Murinjo i Pogba - Novo poglavlje sinoć u Bernu!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 20.09.2018.
12:32
Izvor: Sportske.net

Junajted se budi, a odnosi ključnog dvojca postaju sve bolji.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester junajted se definitivno budi iz krize koja ih je zadesila na startu sezone.

Nakon poraza u drugom i trećem kolu Premijer lige od Brajtona i Totenhema, "Đavoli" su sinoć došli do trećeg vezanog trijumfa, savladali su u prvom kolu grupne faze Lige šampiona prvaka Švajcarske, ekipu Jang Bojsa, rezultatom 3:0.

Dvostruki strelac na ovoj utakmici bio je osporavani francuski reprezentativac Pol Pogba, za kojeg se ovog leta često pisalo da bi zbog loših odnosa sa Murinjom i slabih partija u dresu Junajteda mogao da promeni sredinu.

Ipak, Pogba je sa dva gola u Bernu došao do cifre od četiri postignuta gola ove sezone, doduše tri je dao sa kreča, a upravo je činjenica da je izveo penal protiv Jang Bojsa, dokaz sve boljeg odnosa portugalskog stručnjaka i francuskog reprezentativca.

Pogba je precizno realizovao penale protiv Lestera i Brajtona, da bi u pobedi nad Barnlijem od 2:0 bio neprecizan sa bele tačke.

Ipak, Murinjo mu je ukazao poverenje tako što mu je dozvolio da najstrožu kaznu izvede protiv švajcarskog šampiona u Ligi šampiona, a ovaj mu je to vratio pogotkom.

"Nisam ni jednog trenutka posumnjao u izvođenje penala. Znam da sam taj jedan promašio, rekao sam mu da me je Hart tada prevario, ali da neću ponoviti grešku.

Samouveren sam, moram da se zahvalim i saigračima koji su me pustili da šutiram, ali i treneru, najvažnije je bilo da pogodim, to sam i uradio i sada sam srećan
", izjavio je Pogba.

Junajted se mučio sa Jang Bojsom, sve dok bivši igrač Juventusa nije probio led fantastičnim golom sa ivice kaznenog prostora, a nakon toga, delovali su daleko bolje na terenu, da bi golom Pogbe sa kreča, čini se, sve bilo rešeno.

"Nismo bili u nevolji, ali oni su bili agresivni, osvajali su izgubljene lopte i tako te stvari. Bili su jednostavno tu, trudili su se.

Kada smo postigli taj gol, to ih je slomilo, nisu to očekivali i to je bilo dobro za nas, za naše samopouzdanje, kada smo postigli drugi gol napravili smo razliku takođe. Možda je to do iskustva. Individualno smo bili jako dobri takođe"
, dodao je Francuz.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Thursday, 20.09.2018
17:24

Svaka cast za tri pobede u nizu na strani. Ali... Barnli je u raspadu, Jang Bojs je bio mozda i bolji prvih 30min onda posle gola je bilo gotovo i to je tim koga je Partizan izbacio a u Votfordu su spastavali zivu glavu na kraju. Nije to ubedljivo, daleko od toga ali svakako im dajem najvece sanse za top4 pored Totenhema i Arsenala.

avatar
kzs.mufc
Thursday, 20.09.2018
13:32

Glupost.jos jedna ocajna utakmica. Sad ce samar od wulvsa! Ne mogu da razumem kako mogu toliko ne povezano da igraju.oni kao da ne treniraju zajedno.kao da ne postoji dogovor strategija.kretnja.nista.nekakav sistem.tako izgledaju rastureno po terenu.jadno. i to sve vec traje duze vreme.ne kapiram sta cekaju,kome veruju.zasto?

avatar
Adi237
Thursday, 20.09.2018
19:08

Sinoc greske u predaji lopte i veliki broj padova i klizanja je zbog terena..teren je vise za hokej na travi nego za fudbal.osjetilio se na pocetku utakmice da se junajted ne moze da snadze nekako je lopta isla prebrzo kad je isla po zemlji dok su igraci Bojsa navikli na takav teren i bolje su se kretali u prvih 20 min. Sami igraci junajteda su rekli da teren nije dobar zbog velikih opterecenja na noge i koljena valensija nije ni igrao.

avatar
Antihepi
Thursday, 20.09.2018
19:53

Стратегија и тактика не постоје. Тактику постављају Клоп,Гвардиола,Сари... Мурињова једина тактика је да тим не прими гол. Ако је могуће 1-0. Не треба ти то 'као',тактика НЕ постоји!