Mračna strana Van Gala

 • Autor: Boris Jovanović

 • 11. novembar 2014.

 • 14:42

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Alkohol, ponižavanje supruge, saobraćajne nesreće, Luj Van Gal je doktor Džekil i mister Hajd. Legendarna priča o tome kako mu je veštačka vilica izletela uz usta!

Mračna strana Van Gala
Foto: Beta/AP Photo/ Nick Potts/PA
O Van Galu smo već pisali, legendarna je priča Luke Tonija kako se skidao u svlačionici da pokaže da ima los cojones. Imao je mnogo ispada, poseduje mračnu stranu, a još neke stvari su otkrivene u novoj biografiji slavnog trenera koju je napisao Hugo Borst.

Problemi u svlačionici se nisu pojavljivali jedino u Bajernu, sa AZ Alkmarom je osvojio titulu, ali je ponekad bio tako besan na igrače da su se dešavali incidenti.

Golman ovog holandskog kluba Kalid Sinuh je otkrio da je jednom Van Gal toliko vrištao na njega u svlačionici da mu je ispala veštačka vilica. Osim da slavni trener ima veštačke zube, saznali smo da ne želi da se pozdravi sa igračima posle meča, ako su izgubili, da ih stalno optužuje da ne treniraju dovoljno i da je veliki diktator kada je privatni život fudbalera u pitanju.

Naravno, to može da kontroliše u manjim klubovima, pa često upada u nevolje sa najboljim igračima u gigantima koje je trenirao.

U privatnom životu, Van Gal takođe pokazuje dve strane, jedna je brižna, poznata je priča kada je sedeo uz postelju umirućeg sudije u Holandiji, koji je izrazio želju da sa Van Galom podeli poslednje trenutke. Slavni trener je bio uz pacijenta do samog kraja.

On je takođe pomogao jednom od direktora u AZ Alkmaru, investirajući 150 000 evra u njegovu kompaniju koja je bila osuđena na propast, kako bi pomenuti Dik Šeringa izbegao bankrot.

Na Van Gala alkohol deluje loše, često zna da ponižava suprugu Trus pred prijateljima kada se napije.

"To što on radi bi dovelo do razvoda u 9 od 10 brakova"
, rekao je jedan njihov poznanik.

Sa Trus je od 2008. predstavlja se kao dobar muž.

"Imam divnu ženu, volimo se, i seks je sjajan", rekao je jednom prilikom na nemačkoj televiziji.

Najviše mrzi Ronalda Kumana. Sa njim se sukobljavao u Ajaksu, smatra ga za nepristojnog pijanca, a namerno je kupio još jednu vilu u Portugalu, na 100 metara od Kumana, jer je veća i bolja.

"To je detinjasto, ali je to Van Gal", kaže autor knjige koji je pisao o tome kako je Van Gal imao tri saobraćajne nesreće, ne incidenta u vreme dok je iz Amsterdama putovao u Roterdam da bi igrao kao poluprofesionalac za Spartu.

Nikada nije teško povređen, iako su udesi bili veoma ozbiljni.

Kao i svi mi, i Van Gal ima tamnu stranu.

Inače, kada pomenusmo Kumana, biće zanimljivo u ponedeljak 8. decembra u Sautemptonu kada se Holanđani budu sreli u meču Premijer lige.

Hoće li se pozdraviti, s obzirom da ne govore?

Van Gal Kumana smatra "slabićem", ovaj je svojevremeno rekao da je Van Gal bolestan čovek, ali se kasnije izvinio.

Priča se nastavlja...
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari