Možete li da zamislite da su ovakve legende bez kluba?!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 24.03.2016.
11:02
Izvor: Sportske.net

Na FM je lako, uzmete ih kao slobodne igrače i uboli ste u premiju. U stvarnosti, oni su i dalje aktivni, ali nemaju klub...

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Najveće ime je svakako Ronaldinjo, nekada najbolji igrač sveta je promenio nekoliko klubova u poslednje vreme, igrao je i u Meksiku, pa se vratio u domovinu. Stalno su ga selili u Evropu, navijamo da se vrati, da još malo gledamo magiju, ima 36 godina ne želi da se povuče. Nedavno je igrao prijateljsku utakmicu u Ekvadoru, ali je i dalje bez kluba, videćemo hoće li na leto ponovo zaigrati.

"Zeke" Saviola, Argentinac koji je igrao za Barselonu, svoj River, sada je takođe bez kluba. Havijer je u Evropi igrao za Malagu, Olimpijakos i Veronu gde nije dobio pravu šansu prošle sezone, i on je na raskrsnici, nije završio karijeru, nema klub. Ima 34 godine, sigurno još par sezona u nogama.

Nas je začudilo da Momo Sisoko ima samo 31 godinu, Karijera iz snova, ako je suditi po klubovima za koje je igrao Malijac. Podsetimo, posle Liverpula i Valensije, nosio je dresove Juventusa i Pari Sen Žermena, vraćao se u Španiju, proveo dve godine u Kini, naplatio ime u fudbalu, sada bi mogao ponovo u Evropu, nema klub.

Nestali su i Huan Valera koji je igrao za Atletiko, Arizmendi koji je nosio dres španske reprezentacije, Neri Kastiljo koga su povezivali i sa Zvezdom, Meksikanac koji je nosi i dres Sitija.

Sećate se jednog od najboljih ruskih igrača u ovom veku, Marata Izmailova? Napravio je odličnu karijeru u Sportingu, zaigrao u domovini za Lokomotivu, u Portou se nije snašao, posle igrao u Azerbejdžanu i Krasnodaru. I on nije rekao poslednju reč, čeka ponudu. ima 33 godine.

Ima ih još, pomenuli smo ona najzvučnija imena. Inače, narednog leta dosta igrača ostaje bez ugovora, ali većina njih će bez problema naći klubove, poput našeg Andrije Živkovića.

O njima smo pisali ovde, mada su neki u međuvremenu, poput Lavecija našli klub u Kini, ili produžili ugovor poput Baneta Ivanovića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Мића Мајстор
Thursday, 24.03.2016
16:11

Zaboravili ste Babovica :D

avatar
Dusan Petrovic
Thursday, 24.03.2016
15:47

Spomenite slobodno da je Saviola igrao i za Real,cisto da se kaze da i nije neki karakter

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Thursday, 24.03.2016
15:38
avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 24.03.2016
13:17

Roni je legenda i najbolji tehnicar svih vremena ali vrjeme je da se povuce...Sve manje trenira a sve vise se provodi i pravi selfije.

avatar
mesozder
Thursday, 24.03.2016
12:40

Dodji u Romuuuuu pa da gledamo magiju u tandemu sa Totijem :)

avatar
Thursday, 24.03.2016
12:12

Dobar izbor fudbalera recimo za nase klubove

avatar
Novak Najbolji ikad
Thursday, 24.03.2016
12:05

Ronaldinjo je prije tri sezone napustio evropski fudbal ako ne i vise, to je dokaz da nije bio neka klasa, odigrao dvije tri sezone i et, drogba igro do 35 godine.

avatar
Don Andres
Thursday, 24.03.2016
12:42

auuuu, ako je neko bio klasa to je ronaldinjo.. njegov najveci problem je bio sto je previse volio zivot.. nikada se on u potpunosti nije podredio surovom fudbalskom profesionalizmu.. imao je 3 brutalne sezone u barsi i mogao ih je imati jos vise ali je previse volio zene, izlaske, alkohol.. najveci majstor sa loptom kog sam ikada gledao, pastuv koji se nije dao pripitomiti

avatar
Novak Najbolji ikad
Thursday, 24.03.2016
13:15

Hahah, surova realnost, jest bio igracina, al se ne moze poredit sa nekim velikanima.

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Thursday, 24.03.2016
13:06

Cuti ti ostade ziv..lupio si kao niko do sada!

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Thursday, 24.03.2016
13:04

Bravo..upravo tako..da je bio pravi profi igrac napravio bi cudo..ali ubise ga žurke po belom svetu..nikada nije bio odmoran za tekmu..kada bi bio pravio je čudo na utakmici! Javnost nije bila obavestena..on nije ni na treninzima dolazio redovno..a pojedine treninge je radio sam..individualno!On se i danas na utakmicama zabavlja..stvarno je majstor fudbala kao sto si rekao..pastuvčina nepopravljiva! ;-)