Morata heroj Juventusa, Milan ostavio srce i završio u suzama!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 21.05.2016.
23:19
Izvor: Sportske.net

Milan pružio sjajan otpor favorizovanom Juventusu, ali je Alvaro Morata ušao u igru u drugom produžetku i doneo novu duplu krunu "Bjankonerima"!

Beta/Alessandro Di Marco/ANSA via AP
Beta/Alessandro Di Marco/ANSA via AP

Povezane vesti

Sjajna atmosfera na "Olimpiku", ali malo pravog fudbala.

Juventus je u prvom poluvremenu delovao zbunjeno, nisu nalazili rešenje za Milanov visoki presing.

Pogba, Ernaneš i Lemina bez pravih rešenja u organizaciji igre, nedostajali su Markisio i Kedira.

Na drugoj strani Milan otresitiji, imali su i par dobrih prilika, oba puta je Bonaventura u prvom poluvremenu imao prilike da dovede "Rosonere" do zaslužene prednosti, ali je mreža aktuelnog šampiona ostala netaknuta.

Na drugoj strani sve što smo videli od Juventusa je jedan dobar prodor Evre, čini se da su jedino posle bledom izdanja u prvom poluvremenu mogli da budu zadovoljni rezultatom.

Alegri

Sporna situacija, srušen je Pogba u kaznenom prostoru kada je Kalabrija promašio loptu, Roki je bio blizu i pokazao da se igra nastavi.

U nastavku je Juventus bio opasniji na početku, Donaruma je spasao siguran pogodak ispred Mandžukića posle kontre Juventusa, na drugoj strani je Baka zakasnio da sprovede loptu u mrežu na drugoj stativi.

Milanu je nedostajao završni pas u napadu u nekoliko izglednih situacija, a dvadesetak minuta pre kraja regularnog dela spasao ih je Donaruma. Aleks Sandro je odlično uposlio Pogbu, lopta se odbila ka golu, ali je mladi čuvar mreže Milana uspeo da sjajnim refleksom zaštiti svoju mrežu.

Kako se kraj meča približavao sve manje rizika na obe strane. Pokušavali su i jedni i drugi udarcima iz daljine, šutirao je i Lihštajner glavom, ali bez golova, usledili su produžeci.

Dibala

U prvom produžetku Pogbin šut je namučio Donarumu, ali čuvar mreže Milana je budućnost italijanskog fudbala. Na drugoj strani probao je makazicama Karlos Baka, pre gola. Prisutan i strah od greške, ali i umor kod oba tima.

U drugom produžetku, na scenu je stupio Alvaro Morata. Tek što je ušao na teren umesto Ernaneša, praktično posle minut je postigao gol. Akcija Lemine, centaršut Kuadrada, Morata je na drugoj stativi, eksplozija oduševljenja među Juventusovim navijačima.

Evo gola Morate

Da li je i ovo gol za oproštaj, Real će po svemu sudeći aktivirati klauzulu po kojoj može da ga vrati za 30 miliona. To ne znači da će se zadržati u Madridu, planiraju da ga preprodaju engleskim klubovima.

U svakom slučaju Milan nije izdržao, imali su šansu, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je Juventus mentalno jači, ima mentalitet pobednika, više iskustva u ovakvim mečevima.

Montolivo

Epilog očekivan, mada Milan ima pravo da bude ponosan, svi su očekivali da ih Juve lagano dobije, a eto trajali su i produžetak. Ipak, ova dobra partija ne znači ništa kada je konačni utisak sezone u pitanju, jednostavno ona je katastrofalna, još jednu godinu ostaće bez Evrope.

Što se Juventusa tiče, nastavljaju surovu dominaciju, pet titula u nizu, ali i dve duple krune u poslednje dve godine što nikome u istoriji "kalća" nije pošlo za rukom.

Ovim je spuštena zavesa na italijansku sezonu, Juve je osvojio sve, a večerašnjem trijumfu u kupu su se radovali u Sasuolu koji će prvi put u istoriji igrati u kvalifikacija za Evropu, pošto su šampionat završili na šestom mestu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Frenk
Sunday, 22.05.2016
10:30

Nema najtrofejnijeg na vijestima Milana, ne vadi Liverpul iz usta.nForza Juve.

avatar
MANUTD
Sunday, 22.05.2016
13:56

Nema ni tebe nesto na vestima Junajteda. Odjednom se navija za Juventus vidim.

avatar
Frenk
Sunday, 22.05.2016
22:29

Juventus, Inter, Roma pa tek onda Milan u Seria A

avatar
HHadzimontagic
Sunday, 22.05.2016
10:02

Kup sistem je tezak, vidi se po utakmici koju su igrali Juve, Junajted i Bajern. Kad se setimo utakmica na SP, kolko je ekipa ispalo na penale, Zato nije cudo sto Platini sa Francuskom nije mogao biti SP. Za kup sistem je potrebna sreca. Za Ligu 34 - 38utakmica nije potrebna sreca.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 22.05.2016
15:38

to je jasno i apsolutno tocno da tocnije nemoze biti

avatar
BONG83
Sunday, 22.05.2016
10:01

i milan postao klub koji zapinje i igra dobro samo protiv juventusa a onda u sljedecoj utakmici ne budu ni blijeda slika tog tima....FINO ALLA FINE MAGICA JUVENTUS

avatar
Armani
Sunday, 22.05.2016
09:02

Cestitke Milanu na igri,juve pokazao klasu,kad odigraju slabo pobjede,a kad igraju kao u minhenu onda je osjecaj da ih nitko ne moze pobjediti...forza juve.

