"Murinjo-efekat"? Poketino se verovatno smeje u Argentini!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 02.01.2020.
12:41
Izvor: Sportske.net

Medeni mesec je kratko trajao, ako ga je bilo. Uporedite brojke, jedina srećna okolnost je što je Čelsi pao. Šta se promenilo u Severnom Londonu?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Sve je počelo idilično, Murinjo je stigao u severni London, osvojio 12 od 15 bodova, smanjio razliku za ekipama iz top 4 na samo tri boda.

Najavio je zastrašujući raspored od februara kada će stvari biti jasnije i kada se vraća Liga šampiona, ali "Murinjo efekat" je izbledeo.

U stvari, analiza rezultata Totenhema pokazuje da je medeni mesec bio izuzetno kratak.

Jučerašnji poraz u Sautemptonu dodatno je razgolitio Totenhem. Pre toga ih je Čelsi dobio kod kuće i opet im pobegao na pristojnih šest bodova, a usledile su dve gorke pilule. Jedna je remi protiv Noriča, davljenika, a osim poraza u Sautemptonu, jedino što su dobili je meč sa Brajtonom, i to uz puno sreće i preokretom.

Murinjo je optužio jeftino primljene golove za uzrok, rekao da je potrebno vreme, odapeo otrovnu strelicu ka Poketinu uz konstataciju da je najkomplikovanije spakovati novi defanzivni sistem.

Ali, na kraju dana, Poketino je smenjen jer je osvajao ove sezone prosečno 1.4 bodova u PL. Znate li šta se promenilo od kada je stigao Murinjo?

Ništa, Totenhem i dalje osvaja 1.4 boda po meču, istina daju više golova, dva po meču, ali ova odbrana nije standard za top 4. Murinjo je izmenjao devet igrača u pokušaju da formira poslednju četvorku, rezultati su nikakvi, jedino je Njukasl primio više golova posle direktnih grešaka odbrane.

Gaf protiv Sejntsa, ponašanje Portugalca nisu neočekivani, čim krene loše, on negde zagubi manire.

Doduše, sada su šest bodova od četvrtog mesta, ali to nije zasluga Totenhema, već pad forme Čelsija. Ispred Murinja je i Junajted, sa bodom više. Ništa nije izgubljeno, ali kako rekosmo, medenom mesecu je kraj...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Friday, 03.01.2020
00:24

Polako preuzeo ekipu, par pojačanja po njegovom ukusu i biće veselo za top 4. Po meni Lester neće uspeti da se zadrži tu.

avatar
koma73
Thursday, 02.01.2020
20:14

Ljudska i trenerska olupina. Opet će otkaz, pa će da posle živi od otetih para. Specijalista je za to. Još malo...

avatar
_mladen_
Thursday, 02.01.2020
19:59

Promenio se fudbal, sto je nekad uspevalo, vise ne uspeva. Evo vec je poceo da se svadja sa svima, da ljude naziva kretenima, nije izdrzao 10 meceva. Mora sve oko njega da se okrece, nista nece uraditi u Totenhemu.

avatar
Mirjevac
Thursday, 02.01.2020
19:25

CMurinjo je obicna prevara, nikaakav trener nije, on sve sto je osvojio osvojio je uz pomoc sudija! Tako da je to obicna prevara od trenera i od coveka! On je covek koji je na neki nacin upropastio Spansku ligu, covek kad je trenirao Real on je terao Realove igrace da lome noge onim drugima! Eno cak i Ramos je to video i kaze da je Murinjo kriv za spansku ligu i reprezentaciju gde igraci spanije igrajju zajedno, on je terao da jedni druge tuku, zato je zlo od coveka!

avatar
Man united
Friday, 03.01.2020
15:26

Можеш да кажеш да га је време прегазило, али да је превара од тренера, то свакако није. Мислиш да је лако освојити ЛШ са Портом? А потом и са Интером. Једини у Италији који је освојио триплету. Све случајно? А?

avatar
Oldboy
Thursday, 02.01.2020
15:28

A koliko je Poketino uzeo bodova prvih 5 utakmica kao trener Pevača?

avatar
esadesad samoesad
Thursday, 02.01.2020
15:28

Kad je Murinjo pobijedio Barsu sa Interom, to je bila najveca oholost covjeka u fudbalu, kao da je skinuo Boga sa trona, stani covjece tu pobjedu mozes da prodas fudbalskim neznalicama, pa tu nema fudbala, to je loto, uz pomoc sudija. Ja proklinjem LS, nemogu da gledam kako se uzdizu neke ekipe, umjesto da probadno na dno, njih sudije dizu i daju im samopouzdanja, niste vi losi. Kad ovo pisem mislim na ekipe koje sudije spase od ispadanja. Jedva cekam da se formira LS da igraju svak sa svakim, i tad cemo imati najbolju ekipu, ali sve do toga imacemo zasluzenog i nezasluzenog prvaka LS.

avatar
Red blood
Thursday, 02.01.2020
18:31

Jedva cekas LS gde svako igra sa svakim?
A sta se desava sa domacim ligama?
Ja se molim Bogu da se to nikad ne desi

avatar
Nečastivi
Thursday, 02.01.2020
14:02

Već je počeo da kuka ? Haha pa on je došao samo po otpremninu, kao što je bio slučaj u prethodna 2 kluba. To mu je postalo specijalitet.