Murinjo se vratio na mesto neuspeha, evo zbog čega prezire ovaj klub!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 18.10.2017.
11:50
Izvor: Sportske.net

Često se u sagi o "Posebnom" zaboravlja ovaj hod po trnju. Oni su napravili grešku veka, a on im je pokazao šta su propustili...

Screenshot - youtube
Screenshot - youtube

Povezane vesti

Žoze Murinjo je pokorio svet, ali je posle stažiranja u Barsi gde je bio prvo prevodilac Robsonu, pa pomoćnik Van Galu otpušten zajedno sa Holanđaninom i početkom veka se vratio u domovinu.

Bio je bez posla, u to vreme Benfika je često menjala trenere, Jup Hajnkes je bio veoma nepopularan među navijačima, i posle samo par meseci, tačnije u drugoj polovini septembra, Nemac je smenjen.

Murinjo je dobio šansu, na šest meseci, klub je bio u kampanji za predsedničke izbore, imao je dogovor sa predsednikom Azevedom da se dokaže i da napravi rezultat kako bi potpisao dugogodišnji ugovor.

"Sve je bilo bolje sa njim. Niste mogli da ga uporedite sa Hajnkesom, već tada se videlo da ima potpunu drugačiju, modernu metodologiju, znao je jezik, bio odličan motivator, uspeo da uključi i igrače sa klupe, svi smo mu verovali"
, priseća se Fernando Meira, tada igrač kluba.

"Nekoliko fudbalera iz B tima je odmah prebacio među prvotimce, svi smo se osećali mnogo bolje, gledajući ga kako 13 sati dnevno provodi u klubu",
priča tadašnji trener rezervi Žoze Moraiš koji mu je postao pomoćnik u Portu i pratio ga kroz karijeru.

Ali nije bilo dovoljno vremena. Naime, prvi meč je izgubio od Boavište 1:0, ispao je od Halštada u kupu UEFA. Nije ima ni sreće, protiv Brage je primio gol i izgubio pobedu u poslednjih 10 sekundi, pa iako je u oktobru nanizao nekoliko trijumfa, to još nije bilo dovoljno da bilo koga uveri.

Međutim u decembru je usledio veliki trijumf, slavili su sa 3:0 u lisabonskom derbiju protiv Sportinga, iako su bili autsajderi.

Predsednički izbori su se okončali, Azevedo koji ga je doveo je izgubio, a Murinjo je zahtevao ugovor od novog predsednika Viljarinja.

Kada je odbijen, shvatio je da samo čekaju da pogreši pa je sam dao otkaz.

Iako nisu planirali da ga odmah otpuste, tačno je da su mu spremali klopku, i da je bivši igrač Toni bio viđen za novog trenera. Murinjo je dobio šest, remizirao na tri i izgubio dva meča, posle toga je otišao u Leiriju, pa osvojio triplu krunu sa Portom, a Viljarinja je kasnio priznao da je napravio veliku grešku i da ga je odbio Murinjov stav i arogancija sa kojom je zahtevao ugovor...

Večeras se vraća na mesto neuspeha, ako se tako može nazvati tromesečni boravak na klupi Benfike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kizito
Wednesday, 18.10.2017
20:08

Secam se da je u Beogradu bio pomoćnik a i prevodilac Robsonu protiv Zvezde,kad je gostovala Barsa 1996.godine

avatar
Младен Глишовић
Wednesday, 18.10.2017
18:14
avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 18.10.2017
11:54

Murinjo nikad nije bio prevodilac shvatite to jednom

avatar
Don Silvio
Wednesday, 18.10.2017
12:15

da on je bio posebni prevodilac

avatar
Wednesday, 18.10.2017
15:01

Mislis na spanskom :). Ima jedna video konferencija gde bukvalno on odgovara na pitanja. Nekima moze da se svidi, nekima ne, al niko ne moze da mu ospori da je vrhunski trener.

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 18.10.2017
13:43

ne vec je bio pomocni trener Robsonu dok je ovaj radio u Portugalu a posto ovaj nije znao nista na Portugalskom ovaj mu je usput i prevodio. informisi se malo