Murinjo - Pogažena reč, plata za nevericu, poznato prvo pojačanje u januaru?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 20.11.2019.
09:50
Izvor: Sportske.net

Navijači Čelsija ljuti. Jedno mu se ne može osporiti, cena. Da li će dovesti zemljaka za nešto više od mesec dana?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Žozeu Murinju se jedno ne može osporiti, njegova reputacija je takva, da je već 15 godina među najplaćenijim trenerima sveta. Naime, iako nije imao previše uspeha u ovoj deceniji, cena se zna.

Naime, Murinjo je uzeo u Totenhemu više od 15 miliona po sezoni, duplo više od Poketina. On je potpisao ugovor do 2023. pa i ako ne bude uspeo, ponovo ga čeka ogromna otpremnina.

Čitav posao je završio Pini Zahavi, on je 2004, doveo Murinja u Čelsi gde je zbog jevrejske veze sa Abramovičem izuzetno uticajan.

Čovek za koga se vezuju transferi mnogih naših, pre svega Partizanovih igrača, ima 76 godina, i dalje je u poslu, jedan od najmoćnijih ljudi u svetu fudbala.

Navijači Totenhema nisu oduševljeni odlaskom Poketina, ali Čelsijevi prozivaju Murinja da je licemer, odbio je Totenhem pre 12 godina uz reči da ih nikada neće trenirati, zbog Čelsija.

Recimo i to da je Murinjo u nekim ranijim izjavama o prelaznim rokovima Totenhema govorio da je najveće pojačanje to što ne prodaju najbolje igrače kao nekada.

Videćemo šta će se dešavati sa Eriksenom, ali ako želi da ode u drugi klub bez obeštećenja, teško će biti u timu.

"Ne volim igrače koji ne žele da budu u klubu, sećate se tako smo prodali Robena Realu"
, podsetio je Portugalac svojevremeno.

Pretpostavlja se da će prva meta na zimu i zamena za Eriksena biti Bruno Fernandeš, o kome Murinjo ima visoko mišljenje.

Naime "Lavovi" koji imaju finansijske probleme bi želeli da prodaju prošle sezone najefikasnijeg vezistu na svetu, cena je oko 60 miliona, što će Levi verovatno platiti, kako bi Murinjo već uigravao tim za narednu sezonu, odnosno navikao se na život bez Eriksena.

Što se tiče ostalih igrača, čini se da do leta neće uslediti ništa značajno, u timu su neki fudbaleri koje je Murinjo silno želeo u Junajtedu, pre svih Alderveireld, ima visoko mišljenje o Dele Aliju, naslediće dobar tim, videćemo koliko Totenhem može posle lošeg starta...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Wednesday, 20.11.2019
14:20

Ovaj Murinjo bi bio idealan za Napoli mislim da bi se on i DeLorentis odlicno slagali.

avatar
Gorila u magli! LFC
Wednesday, 20.11.2019
14:05

Znaci vraca se autobus sa 0:0 rezultatima i mrtva igra u derbijima,ovaj covek nije trebao PL opet.

avatar
LFC*19
Wednesday, 20.11.2019
13:04

Totenham je treci na tabeli vec 01.01.2020.

avatar
Perun Slaven
Wednesday, 20.11.2019
11:44

ode kane u stopere

avatar
Amalainter
Wednesday, 20.11.2019
11:33

Ako ne potrose dosta para onda ce ovo biti zadnji klub Murinja..jer ako ne uspe-niko ga vise nece hteti

avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 20.11.2019
14:36

Nezz zasto bi trosio kad je ovaj tim mocan godinama je bio u top 4 a prosle godine su dosli do finala LP.Ono sto mana moze biti je ta da Murinjo jeste dobar takticar ali nezz kako ce on voditi klub ciji igraci su vise za ofanzivan fudbal a ne onu Murinjovu vec unaprijed procitanu igru.

avatar
Amalainter
Thursday, 21.11.2019
11:49

Totenhemova odbrana je jako losa,troma,stara..morace da dovedu tri-cetiri igraca..ostali delovi tima su dobri-no,verovatno ce Kejn, Ali traziti da odu u vece klubove i onda sve iz pocetka..a Levi ne verujem da ce placati velike svote za igrace

avatar
The Red Army
Wednesday, 20.11.2019
22:21

On osvaja neki trofej siguran sam, makar kup neki, i to ce momentalno biti uspeh jer niko se i ne seca kad je totenhem osvojio nesto