.2017
16:30

nek' ide ako nije zadovoljan..nismo ni mi zadovoljni njegovom taktikom..

avatar
Carina_11303
Tuesday, 07.11.2017
14:04

Sve i da je potrosio i 140 miliona dodatno opet bi igrao isto. Gvardiola igra totalni fudbal, realno. Ovo vise nije smaračka tika taka ovo je talas za talasom napada. A i unapredjuje ih. Nije realno koliko je Sterling trenutno dobar, a i Žezus. I Sane opasno napreduje, a kod Murinja svi stagniraju. Može da je Srbin koliko hoće, Bakajoko, koji je daleko od gotovog igrača ga je pojeo! A biće samo bolji kako vreme bude odmicalo.

avatar
dock
Tuesday, 07.11.2017
12:49

Posle one petarde od Barse, ovaj covek nije isti onaj simpaticno prgavi Murinjo iz Celzija. Fudbal mu je postao uzasno dosadan, ziheraski, a i on kao covek je postao mnogo los. Realno, zadnja titula sa Celzijem nije osvojena na volseban nacin. Covek jeste, sto bi Boris rekao, zanatlija, ali kao da stoji u mestu, ne menja se, ne napreduje.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Tuesday, 07.11.2017
12:41

Ni Messi ne bi pomogao, nisu krivi igraci, evo primer Bayern, doso trener odma proradila masina...

avatar
_mladen_
Tuesday, 07.11.2017
13:21

Bajern je posebna prica, prvo je dosao Pep i onda je od Bajerna poceo praviti Barsu. Nakon toga Anceloti koji ne zna vise gde udara. Sad svi vide kako je kad dodje trener koji ne izmislja toplu vodu, vec zna da iskoristi igrace koje ima.

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 07.11.2017
12:40

Murinio nema igrace svetske klase sem recimo “Pogbe” (pod znake navodnika), De Gea i Ibre kad igra. Ovo ostalo je suvi prosek, Matic im je trenutno mozda i najbolji tako da ocekuvati titulu pokraj Sitija, Toten i Celzija ne treba ni misliti

avatar
Stefoon
Tuesday, 07.11.2017
12:40

Opet se savija Gvardioli

avatar
mak_juventino
Tuesday, 07.11.2017
12:22

70 milki manje , siroti United i Mou ! Nikakva igra , nikakav koncept , rezultati su malo bolji , ali za sve ostalo LVG je bio bolji ... Ne moze za sve da se obvini CIty i preterano trosenje , jer i United trosi , ali jos nisu igrali derbi ! Protiv Chelsea City 3 boda , United 0 , poraz kod Hadersfilda , remi sa Stouka ...

avatar
Tuesday, 07.11.2017
12:21

dvoličan lik, pravo sam ga zamrzio, pa psg je njemu posao iz snova, nema nikakve konkurencije u lš će da se zatvori protiv ozbiljnih ekipa kao i uvijek pa ako prođe, prođe, opet bježi od guardiole, zna da je trener niže klase.

avatar
S-I-M-K-E_
Tuesday, 07.11.2017
12:12

Murinjo je poceo ozbiljno da mijenja klubove,svake 2 godine,i to mu definitivno rusi reputaciju koju je stekao u Portu,Cleziju i Interu.

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 07.11.2017
12:10

Mi zelimo kao navijaci uspjeh i titule na koji nacin do trenera je dali je to destruktivno ili ofanzivno to ce se zaboraviti ako podignes pehar pisat ce prvak PL a ne na koji nacin.. tacno je da junajted nije junajted jer je on uvjek igrao ofanzivno i napadacki... FERGI kako mozes gledati sta rade u junajtedu vrati se samo 1 sezonu postavi na noge tim vratim im mentalitet pobjednicki i da se ne predaju do kraja utakmice. Kad se moga vratiti u Bajern trener iz penzije mozes i ti...ja ne vidim da trenutno ima trener koji uopste lici na fergija mozda pribat sa Gigsom i Skolsom na klupi oni su dugo igrali za Fergija i siguran sam da imaju taj potreban mentalitet koji bi mogli prenjeti na teren i na igrace.

avatar
BenkovackiManitas31*
Tuesday, 07.11.2017
12:38

Bez uvrede ali prizivas Fergija i mislis da bi on sad vratio stvari kako su nekad bile?! Nema sanse, vi navijaci morate da shvatite da se PL izmenio mnogo zadnjih 5-8 godina pogotovo, vidis da jedne godine Celzi drma pa Siti i tako naizmenicno. Unajted je moze ubaciti u pricu ali da dominira onako kako jeste u periodu izmedju 95 i 2010 nema vise

avatar
ADIS-M-UNTD
Tuesday, 07.11.2017
16:59

Nisam reko da dominira ali treba nam taj pobjednicki mentalitet da se vrati...on je uzimao sve i sa prosjecnim igracima. Junajted ima fantasticnu generaciju i sada ali ih treneri sputaju konstatno. Evo ti primjer povrtak trenera Bajernovog iz penzije koji je to pozitivni sok bio za klub i igrace da su sledecu utakmicu u gostima dali 5 komada sad su jedinog konkurenta b.dortmund u gostima rasuli...isti je to tim kao i kod ancelotija samo su sada duplo bolji i opasniji i ozbiljniji i u LS. To je ta disciplina i autoritet nek neki igrac nesto odg Fergusonu kad znas da je ispred tebe jedan od najboljih trenera na svjetu i legenda kluba koji je vodio glavnu rec za sve sad imamo wudworde i osatalu svitu. Fergusonova je bila zadnja on je odlucivo ko ide a ko ostaje u klubu a ne neko drugi..i celzi ima isti problem drugi odlucuju umjesto kontea.arsenalu bitne pare titulu ne zele i ne.ulazu..totenhemu malo fali ali to je stvar mentaliteta..e u sitiju je drugacije Pep je vodio glavnu rec i kupio sve sto je bilo na prodaju a kvalitetno i sad imas prvih 11 jednakih kao i drugih 11 i to pokazuju i na terenu u PL.kao.i u LS.. Napoli igra u fantasticnoj formi a i njih su izabacili iz LS.

avatar
The KING(visionary)
Tuesday, 07.11.2017
13:58

Sa Dzozijem da uzmete titulu u napadu pa da li si ti normalan...

avatar
_mladen_
Tuesday, 07.11.2017
13:25

Bas tako, kada je Fergi bio tu, drugacije je liga bila. Sada kad su usle pare, ne bi uspeo na isti nacin da dominira. Mozda jedino ako bi potrosio velike pare, kao sto je Pep uradio. Realno mnogo je 500 milki za dva prelazna roka, oni ce verovatno osvojiti titulu, ali to je kupljena titula i nije to to... Malo je sve izgubilo draz i moraju se ograniciti ova trosenja.

avatar
Tuesday, 07.11.2017
11:37

Ma jos 300 miliona da potrosi, malo je potrosio. Mancester Junajted ne igra lep fudbal. Ali ajde, ne moras da igras lep fudbal ako imas rezultat, ali Junajted nema ni rezultat trenutno. Pa cak i da je prvi na tabeli, pa ko bi gledao ovakav Mancester narednih 10 godina. I ne samo Mancester nego bilo koji klub. Zbog toga Murinjo ide posle 3 sezone, jer niko nece duze da gleda ovakav fudbal. Niti igraci hoce da igraju ovakav destruktivni fudbal, pa ga onda bojkotuju.

avatar
S-I-M-K-E_
Tuesday, 07.11.2017
12:13

To je to to,odlican komentar.

avatar
_mladen_
Tuesday, 07.11.2017
12:20

Bravo za komentar, ne zele ni igraci da igraju ovakav fudbal. Kada posedujes igrace sposobne da postignu golove, a kpristis ih za bunker i kukavicku igru. Prvi ja ne zelim da gledam kako tim za koji navijam igra takvu igru. Junajted nikako ne sme da igra tako, nikada se nisu plasili nikoga i svaki derbi sa Liverpulom je unistio.

avatar
mrancic
Tuesday, 07.11.2017
11:06

Ne potpisujte produžetak.On pogotovo nije shvatio duh Junajteda .Jovo nanovo ili smo sve bliži sudbini nekad velikog Liverpula.I ko će vrhunski doći u klub kome je u poslednje četiri sezone četvrto mesto najveći uspeh.

avatar
Jerome Drake
Tuesday, 07.11.2017
10:49

Razlika izmedju Fergija i Murinja je sto bi Fergi od gomile prosecnih i ispodprosecnih igraca u junajtedu napravio tim koji bi igrao napadacki i istovremeno borio se za vrh! Meni se ne svidja na sta lici ovaj Junajted. Erera, Liganrd,Miki, Lukaku, Darmjan, Stoperi...Neke bi Fergi bolje iskoristio, uklopio...

avatar
Bayern ljubav
Tuesday, 07.11.2017
10:40

Meni je smesno kad su govorili Gvardioli je lako osvojiti Bundesligu sa Bayernom a sad sa Sitiom ubi sve redom tamo u PL znaci slaba liga bjezi 8 bodova.

avatar
_mladen_
Tuesday, 07.11.2017
12:23

Logicno je da ce biti tako, kad opet ima miljama najbolji tim u ligi. Covek je potrosio boga oca i sto je joa gore, tek ce trositi. Daj neogranicen budzet drugim trenerima, pa ces videti sta ce biti. On zna samo kad ima najblje na terenu, Siti je oduvek imao najbolje igrace i plus je ovaj nakupovao jos odlicih igraca i onda je izmislio toplu vodu... xD

avatar
CZYNWA
Wednesday, 08.11.2017
01:18

Murinjo ima neogranicen budzet, pa opet igra bunker. Prosto svako radi ono sto zna, Pep zna da postavi napad, a Murinjo da se brani.

avatar
The KING(visionary)
Tuesday, 07.11.2017
14:01

Nisam ja nesto toliko siguran da ce ovaj Siti uzeti PL kako svi misle i kako to za sad izgleda...

avatar
Tuesday, 07.11.2017
10:38

Gotivim mnogo ovoga coveka, ali sve je to zasluga „onoga pre“. Prvo ima je dobar izbor igraca, drugo znao je kako se igraju utakmice i kako se dobijaju derbiji, trece znao je biti smesan, cetvrto mnogo je zaduzio moj Celsi kao trener naravno u pozitivnom smislu. Ali nakon Reala taj covek nije isti. Ja ne znam sta se tamo desilo ali njegov tim igra na misice, bez ideje, bez neke volje, stalna prepucavanja, forsiranje neki fudbalera koji nisu ni za treci tim, itd. Stvarno ne razumijem, nadam se ako ode iz Junajteda da odmori jednu godinu kao i Anceloti da se malo smiri pa da onda ide ona stara Jovo na novo :)