"Murinjo je gotov!"

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 22.04.2019.
10:38
Izvor: Sportske.net

Portugalac se priprema za povratak u trenerske vode, međutim javnost nije ubeđena.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Gospodin "Posebni" čeka leto vagajući prilike, par puta je izjavljivao u prošlosti kako će izabrati klub koji odgovara njegovom renomeu i zahtevima.

Dosta se šuškalo po Apeninima da se Murinjo vraća na "Meacu, zatim se povezivao sa Romom i kasnije sa Lionom, pošto je francuska liga jedna od retkih koju Portugalac nije osvojio.

Poslednji posao se završio neuspešno, praktično je izbačen sa "Old Traforda" zbog gubljenja poverenja igrača, nešto što nije strano "Posebnom" koji je ovakvih iskustava imao i u prethodnim klubovima.

"Bio sam veoma blizak sa njim kada je došao prvi put u Čelsi, radio je sjajne stvari sa Portom. Ali izgubio je ono nešto zbog čega su ga igrači voleli, sećam se plakanja Materacija kada je vodio Inter"

"Izgubio je to, čak je došlo do toga da ga igrači zamrze što smo imali prilike da vidimo u Junajtedu, moraće dobro da se zamisli ako želi da se vrati treniranju velikog kluba.", izjavio je nekadašnji reprezentativac Francuske Frank Lebef za ESPN.

Murinjo je pokazao da se itekako dobro nosi sa pritiskom, bilo bi lepo videti Portugalca još neku sezonu u kremu evropskog fudbala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Curva Sud Milano
Monday, 22.04.2019
15:17

Murinju treba Inter, i Inter treba Murinja. Solidna ekipa, uz par pojačanja po njegovom ukusu. Interu treba kontinuitet da igra redovno LŠ, a Murinju par sezona i ekipa od koje se ne traže trofeji. Ako formira tim po njegovoj meri može vratiti Inter na vrh, uz to imaće punu podršku uprave koja ga neće smenjivati posle svakog poraza. Navijam da se vrati u Milano.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Monday, 22.04.2019
14:36

U pravu je 100%. Murinjo nakon Reala nije vise Murinjo.

avatar
jv
Monday, 22.04.2019
12:48

Ja nikada nisam voleo Murinja i njegovo viđenje fudbala, ali koje Lebef da sudi?! Čovek nije trener, kao igrač teški prosek, bio je dobar samo kada je uz njega stajao veliki Marsel Desai, i on se našao da baci kamen. Murinjo je rezultate pravio samo kad je bio potpuno samostalan, i kada je on sve odlučivao. Porto i Inter su pravi primeri za to. U Realu je imao Pereza, u MU ga je svako kritikovao, naročito igrači. O Čelziju ne treba trošiti reči, tamo niko ne valja. Murinjo traži da se trenira, a to Pogba i slične primadonice ne vole, pa ga kritikuju. Murinjova najveća mana je insistiranje na defanzivnom fudbalu, što u velikim timovima retko prolazi.

avatar
NikkiCFC
Monday, 22.04.2019
17:05

Po tvom komentaru se stice utisak da Murinjo nije bio uspesan u Celsiju? Tri titule?

avatar
jv
Tuesday, 23.04.2019
17:27

Nije mi to bila namera. Da je Roman bio pametan Murinjo bi i danas bio u Čelziju, a Čelzi bi imao nekoliko titula više.

avatar
Monday, 22.04.2019
12:33

Murinjo realno nema gde vise da radi,nece ga ni jedan TOP kluba,ako pricamo o samoj Italiji tamo jedini TOp klub je sad Juventus,Inter i Milan su propali,Roma nikad nije bila top klub....

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Monday, 22.04.2019
22:47

Pa uvek se moze vratiti u Celzi.

avatar
Agent Provocateur
Monday, 22.04.2019
11:53

Citam tekst, komentare i realno je - Murinjo je trener proslosti. Njegov defanzivni fudbal je danas neostvarljiv, njegove trenerske metode ne prolaze kod 'modernih' fudbalera i generalno bih se jako iznenadio ako bi uspeo da vrati svoju karijeru na priblizno onakav nivo kakav je imao pre 10ak godina.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Monday, 22.04.2019
22:49

Cek,pa po cemu je Simeone bolji svega ti? Igra defanzivnije,uplasenije,NISTA ne osvaja,bruka se i fazon traze ga svi,a ovaj je proslost? Murinjo je bar za njega,trenercina samo takva.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Tuesday, 23.04.2019
20:44

Napisao si "Murinjo je trener proslosti" i "Njegov defanzivni fudbal je danas neostvarljiv",jel tako? Onda sam ti napisao da jos defanzivniji,nemastovitiji i dosadniji fudbal igra ekipa Simeonea,a samog Simeonea traze klubovi sirom Evrope i to sve dobri klubovi,pa te zato pitam,kako Murinjovo vreme moze da se smatra proslim,a Simeonovo ljudi sirom sveta da gledaju kao buduce?

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 23.04.2019
14:01

Ne kapiram komentar ? Prvo ko je pominjao Simeonea ? Drugo Simeone je osvojio nista u poredjenju sa Murinjom. Ima po jednu ligu i kup i dve evropa lige naspram Murinjovih 8 titula prvaka u 4 kluba, 8 kupova, 2 lige sampiona, 1 uefa kupa i 1 evropa lige i jos brda onih sporednih titulica kao sto su lokalni super kupovi i evropski, mislim da ih ima skoro 10. To je skoro 30 trofeja i ti ih poredis pritom niko ne pominje Simeonea ...

avatar
RealisticChelseaFan
Monday, 22.04.2019
10:55

Murinjo je ranije umeo da prilagodjava taktiku u zavisnosti od protivnika. Nikad nije igrao bunker, nego defanzivno, ima razlike u tome. Zadnjih par godina se toliko tvrdoglavo drzi neke svoje taktike koja ne daje rezultate da je to nerealno. Kad ne ide to je jasan znak da nesto treba da se menja.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Monday, 22.04.2019
10:46

Murinjo je vrhunski trener za old skul igrace,zasto je imao uspeh sa Interom? Pa jer je u timu imao 10 kapitena,Kambiaso,Zaneti,Stankovic,Materaci,sta ce on balavce da uci,mogu misliti kako se ponasaju Pogba,Lingard,Rasvord,sa izlascima,sluskama. Ranije je trener bio taj koga ako ne slusas,letis iz tima,a sada igrace to ne zanima,jer u startu potpisu ugovor,da ako ne igraju,imaju godisnje 15ak miliona eura platu,plus od sponzora bar jos toliko i njih ne zanima ni da legnu poput Vidica u 11 najkasnije,niti da ginu.

avatar
Mangus
Monday, 22.04.2019
10:44

Murinjo je skup trener, sa velikim zahtevima kad su igravi u pitanju. Tesko ce on u Everton npr.
Drugo,procitan je. Igra mu nije napredovala i to ce ga unakaziti.
S drugr strane, Murinjo je i dalje ime. Mnogi ce ta hteti makar zbog toga