Murinjo objasnio zašto Sančez nije uspeo na "Old Trafordu"

Autor: Nikola Miloradović
petak 13.09.2019.
17:45
Izvor: Sportske.net

Čileanac je ovog leta promenio sredinu.

Beta/Nick Potts/PA via AP
Beta/Nick Potts/PA via AP

Povezane vesti

Doveo je Murinjo Aleksisa Sančeza u redove Mančester junajteda u januaru 2018. godine.

Čileancu je isticao ugovor sa Arsenalom, "Posebni" je pristao na trampu sa "Tobdžijama", pa je put Severnog Londona otišao Henrik Mhitarijan.

Aleksis je odmah postao jedan od najplaćenijih igrača u ligi, trebalo je da sa Lukakuom predvodi napada "Đavola" do titule.

Ipak, daleko od toga da je uspeo u tome, igrao je očajno, na terenu je gotovo uvek izgledao bledo, odmah su krenule kritike na Murinjov račun.

Svi su se nadali da bi u sezoni 2018/19 mogao da se vrati na staze stare slave, nije uspeo, usledile su i povrede, postalo je jasno da je Junajted napravio grešku.

U decembru su otpustili Murinja, nije ni Solskjer mogao da "oživi" Čileanca, pa je ovog leta doneta odluka da ode na pozajmicu u Inter, gde će nastaviti da igra sa Romeluom Lukakuom.

Junajted je čak pristao i da plaća 215 hiljada evra nedeljno, kao deo njegove plate.

Lukaku Sancez

Sada se i Murinjo oglasio po pitanju Sančezovog neuspeha na "Old Trafordu".

"Lukaku je davao golove za VBA, Everton i za Junajted. Kada je on u pitanju, čini se da je do odlaska došlo zbog ambicija igrača, želje za promenom, a ne jer nije uradio ništa za klub.

Sančez... Imao sam osećaj da nije srećan čovek. Mislim da je tako u svakom poslu, ako niste srećni, ne možete da igrate na svakom nivou.

Možda i nisam u pravu. Možda je problem bio u meni što nisam bio sposoban da izvučem bolje iz njega. Kao trener nekada imate kapacitet da izvučete najbolje iz igrača, a nekad vam jednostavno pristup nije dobar.

Ali realnost je da sam uvek imao osećaj za Sančeza da je tužan čovek. Pa će tako verovatno u Italiji uspeti da se oporavi. Nadam se da hoće. Svakom igraču uvek želim najbolje
", izjavio je "Posebni".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
A-six NS
Friday, 13.09.2019
21:34

Za tu platu morao je da leti i daje golove sa povezom na ocima, neverovatno kada prilikom eventualnog transfera kojim bi restartovao svoju karijeru nece da npr prepolovi primanja makar. Da nije toliko alav mogao je da bira klub jer je extra klasa a zasto u Man. nije uspeo to samo on zna...