Murinjo pred Čelsi: ''Nema ljutnje, navijači nisu imali moć da me zadrže''

Autor: Beta Beta
subota 22.10.2016.
00:16
Izvor: Beta

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je da nema negativna osećanja prema odlasku iz Čelsija i ocenio je da londonski klub ne može da ga "obriše iz svoje istorije".

Beta/Anna Gowthorpe/PA via AP
Beta/Anna Gowthorpe/PA via AP

Povezane vesti

Murinjo s Junajtedom dolazi u nedelju na Stamford bridž prvi put od kada je prošlog decembra otpušten. Portugalski trener je u Čelsiju postigao neke od svojih najvećih trenerskih uspeha, pošto je s klubom osvojio tri titule prvaka Engleske tokom dva mandata medju "plavcima".

Samo sedam meseci posle osvajanja titule u maju 2015. godine, Murinjo je dobio otkaz pošto je ekipa u sezoni bila samo bod iznad zone ispadanja. Trener, medjutim, misli da navijači nikada nisu gubili veru u njega.

"Biti otpušten je fudbal. Mnogi od vrhunskih trenera su u karijeri imali trenutke kada su bili otpuštani. Naravno da ima izuzetaka, ali to može da se desi bilo kome, naročito u modernom fudbalu. Mislim da bi mi bilo teže da je to klub kome nisam ništa dao. Kada je u pitanju klub s kojim sam osvajao titule u oba mandata i navijačima pružio najbolje trenutke koje su ikada imali, onda odlazim s osećanjem da sam uradio svoj posao", rekao je Murinjo za Skaj sports.

On je istakao da će imati svoje mesto u istoriji kluba iz Londona.

"Ne mislim da hoće, ali čak i kada bi hteli da me izbrišu iz istorije Čelsija, ne bi mogli. Oni su deo i moje istorije. Nema loših osećanja, nema ljutnje. Vlasnik je odlučio da me otpusti, a navijači nemaju moć. Oni su pokazivali da me žele, iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, ali u klubu ovakvog profila navijači nemaju moć", rekao je Murinjo.

Trener je kazao da posle otkaza nije žurio da nadje novi posao, nego je želeo da radi nešto što želi.

"Čekao sam na ono šta sam želeo, a to je da ostanem u Engleskoj i Premijer ligi, nakon čega sam imao sreće da me pozove veliki klub kao što je Mančester junajted", rekao je on.

Trener je negativno odgovorio na pitanje da li bi se ponovo vraćao u Čelsi.

"Iskreno, nadam se da ne, zato što bih voleo da mnogo godina ostanem u Junajtedu", rekao je on.

Junajted i Čelsi su veliki rivali u Engleskoj, ali Murinjo ne veruje da će ga dočekati zvižduci.

"Ne očekujem negativnu reakciju, iako dolazim sa grbom Mančester junajteda na grudima, sa željom da osvojimo bodove. Nema razloga da bude loše reakcije
", rekao je Murinjo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
YNWA BEST
Sunday, 23.10.2016
10:23

Ocekujem da ce Junajted danas pobediti, naravno nece biti lako ali verujem da ce Murinjo dovesti Junajted na vrh !!

avatar
MIlan Simic
Saturday, 22.10.2016
17:28

Murinjo je trenercina ali tek se sad vidi da nije bio problem u treneru nego u istorsenim igracima...nadam se da ce Konte odstraniti tih igraca i upumpati nove mlade snage u tim :)

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Saturday, 22.10.2016
13:20

Ti dodji docekacemo te kako zasluzujes al da tri boda ostanu na bridgu

avatar
Petar Pan
Saturday, 22.10.2016
11:33

Da nije bilo Murinja Celsi bi verovatno bio klub u rangu sa Svonsijem , covek je od njih napravio ozbiljan klub i neki navijaci Celsija ga pljuju .

avatar
Carina
Saturday, 22.10.2016
08:08

Postavimo ovo ovako. I Ranijeri je imao pare. I Skolari je imao pare. I Anceloti je imao pare (on mi je posle Murinja najgotivniji trener i nepravedije je otpusten nego Murinjo). I Viljas Boas koji je godinu pre toga sa portom sabijao je imao pare. Murinjo je od Celsija koji je bio OK klub i tu negde napravio klub kome je borba za trofeje imperativ. Neki ce reci da je to Roman uradio, ali i dalje, osim 1955. i jedne titule Ancelotija, niko osim Murinja nije uspeo da osovji premijer ligu, a on je osvojio tri. A setimo se i kako, obarajuci brdo rekorda i dosta pre zavrsetka prvenstava i to protiv Arsenalove najbolje generacije ikada koja je realno jedna od najboljih generacija u premijer ligi ikada, iza te nase, svakako i Fergusonove sa Ronaldom.

avatar
lamps8
Saturday, 22.10.2016
06:22

murinjo je nasa legenda jeste da je otisao da trenira rivala ali vise puta je govorio da bi celsi trenirao do kraja karijere da se on pita produzio je ugovor ali eto neki igraci su ga sabotirali i morao je da ode,ali on je i dalje plavac.

avatar
MANUTD
Saturday, 22.10.2016
03:15

Cujete je plavci? Nemate moc, to je klub jednog coveka, cuj mene klub.... igracka jednog coveka.

avatar
CHOsen One
Saturday, 22.10.2016
02:31

Dobices reakciju kakvu zasluzujes gospodine :)

avatar
SAB
Saturday, 22.10.2016
02:17

Posao kakav je radio sa Celsijem vise nikada nece da ponovi, zivi bili pa videli. Njegov dom je Celsi voleo bih da se vrati nekada ali ne sa ovim stilom fudbala koji sada gaji vec onaj iz prvog mandata.

avatar
SAB
Saturday, 22.10.2016
02:15

Vratio bi se on u Celsi, nego ga sada nece Abramovic, mislim da mu je pala cena i to mnogo, svakim danom.

avatar
brekbaCh
Saturday, 22.10.2016
01:08

Nema razloga, ama bas nimalo.. samo noz u ledja tim istim navijacima koji su ga podrzavali. Ostalo sve kul..

avatar
Saturday, 22.10.2016
00:47

‘If you play at home or away, it must be the same. You must start the game with only one target: to win. Not to play for a draw. I don’t like this. It’s not football. Ma nije ga Konte popljuvao indirektno.

avatar
Adnan
Saturday, 22.10.2016
00:35

Murinjo je Celzijev Aleks Ferguson.

avatar
NIKE
Saturday, 22.10.2016
10:33

Tačno je naš najtrofejniji trener, ali Fergi je unikat i njegovih duplikata jednostavno nema. Kao što su izumrli igrači poput Maldinija, Barezija, Neste, Zanetija, Kanavara, Vidića, Terryja... tako su izumrli i treneri kao Fergi.

avatar
Chelseamacedonia
Sunday, 23.10.2016
06:16

Fergi je poznat po tome sto sve titule dobijo pokolnjene uz pomoc sudije