Može i bez Mitra, ali jedva - Sjajan meč u Londonu, Fulam na korak od ekspresnog povratka u Premijer ligu!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 30.07.2020.
22:45
Izvor: Sportske.net

Najbolji strelac Čempionšipa im je itekako nedostajao, ali su se snašli.

Twitter/@FulhamFC
Twitter/@FulhamFC

Povezane vesti

Fudbaleri Fulama poraženi su na svom "Krejven Kotidžu" od Kardifa rezultatom 1:2 (1:1) u revanš meču polufinala baraža za plasman u Premijer ligu.

Ipak, igraće protiv Brentforda na "Vembliju" četvrtog avgusta (20:45h) za plasman u elitu, kako su uspeli da odbrane prednost od dva gola iz prvog duela, slavili su sa 2:0 u Velsu.

Gledali smo sjajan meč u Londonu, pun sjajnih prilika na obe strane.

Već u osmom minutu postalo je jasno da će do samog kraja biti uzbudljivo, gosti su poveli, Nelson je bio najbolji u skoku nakon kornera sa desne strane, 0:1.

Ipak, Fulam već u narednom napadu dolazi do izjednačenja, Rid je ubacio loptu sa desne strane pred gol Velšana, na pravom mestu našao se Kebano, koji je poravnao rezultat.

Usledio je nešto mirniji tempo, Fulam je kontrolisao stvari na terenu, imao gotovo 70% vremena loptu u svojim nogama, ali promene rezultata nije bilo.

A onda, nakon samo dva minuta igre u nastavku, "Plave ptice" se ponovo vraćaju u igru, rezervista Li Tomlin trese mrežu "Kotidžera" nakon loše reakcije odbrane domaćeg sastava.

Mogao je u 68. minutu rezervista Kamara da poravna rezultat, ali je nakon odličnog udarac pogodio stativu, samo par minuta kasnije je Voks mogao da šokira domaćina, ali je Rodak sjajno intervenisao nakon pokušaja fudbalera Kardifa sa samo par metara.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Fulam je izdržao i plasirao se u finale, gde će se sa Brentfordom na "Vembliju" boriti za plasman u Premijer ligu.

Podsetimo, Aleksandar Mitrović nije igrao ni večeras zbog povrede, a dodajmo da se tokom ovog susreta povredio i strelac jedinog pogotka, Niskens Kebano.

Baner 4

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke