Murinjov ljubimac konačno dobio pravu rolu, da li ste nekada čuli za poziciju "lažnog štopera"?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 19.09.2018.
22:15
Izvor: Sportske.net

Junajted je loše otvorio sezonu, ali su stvari u prethodna dva kola krenule na bolje.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Nakon uvodnog trijumfa protiv Lestera (2:1), Junajted je doživeo dva teška poraza, od Brajtona u gostima (2:3) i od Totenhema kod kuće (3:0).

Nakon toga, usledio je duel sa Barnlijem, slavili su "Đavoli" sa 2:0, kontrolisali su meč i delovalo daleko bolje nego na prethodna dva duela.

U petom kolu, minulog vikenda, Murinjovi puleni su imali težak zadatak, na "Vikaridž roudu" dočekao ih je Votford, koji je do tog susreta upisao četiri trijumfa, savladavši i Totenhem u četvrtom kolu.

Bio je to pravi ispit za Murinja i njegove izabranike, a oni su ga na kraju uspešno položili, slavili su sa 2:1.

Ako se ko pita šta je to Murinjo promenio, što je dovelo do drastične promene u igri "Đavola", evo odgovora.

Ključ "preporoda" za kratak vremenski rok je Maruan Felaini.

Maruan Felaini Dzesi Lingard

Belgijanac je startovao u oba susreta, ali ne u roli na koju smo navikli od njega pod Murinjom. Iskusni vezista je ranije služio da se izvrši pritisak na odbranu rivala, da kampuje u kaznenom prostoru protivnika i čeka dugačke lopte, često je sa klupe ulazio kada je Junajtedu bio prekopotreban gol.

Ovoga puta, dobio je daleko drugačiju ulogu na terenu, u postavci se našao iza Matića i Pogbe, kako Englezi kažu, igrao je "lažnog štopera".

Njegov zadatak je bio da kad god može pomogne štoperskom tandemu u skoku, ali i da kada mu se otvori prilika izvrši pritisak na vezni red.

Rasteretio je Nemanju Matića, što je dalo sjajne rezultate, srpski reprezentativac je u duelu sa Barnlijem imao najviše uspešnih pasova na utakmici (60), dok je protiv "Stršljenova" razmenio 112 pasova sa Pogbom u veznom redu.

Na taj način je Matić pomeren na poziciju koja mu omogućava da sa manje pritiska i tereta pomogne u organizaciji napada Mančester junajteda, dok je Felaini zakrpio rupe u odbrani, dobio je najviše vazdušnih duela na oba pomenuta susreta.

Sva je prilika da će sa ovom filozofijom "Posebni" nastaviti i ubuduće, ipak, u narednom kolu protiv Vulvsa mu Matić neće biti na raspolaganju, te treba očekivati Freda ili Ereru u veznom redu pored Pogbe, Felaini će ostati iza.

Što se tiče duela sa Jang Bojsom u Ligi šampiona, Belgijanac će najverovatnije dobiti odmor, videćemo ko će ga zameniti, najlogičniji izbor bi bio Matić, ali ako Murinjo reši da nastavi sa Srbinom u nešto "isturenijoj" poziciji, šansu bi mogao da dobije i mladi MekTominaj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke