Možda poslednji okršaj starih neprijatelja, dan odluke za VBA, drama u borbi za opstanak (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 28.04.2018.
09:33
Izvor: Sportske.net

Arsenal stiže na Old Traford, VBA mora da pobedi, otkucava vreme za Stouk i Sautempton...

EPA/Nigel Roddis
EPA/Nigel Roddis

Povezane vesti

Arsenal dolazi na Old Traford u možda i poslednjem obračunu "starih neprijatelja" Vengera i Murinja, Čelsi želi da sačuva nadu da može nekako da se dokopa Lige šampiona, a u ovom, 36. kolu Premijer lige možda ćemo i dobiti i prvi tim koji je ispao iz lige, Vest Bromvič. Sautempton i Stouk žele da uhvate možda i poslednji voz za opstanak.

Krenimo redom, odnosno, od subote rano popodne i duela Liverpula i Stouka. "Crveni" su bili impresivni tokom većeg dela meča sa Romom i praktično su obezbedili finale Lige šampiona, ali u Premijer ligi je  nisu još i matematički obezbedili.

Poraz ne bi baš direktno izbacio Stouk iz lige, ali bi ga priveo jako blizu, dok ga pobeda ne bi izvela van opasne zone, ali bi ga eventualno dovela na bod zaostatka za prvim timom inad crte. "Grnčari" računaju na to što će Klop kombinovati sastav i uzdaju se u druge rezultate.

Duel Barnlija i Brajtona je jako zanimljiv. Pobeda "galebova" uz poraz Sautemptona bi timu Krisa Hjutona definitivno doneo opstanak, dok bi bod za tim Šona Dajša definitivno izveo "klarete" u Evropu. Sedmo mesto vodi u kvalifikacije zato što će u finalu FA Kupa igrati Mančester junajted i Čelsi. Sve to znači da su oba tima jako motivisana, ali Brajton će teško do pobede, jer nije slavio u gostima još od novembra.

Barnli

Pobeda Kristal palasa nad Lesterom ne bi mu definitivno donela opstanak, ali bi trebalo da se desi nešto zaista krajnje čudno da bi "orlovi" posle toga ispali. Lester ne može u Evropu, ne može da ispadne, tako da nema za šta da igra, ali i nema šta da izgubi.

Duel Hadersfilda i Evertona deluje kao uspavanka. "Terijeri" nisu u neposrednoj opasnosti od ispadanja, a Everton nema za šta da igra, dok nijedna ekipa ne pokazuje ambicije da igra nekakav napadački fudbal, tako da nas ne treba iznenaditi ako ovde budemo videli "krompiriće".

Vest Bromvič igra odlučujuću utakmicu sezone, to je to. "Vrećice" moraju da pobede Njukasl u gostima, ali čak ni ta tri boda im neće biti dovoljna da zadrže nadu, u zavisnosti od ostalih rezultata. VBA nema poraz već tri meča, ali je Njukasl u boljoj formi, uprkos porazu od Evertona u prošlom kolu. Vest Brom mora da napadne od početka i verovatno ćemo gledati otvorenu i uzbudljivu utakmicu.

Sautempton je prvi tim ispod crte i zaostaje četiri boda za Svonsijem, ali još ima nade. Pobeda nad Bornmutom, a onda i eventualne pobede u duelima sa Evertonom i Svonsijem posle toga mogli bi da mu donesu dovoljno bodova pred duel sa Mančester sitijem u poslednjem kolu. "Trešnjice" su bez pobede u četiri utakmice, ali nisu baš u opasnosti da ispadnu, tako da "sveci" imaju čemu da se nadaju.

Kristal palas Svonsi

Svonsi protiv Čelsija traži bezbednost, a stvari trenutno deluju dobro, pošto tri od poslednje četiri utakmice igra kod kuće, dok ide u goste Bornmutu, gde takođe može da pobedi. Ruku na srce, tim nema prvenstvenu pobedu već pet kola, skoro dva meseca, tako da pritisak svakako postoji. Čelsi ima pet bodova manje od četvrtog Totenhema i mora da pobedi ako želi u Ligu šampiona. "Plavci" su svakako veliki favoriti, ali Svonsi je ove sezone na Libertiju pobeđivao i Arsenal i Liverpul, tako da ništa nije nemoguće.

Nedeljni program otvaraju Vest Hem i novi šampion Mančester siti. "Čekićari" nisu sasvim bezbedni, jer imaju šest bodova više od Sautemptona i Stouka u opasnoj zoni, tako da će poraz u ovom meču ponovo doneti nervozu ekipi iz Londona.

Duel Mančester junajteda i Arsenala biće možda poslednji okršaj Murinja i Vengera, koji je najavio da odlazi iz kluba na kraju sezone. Junajted će igrati Ligu šampiona, ali želi da odbrani drugo mesto. Murinjo je već rekao javno da žali zbog svađa sa Vengerom i pozvao je navijače da ga pozdrave na Old Trafordu.

Arsen Venger

Trenutak je prilično loš za "tobdžije". U četvrtak su vodile i na kraju primile gol od Atletika sa 10 igrača za 1:1 u prvom meču polufinala Lige Evropa, takmičenja koje im je mesecima prioritet. Zato se ovde očekuje da Venger kombinuje tim. Uzgred ovde verovatno nećemo videti mnogo Arsenalovih navijača, jer ako tim ne pobedi ovde, to znači da već druge uzastopne sezone neće biti proslave "dana Svetog Toteringhema", odnosno izmišljenog "praznika" kada se zna da će Arsenal na kraju sezone biti ispred Totenhema.

Kolo zatvaraju Totenhem i Votford. Ovo je možda idealan meč za "pevce", koji nemaju pobedu u poslednje tri utakmice, među kojima je i ona iz polufinala kupa. Trijumf ovde bi odagnao nervozu i doneo mirniju završnicu u borbi za mesto u Ligi šampiona. Votford neće ispasti, ali je u drugom delu sezone igrao zaista loše, tako da atmosfera u ekipi nije baš dobra.

Parovi 36. kola Premijer lige:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Liverpul - Stouk (13.30)
Barnli - Brajton
Kristal palas - Lester
Hadersfild - Everton
Njukasl - VBA
Sautempton - Bornmut
Svonsi - Čelsi (18.30)

Nedelja:

Vest Hem - Mančester siti (15.15)
Mančester junajted - Arsenal (17.30)

Ponedeljak:

Totenhem - Votford (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke