Može biti samo jedan - Njemu je večeras najteže!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.11.2017.
15:21
Izvor: Sportske.net

Drugu meč loptu za overu plasmana u eliminacionu fazu Lige šampiona fudbaleri Bešiktaša imaju večeras u susretu sa Portom.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Večeras je na programu prvih osam utakmica 5. kola grupne faze Lige šampiona, a svakako da će susret na "Vodafon Areni" u Istanbulu biti jedan od najznimljivijih.

Bešiktaš je u prethodnom kolu propustio priliku da pobedom nad Monakom overi plasman u eliminacionu fazu Lige šampiona, ali će večeras imati novu pošto u Istanbul stiže vicešampion Portugala.

Kako utakmica ima ogroman značaj za obe ekipe očekuje se pravi spektakl u ambijentu koji je prepoznatljiv širom Evrope, a jednom čoveku će biti posebno teško na terenu.

"Prema Portu i Bešiktašu osećam ljubav koju ću poneti u grob", kaže pred večerašnji susret bivši fudbaler Porta, a sada jedan od najvećih aduta trenera Bešiktaša Rikardo Kvarežma.

Portugalski internacionalac ponikao je u Sportignu iz Lisabona ali je u Portu zablistao i pozicionirao sebe kao jednog od najboljih igrača Evrope na početku prošle decenije. Ne treba zaboraviti da je u istom klubu Kvarežma rehabilitovao karijeru.

Na večerašnjem susretu obe ekipe jure tri boda kako bi se domogle naredne faze takmičenja, ali Kvarežma je surovi profesionalac.

"Znam da Porto želi pobedu, ali želimo je i mi. Profesionalac sam, dok god predstavljam Bešiktaš učiniću sve za ovaj klub i njegove navijače", poručio je Portugalac.

Braneći boje Porta Kvarežma je postigao ukupno 43 pogodaka u svim takmičenjima, dok je kao član Bešiktaša postigao 30 golova. Velika je verovatnoća da će upravo Rikardo Kvarežma večeras pogoditi protiv bivšeg tima i tako pomoći Bešiktašu da prvi put u istoriji izbori plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lonchy2909
Tuesday, 21.11.2017
17:38

Ako ce neko zabiti za Besiktas onda je to Talisca. Otkako je u Besiktasu, on zabija gotovo redovno u europskim mecevima.

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 21.11.2017
16:33