Murinjo zakuvao: "Izbacite Siti iz Lige šampiona!"

Autor: Boris Jovanović
subota 20.09.2014.
10:10
Izvor: Sportske.net

Engleska očekuje duel po mnogima jedina dva kandidata za titulu. Silni Čelsi gostuje na "Etihadu", a Murinjo jasno ne propušta priliku da podigne temperaturu. Da li su svi "provalili" Vengera? Junajte u lovu na "lisice" ovog vikenda...

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Derbi će zatvoriti kolo, Čelsi je perfektan na startu PL, istorija nas uči da kada krenu ovakvom serijom, osvajaju titulu. Sigurno je da će Siti imati šta da kaže, brane krunu, igraju promenjivo, poraženi su od Stouka, ali je utakmica sa Arsenalom prošle nedelje pokazala da ovaj tim ima nagon za preživljavanjem.

Pelegrini je prošle godine u međusobnim duelima izvlačio deblji kraj protiv Murinja, ali se smejao poslednji. Mora nekako da osveži Jaju Turea koji na startu nove sezone ne liči na sebe.

Murinjo je već počeo psihološku "pripremu", porukom da Siti treba izbacili iz Lige šampiona, oduzeti im bodove i titule.

"Ako postoje pravila o finansijskom fer pleju, treba ih poštovati. Kupili su igrače, osvojili titulu, vi ih kaznite da ne mogu da prijave 24 nego 22 igrača. Ako su prekršili pravila, treba im oduzeti titule ili bodove. Ovako ne postižete ništa. Drugačije bi se ponašali da znaju da će ove sezone krenuti iz minusa, ili da neće igrati u Evropi", kaže Murinjo.

Verovatno u Sitiji neće ulaziti u ovu razmenu vatre, oni razmišljaju o tome kako da zaustave Koštu koji se oporavio i počeće meč. Frank Lampard brine svoje brige, nekadašnji saigrači tražili su od navijača da mu ne zvižde jer je legenda Čelsija, ali čini se da će gostujući fanovi na sve načine vređati Lampsa ako se bude pojavio na terenu.

U subotu program nije tako zanimljiv, ali na "Vila Parku" se spremaju za Arsenal. Džejmi Karager u svojoj kolumni u "Mejlu" kaže da je Arsen Venger "provaljen" i da svi znaju kako treba igrati protiv Arsenala.

"Brze i fizički nadmoćne ekipe uvek kreću iz plusa protiv Arsenala. Oni taj problem ne mogu da reše gotovo deceniju", tvrdi legendarni kapiten Liverpula.

Vila je sjajno startovala, igraju bez pritiska, doneli su bodove sa "Enfilda" i Pol Lambert kaže da je tim posle sezona patnje stasao za velike stvari. Danas bi mogli da dobijemo potvrdu, mada je Arsenal bolji tim. Ozil je pod pritiskom, Venger ga brani, no statistika mu ne ide u prilog, Nemac je bled do neprepoznatljivosti.

Liverpul će iskupljenje za prošlu nedelju tražiti protiv Vest Hema, još jednom "Veliki" Sem Alardajs traži način da preživi na klupi. Lazar Marković koji je slatko spavao juče u vozu na putu ka Londonu bi trebalo da počne današnji meč.

Junajted posle torpedovanja KPR, putuje u Istočni Midlends. Dugo nisu "lovili lisice", u Fergijevo vreme početkom veka to nije bio tako težak zadatak. Van Gal kaže da je Runi jedini siguran u špicu, videćemo hoće li Falkao početi pre Van Persija, mada se čini da je za Kolumbijca rano. Na poslednjih pet gostovanja Lesteru, Junajted je dao 16 golova. Neće biti lako Kasperu Šmajhelu čiji je otac legenda rivala.

U svakom slučaju najbolji fudbal na svetu se igra u Engleskoj, ne možemo da dočekamo da novo kolo počne!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke