Murinjov "škart" - Od njegovih "otpisanih", tim koji bi se borio za osvajanje LŠ?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 25.04.2018.
09:52
Izvor: Sportske.net

Ove igrače je otpisivao iz raznoraznih razloga tokom karijere. Ovako, na papiru, deluju impresivno...

Beta/Martin Rickett/PA via AP
Beta/Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Nakon fantastične partije Mohameda Salaha, on je definitivno ušao u tim ljudi koje je Žoze Murinjo otpisao tokom svoje karijere.

Podsetimo se nekih igrača, španski "AS" je čak napravio idealnih 11 koji nisu bili po volji Portugalcu.

Na golu je jasno Iker Kasiljas, njega je otpisao u Realu, smatrao ga za "krticu" u svlačionici, degradirao i na kraju poručio Perezu da je San Iker u stvari "crna ovca" i da pravi najveće probleme u svlačionici.

Na jednoj od bekovskih pozicija je Felipe Luis, odlični Brazilac iz Atletika. Sećate ga se, u paketu je sa Koštom stigao iz Madrida, ali posle jedne sezone se vratio među "Jorgandžije". Te sezone je u Čelsiju odigrao 14 mečeva, kada je ponovo stigao u Španiju nastavio je gde je stao, još par sezona bio jedan od najpouzdanijih bekova na svetu.

Ezekijel Garaj je štoper koga je Murinjo oterao iz Madrida. i to odmah pošto je stigao, a igraće u ovom timu otpisanih u tandemu sa Davidom Luizom koga je Murinjo prodao PSŽ jer jednostavno nije cenio njegove defanzivne kvalitete. Kasnije se Brazilac vratio u Čelsi kada je Murinjo napustio "Stamford Bridž".

Na kraju, nikako ne treba zaboraviti među štoperima Lea Bonućija. On je bio igrač Intera, ali Murinjo u onim šampionskim godinama nije računao na njeg, vratio ga je sa pozajmice, ali onda i prodao Trevizu sa 700 000 evra. Ostalo je istorija...

Oriol Romeu je takođe eliminisan za Murinjovog "vakta" u Čelsiju, završio je u Sautemptonu, nema lošu karijeru, ali je svakako interesantnija situacija oko Mate.

Španca je prvo sprečio da dođe iz Valensije u Real, transfer je dogovoren pre Murinja, ali on je smatrao da je ovaj igrač suviše fizički slab i da ne može da igra odbranu. Ispratio ga je i iz Čelsija, a onda ga je Mata dočekao u Junajtedu gde je Žoze, ne promenio mišljenje već objasnio da mu se sada Mata uklapa u koncepciju, što u Čelsijevom sistemu nije bio slučaj.

Kevina De Brajnea mu navijači Čelsija neće oprostiti, naime, Murinjo ga je prodao u Bundesligu, pošto mu je pružao šansu na pripremama, a onda ga tokom jeseni sklonio iz tima.

"Nisam bio dovoljno plaćen Genku kada sam dolazio, zbog toga me nije stavljao u ekipu", tvrdi Belgijanac.

O Salahu je priča poznata, Murinjo ga je smatrao neozbiljnim, iako ga je doveo iz Bazela pa ga je prosledio na pozajmicu u sporazumu za Kuadrada. Posle Fiorentine i Rome, Egipćanin je završio u Liverpulu.

I za kraj, Romelu Lukaku sa kojim danas Murinjo sarađuje u Junajtedu. Kada je bio u Čelsiju, prodao ga je Evertonu za 35 miliona, posle je Junajted platio gotovo tri puta veću cenu, na Murinjovo insistiranje.

Ovde stvari nisu jasne, Murinjo tvrdi da ga je tada Romelu ubedio da ga pusti iz Čelsija, a Belgijanac nikada nije rekao ništa o tome zbog čega je otišao među "Karamele".

Da napravimo i mi sastav:

Kasiljas,
Garaj, Bonući, Luiz, Felipe Luis,
Romeu,
De Brajne, Mata, Salah, Bertrand,
Lukaku.

Zvuči impresivno, zar ne...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefoon
Wednesday, 25.04.2018
11:49

Taj isti David Luiz ako se secate je kriv za ono ponizavanje koje mu je naneo Suarez, sta je radio crni Luiz kad su Nemci ponizili njegov Brazil one godine? Nije pogresio sto se njega tice,evo sad ni kod Kontea ga ni na klupi nema.

avatar
Sale Internazionale
Wednesday, 25.04.2018
11:00

On je izvikan. Nije nikakav trener.

avatar
Stefan77
Wednesday, 25.04.2018
10:51

Murinjo se u njegovom drugom mandatu us*ao u Celsi i to blago receno. Jeste da je uzeo jednu titulu, liga kup i sledece sezone zavrsio 10ti, ali prodati De Brujnea, Lukakua i Salaha?? Za Lukakua i ajde, doveo je onda Kostu, ali za ovu dvojicu bas nikome nije jasno. Sada sa Hazardom i Vilijanom ova dvojica bi cinili vjerovatno i najbolji napadacki kvartet i uz jednog ozbiljnog klasicnog napadaca ne zna se dje bi im bio kraj. Jos te godine je prodao Bertnarda da bi mu igrao Felipe Luis, ovaj drugi se nije snasao, ovaj prvi jedan od boljih lijevih bekova PL... Mou iako si veliki trener, znao si da promasis kao malo ko...

avatar
Amadeus
Wednesday, 25.04.2018
10:33

Lupanje na kvadrat oni su sada dobri a tada je tek trebalo da se razviju u ovo sto su danas a to niko nece da saceka igrac hoce da igra i ode u manji klub napravi bum igra konstantno bez pritiska i sve dodje na svoje mesto

avatar
Dragan Red Devil
Wednesday, 25.04.2018
10:08

Lukaku je vec izjavio jednom,a i vi ste preneli tu vest,da nije uopste zbog Murinja presao u Everton,vec da je to iskljucivo bila njegova odluka..