Murinjov pečat - Arteta prošao kao Gvardiola, Totenhem može do titule!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 06.12.2020.
19:20
Izvor: Sportske.net

Sve skoro identično kao pre dve nedelje, nakon Pepa Gvardiole, sada je istu lekciju dobio i Mikel Arteta! Čuvajte se, Murinjo ide po titulu...

EPA-EFE/Glyn Kirk
EPA-EFE/Glyn Kirk

Povezane vesti

Fudbaleri Totenhema pobedili su na svom stadionu ekipu Arsenala rezultatom 2:0 (2:0) i tako pokazali da su kandidati za titulu u Premijer ligi.

Ponovo je blistao nestvarni tandem Kejn-Son, koji je danas ponovo međusobno asistirao, obojica i gol i asistenciju.

Lukavi Žoze Murinjo je ponovio isti recept kao pre dve nedelje protiv Pepa Gvardiole - dao je loptu Mikelu Arteti i pobedio ga.

Arsenal je imao veći posed u uvodnim minutima, ali nije uspevao da dođe do opasne zone.

Totenhem je čekao prvu pravu priliku, a onda se otvorila u 13. minutu, Kejn je prihvatio loptu na sredini, sačekao pravi trenutak da izbaci Sona koga su čuvari neshvatljivo puštali, a on to kažnjava sjajnim udarcem u malu mrežu za 1:0.

Arsenal je nastavio da drži loptu, ali da bude i prilično bezopasan po gol Uga Ljorisa, verovali ili ne, gosti su imali 15 ubačenih lopti u šesnaesterac, ali nijedan završni udarac.

U nadoknadi prvog dela stigla je još jedna brutalna i brza kazna Totenhema. Son je sačekao pravi trenutak, zalomio, Kejn je pobegao iza leđa i dobio loptu koju je zategao od prečke za 2:0. 

Tu nije bio kraj Artetinim mukama, pošto je odmah teren napustio i nedovoljno oporavljeni Tomas Parti, a zamenio ga je Dani Sebaljos. 

Baner

U drugom poluvremenu, Murinjo se dodatno povukao, Arsenal je bio opasniji i konačno je "zagrejao" i Uga Ljorisa. Nakon nekoliko solidnih akcija, u 68. minutu je usledila tek prava, Lakazet je tukao glavom, ali se Ljoris istakao sjajnom intervencijom.

Arteta je u finišu krenuo na sve ili ništa, uveo je Nketiu umesto Beljerina, pošto se Murinjo u svom stilu zatvorio uvođenjem Bena Dejvisa umesto Lo Selsa.

Ipak, u finišu je Murinjo uspeo ono u čemu je najbolji - da umrtvi utakmicu, da postavi svoj tim tako da protivnik bude potpuno bezopasan.

Murinjo je na gotovo identičan način taktički nadmudrio i Pepa Gvardiolu pre dve nedelje i da sve bude još bolje - pobedio je identičnim rezultatom.

I sada dolazi ono najbolje - Totenhem je lider na tabeli Premijer lige sa 24 boda, i to pošto je u poslednje tri utakmice pobedio Siti i Arsenal, a između remizirao sa Čelsijem u gostima i to bez primljenog gola!

Složili se ili ne, sve miriše na Totenhemovu borbu za titulu do samog kraja. Ovaj tim više niko neće otpisivati...
 
