Moreno presudio Betisu, traje agonija Las Palmasa

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 30.10.2017.
22:57
Izvor: Sportske.net

Poslednje dve utakmice 10. kola španskog fudbalskog prvenstva odigrane su u ponedeljak uveče. Pobede su slavile ekipe Espanjola i Deportivo La Korunje.

Epa/Alejandro Garcia
Epa/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Espanjola upisali su večeras treću pobedu u španskoj Primeri, pošto su u okviru 10. kola savladali Betis rezultatom 1:0 (0:0) na domaćem terenu.

Jedini gol na utakmici vredan tri boda postigao je napadač Espanjola Đerar Moreno u 55. minutu nakon asistencije Pabla Pjatija.

Betis je svoju najbolju priliku propustio u 87. minutu kada je Serhio Leon sjajno šutirao u donji desni ugao protivničkog gola ali je Pau Lopes fantastično reagovao i sačuvao pobedu svom timu.

Nakon tri utakmice bez pobede katalonski sastav je upisao treću trojku u sezoni i obreo se na desetom mestu na tabeli sa 13 osvojenih bodova. Betis nakon četvrtog poraza ostaje osmi sa tri boda više od večerašnjeg rivala.

Pored duela na "RCDE Stadionu" u Barseloni igralo se i na Kanarskim ostrvima gde je ekipa Las Palmasa ugostila Deportivo La Korunju i doživela šesti uzastopni poraz u Primeri.

Dve ekipe sastale su se pre četiri dana u Kupu Kraja i tada je Las Palmas lako izašao na kraj sa Deportivom (4:1) ali je ekipa Kristobala Parala večeras servirala hladnu osvetu.

Deportivo je kao gost savladao Las Palmas rezultatom 3:1 (1:1) i tako zabeležio treću pobedu u Primeri.

Domaći su poveli u ranoj fazi utakmice golom Loika Remija ali je Deportivo do odlaska na odmor izjednačio preko Selsa Borhesa, a Kostarikanac je u 9. minutu nastavka režirao potpuni reokret nakon asistencije Lukasa Pereza.

Asistent kod drugog gola Deportiva preuzeo je ulogu egzekutora u 69. minutu i sa bele tačke postavio konačnih 3:1 na "Stadionu Grand Kanarija".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke