Morata: "Verujem u saigrače i osvajanje Kupa Italije"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 18.05.2015.
23:12
Izvor: Beta

Fudbaler Juventusa Alvaro Morata rekao je danas da mu je žao što će propustiti utakmicu protiv Lacija u finalu Kupa Italije, ali da veruje da će njegovi saigrači dati sve od sebe i osvojiti to takmičenje prvi put od 1995. godine.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa u sredu od 20.45 u Rimu igraju protiv Lacija u finalu Kupa Italije.

Juventus pokušava da osvoji svoj 10. Kup, a prvi od 1995. godine. Crno-beli su od tada tri puta igrali u finalu. Lacio je do sada osvojio šest trofeja u Kupu, u sedam finala u kojima je učestvovao.

Morata je u poslednjim utakmica jedan od najboljih fudbalera Juventusa i najzaslužnijih za plasman u finale Lige šampiona. On je postigao dva gola u polufinalnim utakmicama protiv svog bivšeg kluba Real Madrida. Španac je, takođe, postigao i pobedonosni gol protiv Intera u subotu, 2:1.

"Veoma sam razočaran što neću igrati u finalu. Uvek sam razočaran kada ne igram. Uveren sam da će moji saigračati dati sve od sebe da osvoje Kup. Naš tim uvek želi da pobeđuje, bez obzira protiv koga igra", rekao je Morata.

Fudbalski savez Italije prvobitno je zakazao finale Kupa za 7. jun, ali je morao da promeni termin nakon što je Juventus izborio plasman u finale Lige šampiona, u kome će 6. juna igrati protiv Barselone u Berlinu.

Juventus ove sezone ima priliku da osvoji "triplu krunu" pošto je četiri kola pre kraja prvenstva odbranio titulu u Seriji A.

Ova nedelja biće odlučujuća za Lacio. Osim finala Kupa, ekipa će za vikend igrati protiv gradskog rivala Rome za osvajanje drugog mesta na tabeli koje vodi direktno u Ligu šampiona sledeće sezone. Dva kola pre kraja Lacio na trećem mestu ima bod manje od Rome.

"Sada mislimo samo na finale Kupa. Moraćemo da odigramo savršenu utakmicu ako želimo da dođemo do šanse za pobedu", rekao je trener Lacija Stefano Pioli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
*** T O P G U N **
Tuesday, 19.05.2015
13:44

ajmo Lacio zgazite taj juventus :))))))))

avatar
JuventusMladost
Tuesday, 19.05.2015
11:37

Steta za Moratu, nece igrati ni Marchisio ali najvaznije da je Pirlo spreman. Njega ubaciti protiv Lazia je pun pogodak, zna covjek da umiri igru do maximuma

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 19.05.2015
07:52

ajmo prvo po dopietu a tripleta sestog