avatar
bambinonegro
Sunday, 22.05.2016
02:03

Mora samo da postane konstantniji sto se tice postizanja golova i bice top napadac :D. FJ

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 22.05.2016
01:28

..nezasluzeno prosao polufinale nezasluzeno na kraju i osvojio,Milan je vederas jednostavno bio bolji!

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 22.05.2016
15:41

a juventus je jednostavno bolji od intera i jednostavno trofejniji i jednostavno ce i iduce godine igrati LP I jednostavno nas nikad necete stici po nicemu i jednostavno sam sretan zbog toga Milanu za razliku od vas zelim sve najbolje u nastojanju da dostigne nekadaasnje visine

avatar
PoparaZarko
Monday, 23.05.2016
00:58

@INTERnacionalist To sto imas pik na Juventus je tvoj stav i to je u redu, bez obzira sto se pri citanju komentara oseca da si svestan da je Inter inferioran u odnosu na Juve u svakom smislu, sem gubitnickom mentalitetu, tu je Inter mnogo jaci od Juvea. Medjutim, da u usta uzimas Bufona koji je simbol svoje pozicije i sporta, coveka koji je poznat po najiskrenijim i izjavama bez sablona, a koji je rekao zbog cega je ostao u Juventusu te 2006. i kolika je nepravda nacinjena Juventusu tada, govori o tebi. Reci cu ti samo ovo: Inter i Milan su izgubili u polufinalu i finalu od Juvea jer nemaju mentalitet pobednika koji Juve ima, da i kada igraju slabo, pobede, Milan ga je izgubio, ali mentalitet su oduvek imali i povratice ga, dok je Inter vecito iza pomenutog dueta i nikad taj mentalitet nije imao, njima je bila potrebna afera da bi uzeli neku titulu i stvorili ekipu za LS bez konkurentnog Juventusa u Italiji i to na celu sa Ibrahimovicem koji je iz Juvea presao u Inter. Podseticu te, i sam Ibrahimovic je rekao da su oduzete titule osvojene na terenu i uz veliki trud igraca(i to kakvih, pa razmisli da li je Juve uopste imao i razloga da namesti u ciji prilog idu i najnoviji dokazi zbog cega Juve moze da trazi ogromnu odstetu). Zbog toga mi uopste nije mrsko sto je Inter ovoliko los, naravno i zbog toga sto su mnogi Interisti prozivali Juve na pocetku sezone i podrugivali se, kad je Juve pokazao ko je i sta je u Italiji sa istorijskim nizom, svi ste se naprasno ili izgubili ili poceli da svirate drugu pesmu da ne bi navukli podrugivanje na sebe. Zapamti: ono sto ne zelis sebi, ne pozeli ni drugome, jer karma veoma cesto uradi svoje, sa tim nauka jos uvek nema veze, ali praksa pokaze da tako nesto postoji. Sve se vrati.

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 22.05.2016
21:20

..posebno vas ne mozemo stici po lopovluku (na prvom mjestu),po nekim tamo serijama ispod ove A,po peharima Lige sampiona,po nekakvim izgubljenim finalima,po Intertoto kupovima,doping i kreatin aferama,po tripletama,po uzastopnim godinama u seriji A,po broju navijaca koji nas i cetvrte na tabeli prate,a ne mozemo ni legendu Bufona stic po evro trofejima osvojenim sa juventusom,to nikako ;))

avatar
Juventus Torino
Sunday, 22.05.2016
18:11

prijatelju stari slavi duplu krunu sa nama...no kompleks..nije zdravo za srce

avatar
JUVENTIN
Sunday, 22.05.2016
00:09

fino alla fine ciao milan

avatar
ADP_10
Saturday, 21.05.2016
23:56

Ocekivao sam utakmicu u kojoj ce Milan pokazati vise a da ce na kraju Juve slaviti. Morata jos jednom pokazao da je igrac za velike meceve. Milan je odigrao jako dobro, dali su sve od sebe, bili su i konkretniji od Juvea, nisu imali ni srece veceras.

avatar
Juventus Torino
Saturday, 21.05.2016
23:42

Moratatatatatata...milan je bio bolji,ali bez nekih pravih sansi..na poluvremenu sam napisao na jednom sajtu da ce juventus u prvom ozbiljnom napadu u drugom poluvremenu dati gol..ali eto tek u produzetku..dupla kruna i dominacijaa

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 21.05.2016
23:35

Bruka da Juventusa rasturi raspali Milan, i da padnem to na kladži za 500€... Juveu ako neko ponudi za Mandžukića nek im plate da ga vode, lik je tele, sve jednu loptu izgubio... Zaza je za njega Zuba Ronaldo! Isto i za Pogbu, lik je veći maneken od Jarićeve bivše žene!

avatar
Juventus Torino
Sunday, 22.05.2016
01:12

prestani se kladiti,pocni raditi

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Tuesday, 24.05.2016
00:30

Ja radim od 25-e godine, odmah nakon faksa! A kladiti se neću prestati jer sam učinkovit... Prestaću samo da igram na manekene...

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 22.05.2016
15:43

nije lijepo da nekoga usporedujes s teletom ako su tebi to dozvolili onda se nadam da i ja tebe mogu javno nazvati Tele jedno

avatar
Iuvëntus
Saturday, 21.05.2016
23:32

Jednostavno smo institucija. Fino alla fine, forza Juventus !!!

avatar
Oldboy
Sunday, 22.05.2016
13:34

Jeste ali za KPZ institucija

avatar
Juventus Torino
Sunday, 22.05.2016
18:11

nema potrebe za kompleksima...dan je lijep,suncan..uzivaj u zivotu..i reci sebi bit ce bolje sljedece sezone lol

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 22.05.2016
15:45

jel to netko malo ljubomoran i frustriran mozda ??? nemoj molim te stopama onos vaseg internacionaliste i onog lika interiste Ti si do sad bio klasu iznad tih likova

avatar
Pinturicchio 10
Sunday, 22.05.2016
14:55

Boli dominacija, a? Sacekaj jos koju deceniju, pa kad ne osvojite nista mozda se opet namesti neki farsopoli pa da i osvojite nesto, navikao je inter tako.

avatar
Alexander Stonsky
Saturday, 21.05.2016
23:30

Ponosan sam na ove momke. Starli su Juventus, odigrao hrabri. De Sciglio najvise impresionirao. Vecina je odlocno odigrao ali opet se videlo da kreativac fali. Brokiju svaka cast.

avatar
ADP_10
Sunday, 22.05.2016
00:06

Svaka cast Milanovim igracima na trudu, ali ovo je maskimum sto trenutno Milan moze da pruzi. Milan je veliki klub i tu velicinu niko ne moze da im oduzme sve i kad bi ova agonija potrajala 50 godina (nadam se da nece), ali ekipa Milana je vec predugo na nivou nekog prosecnog kluba, a svi znamo da je Milan daleko vise od prosecnog kluba.

avatar
juvealexx
Saturday, 21.05.2016
23:29

bez obzira na osvojeni kup moram čestitati milanu, iznenadili su nas i igrom i taktikom, bilo smo veći dio utakmice neprepoznatljivi, ali u toj "šahovskoj partiji" presudio je jedan krivi potez bolje rečeno, valjda jedina akcija koju smo napravili iz kontre na ovoj utakmici, i to 2 igrača koja nas vjerovatno napuštaju cuadrado i morata

a montolivo nije još za "bacit" dok je bio u veznom redu milana, naš vezni red nije mogao ništa

ovim kupom postajemo prvi tim koji je odbranio dvostruku krunu u italiji, tko bi to rekao kad se samo sjetim kako nam je sezona počela

avatar
Juventino SS
Saturday, 21.05.2016
23:28

Morata majstore, ovo se zove najslađa pobeda.

avatar
Boris Nedeljkovic
Saturday, 21.05.2016
23:25

definitivno zasluzen kup za juventus....postovalac sam svega sto rade i kako posluju a navijam za milan....klub koji je sad se moze slobodno reci propao zbog egoizma....morata najbolji spic koji se danas moze uzeti....sto se tice milana....cestitam brokiju na kupu....zamenio je mihu dostojanstveno.....lep skor pobeda ima....zelimo ga za trenera i naredne sezone....a klub neka se s gazdama preseli u trecu ligu....pa mozda tamo uzmu nesto...

avatar
Nouhei
Sunday, 22.05.2016
02:18

KOLKO SAM JA NEUPUCEN U ITALIJANSKI FUDBAL USTVARI. Ladno je Brocchi trener Milana!!! Onaj isti Brocchi s kojim sam kidao na PES6. AU KOJA GOTIVA. Srdacno vam zelim da vas kupe Kinezi i da se vratite na vrh, pa da opet igramo kao 2005. i 2007. Pozdrav!

avatar
juventino
Saturday, 21.05.2016
23:24

Losa utakmica..čestitam momcima na duploj kruni..nnMilan odigrao dobro, mogu zamisliti kako je tesko njihovim navijacima.nnAl drzite se..mozda vam ovaj poraz donese prodaju i bolje dane.

avatar
Brat Konte
Saturday, 21.05.2016
23:52

Bukvalno, to su reči koje htedoh napisati. Ti si verovatno najbolji navijač Juventusa koji komentariše ovde. Od mene plus k'o kuća,

avatar
Saturday, 21.05.2016
23:23

Cestitam na osvajanju Kupa, a nasa sudbina ce se najverovatnije znati za nedelju dana. Znate koja je moja primedba na ono stoji u tekstu:-D

avatar
Saturday, 21.05.2016
23:44