Murinjo - Crni decembar, rat u Junajtedu, koliko će još izdržati?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 31.12.2017.
10:16
Izvor: Sportske.net

On ima naviku da prebaci krivicu, ali javnost više to ne prihvata. Sa druge strane, sve slabosti su isplivale i sigurno da Portugalac neće sedeti i gledati kako Pep osvaja trofeje.

Beta/Nick Potts/PA via AP
Beta/Nick Potts/PA via AP

Povezane vesti

Crni decembar za Mančester Junajted. Ne samo da je bitka za titulu izgubljena, sada ih je preskočio Čelsi, a moraće i da se osvrću iza leđa, više ni Liga šampiona nije sigurna.

Na to se nadovezala povreda Lukakua, plus činjenica da je Ibrahimović požurio sa povratkom na teren i da bi sada koleno moglo da ga odvoji mesec dana.

U svakom slučaju, situacija je loša, navijači su izgubili strpljenje, a unutar kluba navodno besni rat.

Radi se o tome da Murinjo nije dovodio igrače, već Ed Vudvord i sada Portugalac pokušava da prebaci krivicu na prvog operativca kluba. Naime, on je napravio fantastične rezultate kada je marketing u pitanju, ali izgleda da mu pregovori sa fudbalerima ne idu, i to se ponavlja.

Vlasnici, Glejzeri krili su se iza onoga što navijači nazivaju "Fergijevom dividendom", tačnije činjenicom da je on sa manjim ulaganjima pravio bolje rezultate od rivala.

Posle toga usledio je haos, dosta razmimoilaženja u strukturama kluba oko podele posla, i transfer politike. Zbog toga su se dešavali promašaji.

Murinjo je izazvao dosta bure rečima da 300 miliona nije dovoljno, jer su rivali investirali više, a on mora da menja promašaje.

Kako navodi Oliver Holt, kolumnista "Dejli Mejla", Murinjo se još prošlog leta žalio na lošu organizaciju, nepotrebnu birokratiju, sporost kluba u donošenju odluka, ali i činjenicu da njegove mete nisu dovedene, odnosno da se prečeste klub okretao igračima koje drugi nisu hteli.

Teško je braniti i ovu tezu, tačno je da je Gvardiola dobio što je hteo, a ostali nisu, ali tačno je i da Vudvord ne može da bude kriv zbog činjenice da je Murinjo gubio bodove kod kuće protiv mnogo slabijih rivala i uz to, nije pokazivao želju da igra fudbal u derbijima sa timovima sa vrha.

Posle crnog decembra sledi januar u kome će Portugalac biti lišen špiceva, a čekaju ga mečevi sa Evertonom već sutra, zatim Derbi Kauntijem u kupu, pa posle mini pauze, Stouk, zatim Barnli i Totenhem na strani. Lukaku bi mogao da se vrati posle pauze, ali on je umoran i van forme.

Martin Kion, bivši štoper Arsenala tvrdi da je svlačionica izgubila veru u Murinja i da će stvari biti još gore ako usledi novi poraz neuspeh na "Gudisonu" prvog dana 2018.

A tada, stvari bi mogle da postanu neizdržive. Jasno, Murinjo neće dobiti otkaz, ali svako ko ga zna, reći će isto, neće sedeti i gledati kako Gvardiola osvaja trofeje...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mad Max
Sunday, 31.12.2017
15:56

Јунајтед је одрадио очајно прелазни рок, ослонили су се на Ибрахимовићево мишљење да се враћа јачи него икад, па нису довели алтернативу за Лукакуа. Овај је у великом паду форме, у тренутку када је највише потребан, сада се и повредио. Од Марсијала који је најављиван као нови Анри, по стилу игре, од ''деветке'' пребачен на крило, што због Ибрахимовића, што због Мурињове тактике у коме су му крила и бекови истовремено. Рашфорд готово уопште није напредовао, осим велике жеље и брзине, једва да доприноси тиму. Погба има све физичке и техничке предиспозиције, али идеја о њему као лидеру тима је упитна, дечку недостаје тактичка интелигенција, и лидерска харизма, у креацији већу корист имају од Мате који је био отписан. Уз то, Баји као лидер одбране је стално повређен, Линделоф и Мкитаријан су промашаји, чињеница да су још један од отписаних Јанг и голман били у најбољој форми у последње време све говори. Верујем да је Мурињо сада циљ Топ 4 по сваку цену, а онда од лета озбиљан прелазни рок, али ће вероватно тражити последњу реч, или ће отићи сам.

avatar
NIKE
Sunday, 31.12.2017
12:27

Sjedio ne sjedio, prosle sezone Konte uzeo trofej, ove Pep, ispade da su svi pogodili sa trenerom osim Uniteda. Posle Cityja on je najvise ulozio, a njegov tim igra najruzniji fudbal od vodecih timova, to je jasno vidljivo svima koji se razumiju u fudbal.

avatar
Kico14
Sunday, 31.12.2017
12:00

Man Utd na kraju nece biti ni u prva 4. Zivi bili pa vidjeli :) nSrecna vam nova godina i Bozicni praznici :)

avatar
Roger Elliott
Monday, 01.01.2018
00:49

Od ovoga ocajnog Arsenala ni Junajted ne moze losije.

avatar
mrancic
Sunday, 31.12.2017
11:43

Murinjo nasledio Van Gala,Pep Pelegrinija.Murinjo nasledio sedmo,četvrto i šesto mesto,Pep titulu i najmanje igru u LS.Murinja ne opravada sistem igre i nerealno sagledavanje jačine tima.Dva ključna promašaja:Mihtarijan i Zlatan ove godine.U rezervi ima sve startere u svojim reprezentacijama:Darmian,Blind,Romero,Roho,Erera(ponekad).Matić dobar za defanzivu,ali slobodno mogu da kažem ,bez kreacije,davi često loptu i ponekad usporava.Dakle na Gudisonu:Romero,Darmian,Lindelof,Džons,Blind,Pogba,Erera,Rašford,Marsijal,Lingard,Mata.Ako ne kazne Janga,umesto Rašforda.Da li je ovaj tim autsajder protiv Evertona.Šta je sa mlađim igračima?Imali Junajted nekog u napadu od mladih igrača?Šta rade pomoćnici oko Murinja i prvog tima.Imaju li Skols i Gigs neki predlog? Zašto je Fergi toliko udaljen od Murinja?

avatar
mrancic
Sunday, 31.12.2017
14:29

Ovaj okrnjeni sastav nisam ja poslao

avatar
Plava Horda
Sunday, 31.12.2017
15:21

Ti se ovde sam sa sobom svadjas koliko vidim.

avatar
jv
Sunday, 31.12.2017
11:36

Otkaz Murinju je neminovan, MU sa njim nije šampionski klub. Ali neće biti ni bez njega, Vudvord je najveći problem.

avatar
Roger Elliott
Monday, 01.01.2018
00:52

Vudvord veze nema o sportu i o uspesima. Vudvorda drze Glejzeri jer im donosi markentisku korist, dok god bude punio Glejzerima dzep on je nedodirljiv.

avatar
Che Wolfasin
Sunday, 31.12.2017
11:28

Zato i postoji zimski prelazni rok, dovedite neko zvučno pojačanje u napadu. Puni ste para i nađite neko pojačanje, ali ne nešto kao što je Ibrahimović koji se jedva kreće po terenu.

avatar
Borke
Sunday, 31.12.2017
11:24

Ja mislim da je zasluzio otkaz. Umesto njega dovesti Karla Ancelotia ili Lorana Blana