Mračni podaci, stadione u Kataru platilo 1400 života!

Autor: Stefan Matić
utorak 11.06.2019.
19:38
Izvor: Sportske.net

Podaci koju su uznemirili javnost pred naredno Svetsko prvenstvo.

Epa/Facundo Arrizabalaga
Epa/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Dosta kontroverze se vrti oko zemlje domaćina narednog Svetskog prvensta 2022. godine. Prvo su čelnici Katara optuženi da su raznim vidovima korupcije i ucene dobile samo organizovanje najvećeg spektakla koju postoji u svetu fudbala.

Potom se krenulo sa opcijom da se zameni broj reprezentacija to jest poveća, međutim ipak će ostati na uvreženi broj 32. Zadnja informacija tek može da pokaže koliko brutalna jedna (ne)organizacija može da bude ako se misli samo na profit dok se ljudski život zanemaruje.

Dokumentarac po imenu "Zarobljeni u Kataru" nemačke produkcije je iznelo frapantne podatke. Utvrđeno je da se u proteklih nekoliko godina koliko traje izgradnja stadiona širom Katara stradalo 1400 ljudi, većinom stanovništvo iz Nepala. Kao glavni razlozi se navode nesreće i loši uslovi za život samih radnika.

katar

Arapske vesti su takođe preneli ovu vestu što je uzdrmalo i sam vrh naftno bogate države, ali za sada bez posledica. Nepalske porodice koje su doživele žrtve svojih familijarnih članova dalje iskazuju da im se niko nije ni javio iz Dohe, a kamoli ponudio neki vid pomoći. Već dugi niz godina radnici iz Nepala prelaze preko granice ne bi li nekako uspeli da zarade za svoje porodice, ali se često ovaj put završi najtragičnijim ishodom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 11.06.2019
22:50

žalosno je danas društvo postalo ,fudbal mi se sve više i vise gadi

avatar
Lav
Tuesday, 11.06.2019
21:45

Tako je bilo i dok su gradili istanbulski aerodrom.. Tamo je preko 400 ljudi poginulo

avatar
Mani2
Tuesday, 11.06.2019
19:56