 
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boginja iz Bergama
Sunday, 06.12.2020
22:55

Arsenal nije merilo snage, Totenhem je pokazao da imaju nesto kad su tukli Junajted 6-1 na old trafordu,uz to dobili Siti i uzeli bod kod Lampardovog Cska...Totenhem ce bit opasan al u igri su Liverpul,Siti i Cska Moskva pa vijet cemo bice zanimljiije sigurno nego prosle sezone,ne vjerujem da ce Liverpul imat vise od 10 bodova prednosti u odnosu na tim koji zavrsi drugi

avatar
CFC-Macedonia
Tuesday, 08.12.2020
20:14

Lampardov Cska?

avatar
Boginja iz Bergama
Thursday, 17.12.2020
00:01

Sta je cudno? To ti je tim koji je kuburio po drugoj ligi sve dok ga nije preuzeo Ruski tajkun i upumpao novac nesto slicno kao psg (arapi)

avatar
scofield
Sunday, 06.12.2020
22:41

Kejn i Son pustaju kisu

avatar
No rules
Sunday, 06.12.2020
21:13

Son i Kejn su trenutno najbolji napadacki par na svijetu. Bajernove igrace ne racunam, to su monstrumi 😅

avatar
Delgado
Sunday, 06.12.2020
21:05

Arsenak jako tuzan ispasce iz lige nisu ni za cempionsip

avatar
Normal one
Sunday, 06.12.2020
20:55

Kad govore ljudi Totanhem je imao srece protiv Sitija i Arsenala.. Smesno ! Da Murinjov uigran tim (znaci 2. sezona) igra 10 puta protiv bilo kojih timova koje vode Pep i Arteta - 9 puta bi pobedio i jednom odigrao nereseno, prosto njihov fudbal ima jednu veliku rupu koja se zove "Murinjo".

avatar
TH14PA
Sunday, 06.12.2020
20:47

Dati loptu Arsenalu nek nosi kuci i nek se dodaju do nedogled golovi i bodovi se broje sve ostalo je nebitno

avatar
LUZERPOOOL
Sunday, 06.12.2020
20:43

Tot ima najjacu trenutno ekipu, a i trenera koji zna taktiku. Ja se nebi iznenadio da oni osvoje titulu.

avatar
Mangus
Sunday, 06.12.2020
20:32

Totenhem je definitivno kandidat za titulu.
I to iz 3 prosta razloga:
1) Murinjo. Koliko god da je prosle sezone izgledao izgubljeno kad je preuzteo Tot, toliko se sad vidi njegov pecat. Posebno sto ima nestvarne igrace koji dizu njegov stil igre na visi nivo.
2) Ima tim koji je vec dugo na okupu i to se vidi. Son i Kejn se znaju u dusu. Da se ne pogledaju, znaju gde je onaj drugi. A pritom ima na klupi kvalitetne igrace kakvi su Bejl, Lamela, Lo Selso...
3) Ostali timovi imaju svojih "problema". Liverpul je unisten povredama i za sad se drzi jer je kvalitetniji od protivnika sa kojima se susreo, ali sezona je duga i pitanje je koliko ce izdrzati u tom okrnjenom sastavu. Celzi je doveo pola novog tima koji se jos uvek uigrava. Haverc je na 50%, Verner pogubljen, odbrana nestabilna... Dobri su ali mislim da nisu materijal za titulu jos. Siti... Siti je u tranziciji. ne daju vise onoliko golova, niti tako lako dolaze u prilike. Da, dobili su 5:0 ali to ne znaci nista. I Liverpul je izgubio 7:2 pa nastavio da melje.
Ne verujem da ce Tot na kraju uzeti titulu, al da su pretendent... Jesu

avatar
CFC-Macedonia
Sunday, 06.12.2020
20:29

Pa sta igraci Arsenala su imali posed lopte, koga briga rezultat, vazno da oni imaju posed lopte, taktika Aka Pep Guardiola.

avatar
Consigliere 1927
Sunday, 06.12.2020
21:11

Pa da bas se malo Gvardiona naosvajao sa tom taktikom....

avatar
Consigliere 1927
Wednesday, 16.12.2020
00:37

Ne, Gvardiola!

avatar
CFC-Macedonia
Tuesday, 08.12.2020
20:16

Mislis Cavi i Iniesta osvojili?

avatar
Igors Stepanovs
Sunday, 06.12.2020
20:27

Tuga i jad.Nikad gori Arsenal.