Murinjo platio kaznu, izbegao veću

Autor: Beta Beta
petak 03.11.2017.
16:47
Izvor: Beta

Trener fudbalera Mančester junajteda Žoze Murinjo pojavio se danas pred španskim sudom kako bi odgovorio na optužbe za utaju poreza, a nakon izlaska sa ročišta izjavio je da je slučaj protiv njega zatvoren.

EPA-EFE/RUI MINDERICO
EPA-EFE/RUI MINDERICO

Povezane vesti

"Prvo mi je rečeno da je moja poreska situacija potpuno legalna. Nekoliko godina kasnije,l rečeno mi je da je otvorena istraga, da moram to da sredim i da platim sumu X. Nisam se bunio, platio sam i slučaj je zatvoren", rekao je Murinjo, prenose britanski mediji.

Nekadašnji trener Real Madrida je bio optužen da je od 2011. do 2012. godine utajio porez od 3.300.670 evra. Špansko tužilaštvo je ranije navelo da nije prijavio prihod od prodaje prava na svoje fotografije.

Brojni sportisti su poslednjih godina na meti poreskih organa u Španiji.

Fudbaler Barselone Lionel Mesi i njegov otac su prošle godine proglašen krivima po tri tačke optužnice. Mesi je dobio uslovnu kaznu zatvora od 21 meseca zbog utaje poreza.

Kristijano Ronaldo, Marselo, Rikardo Karvaljo, Anhel di Marija, Havijer Maskerano i Fabio Koentrao su među fudbalerima koje su ispitivale španske poreske vlasti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MSSZRMK
Friday, 03.11.2017
19:52

Svi klijenti Mendesa su optuzeni cak i on sam.

avatar
Naka TZ (CFC)
Friday, 03.11.2017
18:35

Ja ne znam koji je fazon sa ovim porezom .Kad ga obicni radnici i smrtnici placaju sa puno manjom zaradom od fudbalera i trenera, nista ne kosta i fudbalske radnike da odvoje sitnis od miliona koji zaradjuju za taj porez da se ne blamiraju javno .