Može i ovako, očajni Juve osvojio titulu, loši Ronaldo oborio još jedan rekord, u sredu potrebniji nego ikada!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 28.01.2019.
11:13
Izvor: Sportske.net

Mnogo toga se izdešavalo sinoć u Rimu, Juventus ne odustaje nikad, čini se da je ovo pečat na titulu. Ali, problem stiže za dva dana...

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Dve stvari su sigurne, Juventus će odbraniti titulu i nastaviti surovu dominaciju u Seriji A, takođe, sinoć smo videli najgore izdanje šampiona u sezoni.

"Sat vremena smo bili očajni, ali poslednjih pola sata smo igrali mnogo bolje. Kanselo i Bernadeski su okrenuli meč. Mnogo sam pogrešio što sam Džana stavio na zadnjeg veznog, kada sam to promenio, sa Bentankurom, stvari su izgledale drugačije", kaže Alegri.

"Nema nikakve sumnje, najgorih sat vremena ove sezone, mada kada su dali gol, paradoksalno, mi smo zaigrali bolje. To je razlika, Šćešnji nas je držao u utakmici, mi imamo igrače koji sami mogu da okrenu. Ali, mora mnogo bolje protiv Atalante u sredu", iskren je Kjelini.

Upravo je to ključ, Juve će biti na teškom iskušenju u Bergamu u kupu, igra se jedna utakmica, "Orobići" prave probleme svakome, pa i Juventusu pred svojim navijačima.

"Biće mnogo teško, ali vraća se Pjanić", kaže Alegri, aludirajući na to da je pas bio glavni problem u tih sat vremena.

Na kraju nekoliko reči o Kristijanu Ronaldu.

Dao je gol sa penala, iako je prethodne nedelje protiv Kjeva promašio. To je njegov 15. u šampionatu, a oborio je još jedan rekord. Od kada se za pobedu dobija tri poena, dakle u poslednjih četvrt veka on je jedini igrač u istoriji Serije A koji je dao gol na osam mečeva u nizu na strani.

Seriju je otvorio protiv Frozinonea u septembru, onda su sledili Udineze, Empoli, Milan, Fiorentina, Torino i Atalanta, pre Lacija.

Kako rekosmo, sa +11 u odnosu na Napoli, niko ozbiljan ne veruje da ćemo do kraja videti bilo kakvu neizvesnost u trci za titulu, ali Juve želi i kup, pa je zbog toga u sredu u Bergamu ključ, prvenstvo je sada u drugom planu.

Atalanta je na poslednje tri utakmice u Seriji A protiv Juventusa odigrala 2:2 kod kuće protiv "Bjankonera", uključujući i ovu sezonu. Bergamaski su jedini tim koji je kod kuće odoleo Juventusu u ovoj sezoni i još su bili bliži pobedi.

Povređen je i Bonući, Kjelini je morao da igra neplanirano, Rugani je delovao loše, Benatija je otišao, a mogao bi da debituje povratnik Kaseres.

U svakom slučaju, čeka nas pravi spektakl u sredu u Bergamu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran.984
Monday, 28.01.2019
15:13

Jake ekipe dizu formu na prolece, ne izduvaju se do nove godine...

avatar
MarioJ
Monday, 28.01.2019
14:49

Juventus odigrao lošu utakmicu ali zabilježio pobjedu uz preokret. Šampionski mentalitet.

avatar
Zoran Krstin
Monday, 28.01.2019
14:18

Juventus je sada u problemu, jer nema dovoljno (kvalitetnih) stopera uz ozlijeđene Bonuccija i Barzaghlija. Morat će sada Mandžukić i tu poziciju da pokrije. A utakmica protiv Atletica je pred vratima.

avatar
El Clásico leyendas
Monday, 28.01.2019
14:10

samo nek nastavi da nervira harija,xenona i boixosa

avatar
Mangus
Monday, 28.01.2019
13:30

Can je sve samo ne defanzivni vezni. I u Liverpulu je cesto bio na toj poziciji i sad se tek vidi koliko je to msetalo liverpulu

avatar
MottiYazata
Monday, 28.01.2019
13:07

Da se ja pitam, a ne pitam se, zahvalio bi se na saradnji Sandru, Dibali i Bonuciju i pustio ove malce da igraju. Bernadeski minimum minuta dobija a razvaljuje. Rugani bio los dok je bio par sa Bonucijem (ne mozes igrati sa dva druga stopera), cim je dosao gazda Kjelini, odmah momak 80 puta bolji. Sandro u epizodi "Da li sam ostavio upaljen sporet" i to mu se vec cesto desava. Samo je Kedira falio da upotpuni sliku. Mnogo davi ovaj tim Alegri defanzivom, mnogo. Mislim da bi i Gatuzo bio ofanzivniji od njega, ako nista drugo bar bi ga se plasili.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 28.01.2019
19:21

Kad citam taj tvoj komentar nemam oajecaj da smo uzastopno osvojili brdo scudeta Racunam i ovaj ovogodisnji Ispada da smo u rangu Sasuola

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 29.01.2019
17:03

u mnogo cemu se slazem s ovim tvojim komentarem ispod Da u mnogo cemu Osim ovoga s Dybalom ali ...

avatar
MottiYazata
Tuesday, 29.01.2019
14:49

Mene samo nervira sto Alegri igra ultra defanzivno sa ovakvom postavom. EDF da ima ovakav tim po 5 komada bi davali u svakoj utakmici. Plus, Kedira i Sandro me jako nerviraju, Dibalu smatram boljom verzijom Susa, a nemam neko preterano dobro misljenje o nasem desnom krilu i zelim da se konacno vise forsiraju vasi malci. Kad imate rezultate igra je manje bitna, sve to stoji, ali taj isti Sasuolo je nekad mnogo vise gledljiviji sa onakvim igracima nego vi sa ovakvim. Meni, kao nekom ko ne navija za Juventus, je mnogo vise bitno da, kad ih gledam, igraju dobro i bez mucenja. A imate sve moguce predispozicije za lep fudbal. Iskreno, smatram da necete uzeti Ligu Sampiona sve dok vam je Alegri na klupi.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 28.01.2019
12:47

Nevjerovatno doslo je vrijeme kad zaista mozemo reci da Juve nema dobre stopere Cast Chieliniu koji je top pet atopera ovi drugi ajjj

avatar
Badr Hari
Monday, 28.01.2019
12:46

Hahaha, nisam ni sumnjao da će oboriti bar jedan 'rekord'. :D Ako se marketing još malo potrudi biće tu još i 2-3 oborena 'rekorda'. U svakom slučaju oborio je onaj najvažniji: jedini fudbaler koji je svakim postignutim golom, naročito u poslednjih par sezona, obarao po najmanje 1 rekord. :D

avatar
Mak-Juventino
Monday, 28.01.2019
12:25

Bice tesko u Bergamo , Atalanta igra strasno ! Ronaldo je bio los , da se ne lazemo ....