Može li Totenhem da zaustavi Siti? (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 16.12.2017.
10:13
Izvor: Sportske.net

Novo kolo - nova pobeda Sitija? Opet, Totenhem je i ranije umeo da okončava pobedničke serije drugih.

EPA/ANDY RAIN
EPA/ANDY RAIN

Povezane vesti

U Premijer ligi se nikad ne zna, ali favoriti bi ovog vikenda trebalo da imaju lak posao. Glavno pitanje je kada će Mančester siti izgubiti i može li to da se desi već večeras, kada bude dočekao Totenhem.

Kolo počinje duelom Lestera i Kristal Palasa, dve ekipe koje su u usponu forme. To pogotovo važi za "lisice", koje su vezale četiri trijumfa, što znači da je samo nedodirljivi Mančester siti bolji od njih u tom segmentu.

Klod Puel je stvarno preporodio Lester, ali nečim sličnim se može pohvaliti i Roj Hodžson. Od kako je on preuzeo tim, Palas je vezao šest mečeva bez poraza. Raspoloženje je dobro, izgleda da su svi oprostili Bentekeu za onu glupost oko penala, a pobeda bi "orlove" mogla da izvuče iz opasne zone, tako da će sigurni biti motivisani.

Arsenal je posle dva vezana remija pao na sedmo mesto i već je došao u situaciju da juri prva četiri tima. Njukasl je, međutim, u još gorem stanju, pošto se ne zna da li su lošiji rezultati ili samopouzdanje. "Svrake" su u poslednjih osam kola osvojile samo jedan bod i tačno je tolika razlika koja ih deli od opasne zone. Njukasl pokazuje momente dobre igre, ali teško da će sa takvim pristupom uraditi bilo šta na Emirejtsu.

Arsenal Totenhem

Barnli je u odličnoj formi, nalazi se na šestom mestu, s aistim brojem bodova kao i Liverpul i Totenhem ispred njega i očekuje se da pobedi Brajton, novajliju u ligi koji je vezao tri poraza, a nije pobedio još od početka novembra. Sautempton je pristojna ekipa, ali teško da će moći da uradi nešto protiv Čelsija na Stamfordu.

Vest Hem je i dalje u zoni ispadanja, ali je u poslednje dve utakmice pobedio Čelsi i igrao 0:0 sa Arsenalom, tako da ima čemu da se nada u duelu protiv Stouka, koji ima samo jednu pobedu u poslednjih sedam prvenstvenih mečeva. Duel Votforda i Hadersfilda bi mogao da bude zanimljiv. Oba tima su u nešto slabijoj formi. "Stršljenovi" su bez pobede u četiri utakmice, u kojima su osvojili samo bod, dok su "terijeri" izgubili četiri od poslednjih pet mečeva.

Subotnji program zatvara derbi kola, Mančester siti-Totenhem. Gvardiola je već ušao u istoriju Premijer lige sa 15 uzastopnih pobeda. Priča se već da je prvenstvo rešeno još prošlog vikenda, kada je tim stekao 11 bodova prednosti, ali pritisak raste iz kola u kolo. Siti stvarno igra najbolje, ali se stalno čeka kada će pretrpeti prvi poraz. Totenhem je posle serije loših rezultata pobedio Stouk i Brajton i popeo se na četvrto mesto tabele.

Ako bi "pevci" igrali svoj najbolji fudbal, mogli bi da pariraju Sitiju, za kojim zaostaju 18 bodova. Treba se setiti da je Totenhem prošle sezone naneo Sitiju prvi poraz posle početnih šest pobeda, kao i da je zaustavio seriju od 13 pobeda Čelsija. Sa druge strane, Siti ima 15 uzastopnih pobeda u prvensvtu iz 16 kola, ima najbolji napad i uz Junajted najbolju odbranu i teško je zamisliti da će Poketinova ekipa moći da ga zaustavi. Opet, taj poraz mora jednom da se desi. Ili ne?

David Silva Bernardo Silva Mancester Siti

Mančester junajted u nedeljui ne bi trebalo da ima problema sa "davljenikom" VBA u prvom nedeljnom meču. Liverpul posle dva vezana remija mora da pobedi i trebalo bi očekivati rutinu protiv Bornmuta, koji već pet kola ne zna za pobedu. Kolo u ponedeljak zatvara Everton, koji dočekuje "fenjeraša" Svonsi. "Karamele" su po formi trenutno četvrti tim u ligi (iza Sitija, Lestera i Junajteda) i trebalo bi da rutinski dobiju Velšane na Gudisonu.

Parovi 16. kola:

Subota (utakmice počinju u 16.00, osim ako nije naglašeno):

Lester - Kristal palas (13.30)
Arsenal - Njukasl
Brajton - Barnli
Čelsi - Sautempton
Stouk - Vest Hem
Votford - Hadersfild
Mančester siti - Totenhem (18.30)

Nedelja:

VBA - Mančester junajted (15.15)
Bornmut - Liverpul (17.30)

Ponedeljak:

Everton - Svonsi (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brekbaCh1
Saturday, 16.12.2017
15:35

Vala ne verujem, Totenhem ne deluje ubedljivo uopste. Kada su prosle godine zaustavili Celsi, bili su u mnogo boljoj formi, a sad su truba.

avatar
Mad Max
Saturday, 16.12.2017
14:58

Х2, и ГГ, добра је квота, време је да Сити почне да штуца.

avatar
Che Wolfasin
Saturday, 16.12.2017
13:51

Njih ce zaustaviti neki manji klub, to obicno tako bude.

avatar
_mladen_
Saturday, 16.12.2017
11:54

Zaustavio ili ne, oni su osvojili titulu.

avatar
Maksimus
Saturday, 16.12.2017
14:05

Ocekuje se haos veceras na Etihadu, dvadeset placenika iz Amerike dolazi da pravi nerede, prica se da ce sesti na tudja mesta..