Može li Lacio u Ligu šampiona? Evo šta o tome kaže Dušan Basta

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 09.01.2017.
15:02
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Lacija pobedili su Krotone sa 1:0 u svojoj prvoj utakmici u 2017. godini, a srpski fudbaler Dušan Basta smatra da je to pokazatelj koliko je tim napredovao u odnosu na prethodne sezone.

BETA/AP Photo/Carlo Baroncini
BETA/AP Photo/Carlo Baroncini

Povezane vesti

Junak pobede Rimljana nad Krotoneom bio je Ćiro Imobile, koji je postigao jedini gol na utakmici u 90. minutu. Na taj način, omogućio je Laciju da prvi deo sezone u Seriji A završi na četvrtim mestom sa 11 pobeda i po četiri remija i poraza. Trećeplasirani Napoli mu trenutno beži samo bod, dok Juventus na čelu ima 45.

''Prva utakmica posle pauze zbog praznika Laciju uvek teško padne. Ali, bez obzira na sve, odigrali smo dobro, stvorili smo veliki broj šansi i na kraju zasluženo osvojili tri boda, kojima smo kompletirali fantastičnu polusezonu. Bilo je veoma važno da pobedimo zato što nas očekuju dve izuzetno teške utakmice. Prva je sa Atalantom kod kuće, potom gostujemo Juventusu, a između toga je Kup. Atalanta je u vrhunskoj formi, a Juventus najbolja ekipa u ligi'', naglasio je Basta.

Zahvaljujući rezultatima u poslednja četiri meseca, Lacio je definitivno jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone. Srpski fudbaler kaže da vredno rade, veruju u sebe i da sve to prenose na teren.

To je bilo posebno važno posle odluke Marsela Bijelse da napusti mesto trenera posle samo nedelju dana, pa se na klupu vratio Simone Inzagi.

''Posle turbulentnih priprema niko nije očekivao od nas ovakvu polusezonu. Mi smo skromnim pristupom, odličnim pripremama i fantastičnom atmosferom u svlačionici uspeli da napravimo nešto vredno, a to je četvrto mesto na polusezoni'',
istakao je srpski fudbaler.

Mnogi od Lacija sada očekuju da se umeša u borbu za plasman u Ligu šampiona, a iako Basta kaže da bi to bilo sjajno, svestan je da će biti teško uspeti u toj nameri.

''Ne znam da li ćemo uspeti da se domognemo Lige šampiona, jer je mnogo dobrih ekipa u konkurenciji. Bodovna razlika je mala. Smatram da je ove sezone uspeh ako završimo među prvih pet, ali treba sačekati i videti kako će se stvari odvijati. Ne treba da bude iznenađenje ako napadnemo treće mesto, ali ponavljam, biće teško'', smatra Basta.

Što se tiče njegovih igara, Basta kaže da je zadovoljan. Od početka sezone je odigrao 14 utakmica u Seriji A, od toga 13 kao starter.

''Zadovoljan sam kako igram ove sezone, iako to može da bude i mnogo bolje. Ekipa igra veoma dobro i ako održimo ovakvu atmosferu u svlačionici koju imamo sada, radovaćemo se na kraju. U 2017. godini očekujem da Lacio izbori mesto u Evropi, a sebi želim da me zaobiđu povrede'',
kaže Basta.

Naredna utakmica fudbalere Lacija očekuje u nedelju od 15 časova, kada će na Olimpijskom stadionu gostovati Atalanta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Monday, 09.01.2017
18:16

Davno nije bila ovako zanimljiva Seria A, naravno ne podseca ovo jos na onaj stari Calco ali drago mi je da se vidi napredak. nPored ocekivanog Juventusa, Rome i Napolija, Milan uspeva koliko toliko da se bori za LS, isto kao i Lacio koji su me najvise iznenadili s' obzirom kakve probleme su imali i to da ih trenira Inzaghi. Ali odlicni su i bas mi je drago zbog njih. Takodje i Torino na celu sa Mihaljovicem igraju mozda najofanzivniji fudbal u ligi. Tu je i Atalanta, jos jedno iznenadjenje, imaju dosta dobrih igraca pre svega mislim na Kurtica koji igra fatasticno. Zao mi je sto jos Intera i Fiorentine tu nema, tek tad bi bila konkurencija zestoka. Ima dosta dobrih ekipa ove sezone, verujem da bi Djenova i Sasulo mogli da ugroze ove najbolje ali dosta kubure sa povredama. Sve u svemu, zadovoljan sam konacno kako izgleda Seria A danas, mada moze i mora to jos bolje.

avatar
myspace
Monday, 09.01.2017
17:06

Bice opasna borba za mesta u LS, ja nesto ne verujem da ce uspeti da uhvate 3 mesto, tu su Napoli, Roma, Milan, inter...